Utiștii, dispuși să joace miercuri turul barajului. Manșa retur o vor pe teren propriu. Roșu: „Mai avem o șansă și trebuie să dăm totul pentru a profita de ea”

Marius ANGHEL 04 Jun. 2017, 09:54 Campionat
Utiștii, dispuși să joace miercuri turul barajului. Manșa retur o vor pe teren propriu.** Roșu:

UTA Bătrâna Doamnă a încheiat campionatul Ligii 2 cu un egal pe teren propriu, 2-2 cu Chindia Târgoviște, un meci în care a stat cu gândul mai mult la ce va urma. Echipa arădeană a condus în două rânduri prin transformările lui Adrian Petre, însă dâmbovițenii au răspuns de fiecare dată prin Georgian Honciu.

Antrenorul UTA-ei i-a odihnit în meciul cu Chindia pe mai mulți jucători care în acest sezon au evoluat fără întrerupere. Miron, Gligor, Chindriș sau Curtuiuș au fost menținuți pe banca de rezerve. Chiar dacă în momentele în care echipa sa primea golurile, iar camerele de filmat îl surprindeau cum avea reacții nervoase, la final, Laurențiu Roșu s-a declarat mulțumit de prestația jucătorilor săi, de cum s-au descurcat și atunci când au ocupat poziții pe care nu sunt obișnuiți.

„După cum ați văzut, de la început am încercat să menajăm unii jucători care aveau cele mai multe minute disputate în acest campionat: Miron, Gligor, Chindriș și Curtuiuș. Sunt mulțumit de cei care au evoluat azi, am reușit să facem un meci bun. Am avut foarte multe momente în care ne-am creat ocazii, am combinat, am pasat. În prima repriză, am făcut unele greșeli și am primit un gol, iar în a doua, în afară de gol și bara de pe final, din lovitură liberă, nu am avut probleme pe faza defensivă. În general, sunt mulțumit pentru că a trebuit să improvizez. L-am introdus pe Tănase fundaș central, în locul lui Manea, care este accidentat și nu aveam alte soluții acolo. Adili avea cartonaș galben și doream să-l menajez și pe el. Polgar nu a jucat din ianuarie și i-a fost greu, s-a văzut pe final că avea cârcei. În rest, am făcut un meci bun, îmi pare rău că nu am reușit să câștigăm, pentru a încheia campionatul cu o victorie. Dar, repet, evoluția jucătorilor a fost foarte bună, nu e ușor să joci în luna iunie, de la ora 14…”, a declarat, citat de Sport Arad, Laurențiu Roșu.

„Credem că primul joc de baraj îl vom avea în deplasare”

Inevitabil, antrenorul utist a vorbit și despre barajul pentru promovare. Roșu spune că echipa sa e gata să joace chiar miercuri prima manșă și speră ca returul să îl dispute pe teren propriu. „Noi suntem pregătiți să jucăm și miercuri prima manșă, iar în weekend returul. Probabil nu va fi așa, o să vedem. Apoi, mai credem că primul joc de baraj îl vom avea în deplasare, noi fiind echipa de Liga a 2-a. Astfel, am putea avea un avantaj, jucând ultimul meci acasă, în fața propriilor suporteri. Mă gândesc la asta și în eventualitatea unor prelungiri sau lovituri de departajare. Oricum, încercăm să facem un rezultat bun, indiferent unde jucăm primul meci. Suntem pregătiți să jucăm cât de repede, probabil luni aflăm și asta, după ce duminică seara ne vom afla și adversarul. Obiectivul pe care ni l-am propus când am venit aici a fost promovarea și vrem să o obținem. Mai avem o șansă și trebuie să dăm totul pentru a profita de ea”, a mai spus Roșu.

UTA poate întâlni la barajul de promovare în Liga 1 pe Concordia Chiajna, ACS Poli Timișoara sau Pandurii Târgu Jiu.

Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 04 Jun. 2017, 09:54 Campionat
Pe aceeași temă