Petrolul, egala Chindiei în primul amical al verii! Flavius Stoican nu s-a ferit să le dea minute bune jucătorilor tineri din lot

Marius ANGHEL 30 Jun. 2019, 10:26 Pregătiri, amicale
  • Petrolul a arătat promițător la primul amical desfășurat în această perioadă de pregătire de vară.
  • După doar cinci zile de pregătire și cu un lot aproape în totalitate nou, echipa ploieșteană a remizat, sâmbătă, la Brașov, pe stadionul Metrom, scor 0-0, cu fosta colegă de campionat, acum nou-promovată în Liga 1, Chindia Târgoviște.
  • Dâmbovițenii, care își vor desfășura meciurile de pe teren propriu din prima ligă chiar pe stadionul Petrolului, pe „Ilie Oană”, nu au arătat deloc a echipă de Liga 1, cu toate că sunt la un nivel de pregătire mai ridicat și primul meci oficial se apropie cu repeziciune.

 

Prima repriză a testului desfășurat la Brașov a fost la discreția elevilor lui Viorel Moldovan, care au ratat șanse bune de gol, însă în față au avut un Cezar Lungu în mare formă. Novac (9), Liviu Mihai (18) și Yamego (18, 44) au avut ocaziile mari, dar Lungu a închis efectiv poarta, cu câteva intervenții salvatoare. Singura ocazie notabilă a ploieștenilor s-a consumar în minutul 28, când Șaim Tudor a bătut un corner de pe dreapta, iar Walace a trimite, din mijlocul careului, pe lângă buturi.

În partea a doua, jocul a stat sub semnul echilibrului, chiar dacă Petrolul a făcut mai multe schimbări cu juniori, în timp ce Chindia și-a păstrat aproape aceeași echipă. Stoican nu s-a ferit să le dea minute bune jucătorilor tineri din lot, Alex Radu, Manolache, Constantinescu, Enache, Stoica și Rus intrând imediat după pauză, urmați, pe parcursul reprizei secunde de Bucur și Simionescu. Iar juniorii au rezistat bine în fața unei echipe care n-a apelat decât la două schimbări în tot meciul, Chindia nefiind deloc periculoasă în partea a doua. Ianis Stoica (67) și-a încercat șansa cu un șut de la 22 de metri, însă mingea a trecut pe lângă țintă.

Pentru Petrolul urmează încă o săptămână de cantonament la Poiana Brașov, acolo unde au urcat de miercurea trecută, și alte două amicale, cu formația de juniori ACS Kids Tâmpa Brașov (luni, ora 18:00) și cu SR Brașov (joi, 4 iulie, ora 18:00, stadion Tineretului).

Chindia va susține marți un nou meci de verificare, cu Rapid (ora 18:00, stadion Carpați), urmând ca vineri să încheie cantonamentul cu un joc amical cu FC Argeș, la Pitești.

Petrolul (prima repriză): C. Lungu – Bărboianu, Walace, Cioinac, Țicu – Mihăescu – Șaim Tudor, M. Bratu, Laur. Marinescu (cpt.), Ștefănescu – Arnăutu
Petrolul (repriza a doua): Al. Radu – Ad. Rus (Bucur 63), Cioinac, Manolache, Țicu – Constantinescu, R. Enache, Mihăescu, Al. Zaharia – Ianis Stoica, Eug. Nica (Simionescu 71)
Antrenor: Flavius Stoican

Chindia: Aioani – Bg. Șandru, Mitrovic, Dudea, Dumitrașcu – Cr. Neguț, L. Mihai (cpt.), Novac, Yamego – Neicuțescu, D. Florea
Au mai jucat: D. Moldovan – Atanasă
Antrenor: Viorel Moldovan

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 30 Jun. 2019, 10:26 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă