Valeriu Răchită s-a retras din postura de antrenor al Sportului Snagov: „Până la noi ordine, o să rămân manager general”. Favoritul să-i ia locul

Marius ANGHEL 26 Aug. 2019, 13:08 Campionat

Sportul Snagov a fost pe punctul de a se desființa în această vară din cauza problemelor financiare, însă Valeriu Răchită (49 de ani) n-a permis acest lucru. Legenda Petrolului a purtat discuții cu autoritățile locale, a sunat reunirea cu două săptămâni și jumătate înainte de startul noului sezon și a adus jucători de unde a putut, fiindcă la echipă nu mai era aproape nimeni rămas după hoasul în care a terminat campionatul trecut.

În aceste condiții, startul de campionat nu avea cum să fie unul bun. Lucru care s-a și demonstrat rapid. După patru etape, Sportul Snagov nu a acumulat niciun punct, are golaveraj 1-15 și este ultima în clasament. Nici impulsul dat de venirea noului finanțator și perfectarea primelor transferuri nu a adus mari schimbări în jocul echipei. Sâmbăta trecută, pe teren propriu, Snagovul a pierdut din nou cu 0-3, de această dată cu Metaloglobus. Ovidiu Herea (17, 71) și Valentin Ghenovici (69) au punctat pentru bucureșteni.

„Au fost trei goluri pe care le-am făcut cadou, unul la un corner și două la două mingii bâlbâite de către jucătorii mei. Metaloglobus are jucători cu experiență, cum e Ovidiu Herea, care au reușit să profite. Noi, tineri, am avut ocaziile noastre, dar nu am reușit să marcăm. Era și greu în condițiile în care cei doi fundași centrali ai mei, Ghidurea și Neacșu, sunt accidentați, iar Karim (n.r. – Safsaf) are și el o leziune fibrilară”, a mai spus, la finalul partidei, Valeriu Răchită, citat de pagina de Facebook a echipei Sportul Snagov.

Răchită nu mai vrea să fie antrenor, ci manager general

Debutul slab de sezon al Sportului Snagov și teama de a înregistra un nou eșec în cariera de antrenor, după ce în returul sezonului trecut nu a putut să o salveze de la retrogradarea în Liga 3 pe fosta prim-divizionară ACS Poli l-a determinat pe Valeriu Răchită să facă un pas în spate. Astfel, fostul fundaș a anunțat că nu va mai continua ca antrenor la ilfoveni, ci va rămâne manager general.

„Eu mă retrag. Încercăm să găsim un alt responsabil tehnic și vom vedea în zilele următoare ce se va întâmpla. Până la noi ordine, o să rămân manager general”, a mai declarat Răchită.

Valeriu Răchită a mai antrenat-o pe Sportul Snagov în urmă cu două sezoane, în perioada iulie 2017 – iunie 2018, când, cu un lot destul de tânăr, s-a clasat la final pe locul 10. Ulterior, în prima partea a campionatului următor, Răchită a rămas un apropiat al acționarului Cătălin Rufă, cel care acum i-a cedat echipa lui Ovidiu Onosă, patronul clubului Carmen București, pe care l-a retras din Liga a 4-a.

Noul finanțator al echipei care joacă acasă la Ghermănești, sat din comuna Snagov, Ovidiu Onosă, ar putea să-l numească antrenor pe Adrian Matei (51 de ani), alături de care a colaborat și la Carmen București. Acesta le-a mai antrenat în Liga 2 pe ACS Berceni (martie-iulie 2013) și Unirea Tărlungeni (noiembrie-decembrie 2016).

Nu e prima schimbare de antrenor în acest sezon

Schimbările de la Sportul Snagov nu vor produce însă prima schimbare de antrenor în acest debut de sezon, din care au trecut patru etape.

Daco-Getica București a fost prima echipă care a făcut modificări, cel puțin practic, în organigrama clubului. Antrenorul principal Marius Baciu a devenit manager general, exact așa cum va fi și cazul lui Valeriu Răchită la Sportul Snagov, iar în locul său l-a adus ca antrenor pe Sorin Bucuroaia.

Totuși, în cele două meciuri de când s-a făcut această schimbare, Baciu a fost cel care a dat indicații de pe bancă, în timp ce Bucuroaia a stat cuminte pe scaun. Baciu e trecut antrenor secund pe foaia de joc, însă el e cel care ia decizii și se zbate.

Iar modificarea e de bun augur. După două eșecuri, Daco-Getica a obținut apoi două victorii, 1-0 cu ASU Poli, la Timișoara, și 1-0 cu CSM Reșița, la București.

La Sportul Snagov nu va fi însă aceeași situație. Dacă Adrian Matei va fi numit antrenor principal, acesta nu va accepta ca altcineva să dea indicații de pe bancă. Răchită va rămâne manager general și va privi meciul din tribună.

Rezultate obținute de Sportul Snagov în acest debut de sezon:

Etapa 1: Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Sportul Snagov     2-1
Etapa 2: Sportul Snagov – Campionii FC Argeș     0-3
Etapa 3: SCM Gloria Buzău – Sportul Snagov     7-0
Etapa 4: Sportul Snagov – Metaloglobus București     0-3

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sportul Snagov

Marius ANGHEL 26 Aug. 2019, 13:08 Campionat
Pe aceeași temă