Suporterii arădeni își exprimă îngrijorarea în privința onoarei și bunului nume al clubului UTA: „Suntem primii care manifestăm toleranță 0 față de orice încercări de trișare”

Marius ANGHEL 06 Oct. 2017, 12:31 Campionat
Suporterii arădeni își exprimă îngrijorarea în privința onoarei și bunului nume al clubului UTA:**

Suporter Club UTA, deținătorul drepturilor federative ale clubului AFC UTA Arad, cât și unul dintre inițiatorii actualei construcții a grupării sportive fanion a Aradului, și-a spus, în această dimineață, punctul de vedere oficial în cazul procesului în care apare numele formației de Liga 2.

După ce ieri Parchetul de pe lângă Tribunalul București a remis un comunicat de presă în care anunță „punerea în mișcare a acțiunii penale” împotriva a patru persoane, printre care doi oficiali ai echipei arădene, iar mai apoi și clubul UTA a reacționat cu un comunicat în care își menține „categoric poziția de nevinovăție” și transmite că se simte „total lezată de toate acuzațiile”, Suporter Club UTA a transmis, la rândul ei, un comunicat în care își spune punctul de vedere.

Suporterii utiști anunță că sunt uimiți de informațiile care circulă în presă despre clubul pe care îl susțin, potrivit cărora Claudiu Drăgan și Dorin Stana, director de competiții, respectiv secretar în cadrul clubului UTA, sunt acuzați de complicate la dare de mită în favoarea echipei arădene. SCU își exprimă îngrijorarea că aceste suspiciuni pun în umbră imaginea clubului și transmit că așteaptă ca organele de anchetă să soluționeze cât mai rapid acest caz. Până atunci, îndeamnă iubitorii de fotbal din Arad să dea dovadă de calm și să respecte prezumția de nevinovăție în această situație.

În final, Suporter Club UTA susține „clar și răspicat” că are toleranță 0 față de orice încercare de trișare a rezultatului sportiv.

Iată comunicatul Suporter Club UTA:

„Din prima zi a existenței sale, Suporter Club UTA, a avut ca obiectiv primordial apărarea bunului nume al clubului fondat în 1945 de către Baronul Francisc Neuman. Întotdeauna am pus onoarea clubului nostru mai presus de rezultatul sportiv sau de aspectul economic. Tocmai de aceea suntem consternați de informația care circulă acum în toată mass media românească, aceea că oficiali ai Campioanei Provinciei sunt acuzați de complicitate la dare de mită. Simțim cu toții această situație ca un atac la cel mai de preț bun al clubului nostru: onoarea și bunul nume!

Am luat cunoștință de poziția conducerii clubului și susținem demersurile de a-și apăra onoarea dar în același timp ne exprimăm îngrijorarea că suspiciunile declanșate de această anchetă pot pune în umbră imaginea clubului UTA. De aceea, așteptăm de la organele de anchetă un maxim de profesionalism și rapiditate în soluționarea acestui caz deoarece prejudiciile de imagine aflate în joc sunt considerabile. Până atunci rugăm opinia publică arădeană să dea dovadă de calm și responsabilitate deoarece respectarea prezumției de nevinovăție are în această situație și rolul de a asigura un cadrul normal (pe cât este el posibil în această situație) pentru funcționarea clubului.

În încheiere dorim să afirmăm clar și răspicat: ca suporteri suntem primii care manifestăm toleranță 0 față de orice încercări de trișare a rezultatului sportiv. Blaturile, actele de corupție, încălcarea regulamentelor sunt subiecte tabu pentru Suporter Club UTA. Ne interesează ca echipa noastră să aibă succes exclusiv prin mijloace corecte și onorabile.

Pentru noi doar UTA contează!”, e comunicatul Suporter Club UTA.


 

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a remis, ieri, un comunicat de presă în care anunța „punerea în mișcare a acțiunii penale” împotriva a patru persoane, printre care doi oficiali ai echipei arădene. Potrivit acestuia, din actele de urmărire penală efectuate până la momentul actual, reiese faptul că toți ar fi fost implicați într-o acțiune de dare de mită către arbitrul meciului Foresta Suceava – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, la un hotel din Suceava. La acea vreme, pe 15 mai 2017, UTA se afla în luptă directă cu Sepsi pentru promovarea în Liga 1.

Din actele de urmărire penală efectuate până la momentul actual, reiese faptul că, la data de 19 mai, într-un hotel din Suceava, observatorul FRF Ionuț Gabriel Vlădulescu i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, pentru a-i favoriza pe moldoveni în interesul UTA Bătrana Doamnă (n.r. – denumirea pe care AFC UTA Arad o purta la momentul respectiv), aflată, la acea dată, în luptă directă pentru promovare cu formația covăsneană. În această ecuația intră și Claudiu Baboia, secretar al Asociației Municipale de Fotbal București, care ar fi intermediat contactul dintre arbitrul în cauză și Ionuț Gabriel Vlădulescu.

Utiștii implicați sunt Claudiu Drăgan și Dorin Stana, director de competiții, respectiv secretar în cadrul clubului UTA, ambii fiind inculpați pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.


 

AICI poți citi precedentele articole scrise despre acest subiect în care apare numele clubului UTA:

Procurorii anticorupție au descins la clubul UTA. Arădenii, bănuiți că s-au implicat în culisele meciului Foresta – Sepsi. UPDATE: reacția conducerii „Bătrânei Doamne”

Reacția Forestei după ce la clubul UTA s-au făcut percheziții și interogări. „Dacă cineva mă va contacta oficial, voi răspunde cu cea mai mare plăcere. Avem dovezi”

Grădinariu a revenit la Arad după anchetarea sa în Capitală. Dosarul UTA-ei a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Voinea și Drăgan au trecut și ei pe la DGA București. Utiștii rămân singurii audiați în dosarul care le implică și pe Foresta și Sepsi

Ionuț Popa, șocat de vestea audierilor de la UTA. „Sunt trăznit. Îmi pare rău de ei, sunt oameni foarte tineri”

Zornăit de cătușe la UTA! Doi dintre conducătorii clubului arădean sunt acuzați de dare de mită și complicitate la dare de mită către arbitrul meciului Foresta – Sepsi

UTA reacționează după ce doi conducători ai clubului au fost acuzați de săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită către un arbitru: „Ne simțim total lezați”

Marius ANGHEL 06 Oct. 2017, 12:31 Campionat
Pe aceeași temă