Stoican vede noul sezon al Ligii 2 „la fel de interesant ca Liga 1”. Echipele pe care le consideră contracandidatele Petrolului la promovare și motivele pentru care e „plin de entuziasm”

Marius ANGHEL 01 Jul. 2019, 11:12 Campionat

Petrolul și-a întrerupt în acest an seria de promovări consecutive începută din Liga a 4-a, gruparea ploieșteană fiind nevoită să mai stea cel puțin un sezon în Liga 2, după ce în campionatul recent încheiat a terminat pe locul 4, imediat sub poziția care ducea la baraj. În aceeași situație este și Universitatea Cluj, chiar dacă ea a încheiat pe locul 3, pe poziția de baraj pentru promovare, însă a pierdut în fața celor de la FC Hermannstadt (0-2 în tur, la Cluj-Napoca, și 1-0 în retur, la Sibiu).

În schimb, în prima ligă au promovat Chindia Târgoviște, una dintre contracandidatele Petrolului și Universității Cluj, și Academica Clinceni, marea surpriză a sezonului recent încheiat. Alte favorite văzute la începutul sezonului s-au clasat în partea a doua a clasamentului. UTA s-a situat abia pe locul 13, în timp ce ACS Poli a terminat pe poziția a 18-a, a fost una dintre marile dezamăgiri și a retrogradat în Liga 3. FC Argeș s-a clasat pe locul 6, însă oricum ea nu putea promova, fiindcă, din cauza statutului clubului, nu avea avea acest drept.

În acest nou sezon al Ligii 2, lupta pentru promovare va fi și mai dură. Pe lângă Petrolul și „U” Cluj, în cursa pentru accederea în Liga 1 se doresc a fi Rapid, UTA, FC Argeș, Dunărea Călărași, Concordia Chiajna sau Farul Constanța. Astfel, noul campionat va fi și mai atractiv decât cel recent încheiat.

Antrenorul Petrolului, Flavius Stoican, e de părere că noul sezon al Ligii 2 e la fel de interesant ca cel al Ligii 1 și a enumerat echipele pe care le vede contracandidate în lupta pentru promovare. Fostul dinamovist e încrezător că îi va duce pe „lupii galbeni” în prima ligă și a enumerat câteva motive.

„Cred eu că Liga a 2-a, acum, este un campionat cel puțin la fel de interesant ca Liga 1. De ce? Pentru că sunt FC Argeș, UTA, sunt convins că și Rapidul își dorește promovarea, U Cluj, plus cele două care au retrogradat (n.r. – Dunărea Călărași și Concordia Chiajna), noi. Deci toți. Farul. Sunt echipe care își doresc lucrul acesta, să promoveze. Am avut discuții cu majoritatea oamenilor din fotbal și nu știu dacă există o favorită în una dintre echipele pe care le-am enumerat. Parcă îmi place când există această competiție, îmi place când am adversari care își doresc, îmi place ca noi să fim câștigători.

Ce are Petrolul în plus față de celelalte echipe? Păi are infrastructură, poate nu de toate, sau se apropie la același nivel cu Clujul, cu Rapidul, dar vom vedea care sunt mai așezați, care sunt mai atenți, care fac lucrurile corect, care au liniștea necesară, și mă refer în cadrul clubului. Ceea ce mă bucură pe mine din discuțiile cu oamenii din conducerea clubului, în special cu domnul președinte, îmi oferă liniște. Iar eu, dacă am liniște și fac lucrurile așa cum trebuie, datorită liniștii care mi se oferă, practic sunt plin de entuziasm și nu am cum să nu reușesc. Pe mine mă încântă atunci când vin cu argumente în ceea ce privește selecția de jucători, în ceea ce privesc bonusurile atunci când echipa merge. Adică mi se oferă această încredere”, a spus Flavius Stoican în conferința de presă în care a fost anunțat oficial ca antrenor la Petrolul.

În prezent, Petrolul e în cantonament la Poiana Brașov, iar sâmbăta trecută a susținut primul amical al acestei perioade de pregătire, în care a remizat cu nou-promovata în Liga 1 Chindia Târgoviște, scor 0-0.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 01 Jul. 2019, 11:12 Campionat
Pe aceeași temă