UTA a încercat să amâne meciul cu ASU Politehnica după moartea celor doi membri ai galeriei, dar FRF s-a opus. Ionuț Popa: „Numai de fotbal nu-ți mai arde în asemenea momente”

Marius ANGHEL 26 Oct. 2018, 18:19 Campionat
UTA a încercat să amâne meciul cu ASU Politehnica după moartea celor doi membri ai galeriei, dar FRF s-a opus.** Ionuț Popa:

După tragicul eveniment petrecut ieri seară, când doi membri ai galeriei au decedat în urma unui accident rutier, clubul UTA a încercat să amâne meciul de mâine, de la ora 12:00, de la Timișoara, de pe „Dan Păltinișanu”, cu rivala ASU Politehnica, însă s-a lovit de refuzul categoric al Federației Române de Fotbal.

„Chiar și fără a avea acordul clubului ASU Poli, am luat legătura cu cei de la Comisia de Competiții pentru a vedea dacă există vreo posibilitate să mutăm acest meci la o altă dată. E greu să te mai gândești la fotbal când sunt asemenea tragedii, dar ne-am lovit de refuzul clar al celor de la FRF. Există recent și precedentul cu Ilie Balaci, când Craiova și FCSB au jucat chiar în seara decesului său, deci trebuie să jucăm și să încercăm să cinstim memoria celor doi băieți printr-un rezultat bun. Încă odată, transmitem sincere condoleanțe familiilor îndoliate, Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească!”, a spus, pentru Sport Arad, Codru Grădinariu, directorul general al clubului UTA.

Astfel, derby-ul Vestului, dintre ASU Politehnica Timișoara și UTA se va desfășura la data stabilită inițial. Galeria arădenilor a anunțat însă că nu se va prezenta la meci după decesul celor doi suporteri, în timp ce suporterii timișoreni au comunicat că respectă durerea rivalilor și își vor scoate din repertoriu scandările anti-UTA la derby-ul de mâine.

Va fi cel mai trist derby dintre cele două echipe rivale din vestul țării. Antrenorii celor două echipe au vorbit despre această tragedie și erau de acord cu amânarea jocului.

Ionuț Popa i-a văzut extrem de afectați pe jucătorii săi. „Am dorit să reprogramăm meciului, dar nu s-a putut. I-am văzut pe jucători într-o stare foarte proastă la antrenamentul de azi, e clar că sunt profund afectați de cele întâmplate aseară. Mai mult, unii dintre fotbaliști chiar îi cunoșteau personal pe cei doi băieți decedați și numai de fotbal nu-ți mai arde în asemenea momente. Dar, nu avem ce face dacă nu am găsit înțelegere la FRF și trebuie să intrăm mâine pe teren și să folosim fiecare resursă psihică și fizică rămasă. E greu să mai alini durerea unor familii îndoliate sau ai unor prieteni sinceri cu un rezultat bun la fotbal, dar noi trebuie să încercăm să-l obținem. Așa e viața, trebuie să mergi mereu înainte și te lasă doar cu amintirea celor dragi pe care-i pierzi. Ne-ar fi plăcut să jucăm acest meci fără galerie, suporteri, numai să nu se întâmple această tragedie, căci am înțeles că băieții chiar au muncit la coregrafie înainte de a avea accidentul. Acum galeria va rămâne acasă din alte motive, pe care le înțelegem și ni se demonstrează încă odată că nu e așa cum vrem noi, ci cum vrea Dumnezeu. Din partea echipei le transmitem sincere condoleanțe familiilor îndoliate”, a spus Ionuț Popa.

Cosmin Petruescu crede că fotbalul va trece în plan secund. „Trebuie să respectăm decizia federației, iar aceasta am înțeles că este pentru disputarea partidei. Dar, e clar pentru toată lumea că fotbalul va trece în plan secund la acest derby, poate cel mai trist din istorie. Fără galerii fotbalul e în general trist, darmite când una dintre ele va lipsi din motivele legate de tragedia de aseară. Nu avem decât să acceptăm și să înțelegem decizia fanilor arădeni și să fim și noi alături de familiile băieților decedați. Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească”, a comentat antrenorul Politehnicii.

Înaintea etapei a 14-a și a meciului direct, cele două echipe sunt la egalitate de puncte, 20, și se află pe locurile 10, respectiv 11, cu un ușor avantaj la golaveraj pentru arădeni.

Marius ANGHEL 26 Oct. 2018, 18:19 Campionat
Pe aceeași temă