Stoica a resuscitat Mioveniul

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 28 Mar. 2014, 17:41 Campionat
Stoica a resuscitat Mioveniul

Marius Stoica este antrenorul care a reușit în acest sezon să resusciteze Mioveniul! Poate că nimeni nu-i dădea vreo șansă și puțini credeau în el, considerându-l doar o soluție de avarie, dar iată că tehnicianul a reușit ceea ce nimeni nu mai făcuse de mult la Mioveni, să obțină trei victorii con­secutive în campionat și, ceea ce este mai important, cu punctele adunate, să reintre în cărțile play-off-ului.    

În ultimii trei ani, din 2011 încoace, doar doi antrenori au mai reușit performanța să câștige trei meciuri la rând cu CS Mioveni. Mai întâi, în aprilie 2011, cu Ionuț Popa pe bancă, galben-verzii au câștigat cu 2-0 la Vâlcea, cu 3-0 la Silvania și cu 4-0, acasă, cu Alba Iulia. Apoi, în 2012, în octombrie, Flavius Stoican a reușit să bată cu 4-1 pe Damila Mă­ciuca, cu 1-0 la Luceafărul Oradea și cu 2-0 pe Rm. Vâlcea. Acum a venit rândul lui Stoica să aibă o serie de trei: 1-0 cu Bistrița, 3-2, la Severin, cu U Craiova și 1-0 cu Metalul Reșița.

CS Mioveni are în momentul de față 7 victorii obținute în total, dintre care trei sunt cu Stoica pe bancă. Antrenorul a dezvăluit și câteva din secrete sale după ce a fost numit principal: „Am încercat un program mai lejer și am colaborat bine și cu psihologul nostru de la club. Poate asta a dus la cele două rezultate bune”, a explicat antrenorul, înaintea meciului cu Metalul Reșița.

Apoi, după ultima victorie, a completat: „Am resus­citat această echipă prin metodele me­le. Nu știu câți credeau că luăm maximum din aceste trei partide”.

Mâine, Marius Stoica se află în fața unui nou examen, CS Mioveni urmând să joace în deplasare, de la ora 18:00, cu ASA Târgu Mureș.

Norocos la schimbări

O parte a secretului victoriilor din ultimele trei etape este și aceea că Marius Stoica este norocos la schimbările pe care le face. Cel puțin la ultimele două partide, schimbările făcute s-au dovedit a fi decisive, Mazilu reușind la Slatina să marcheze golul de 2-1 la doar două minute după ce a fost introdus pe teren, iar Ousmane Gueye, miercuri, la Pitești, reușind să marcheze și el la 10 minute după ce a intrat în locul lui Biceanu. „Am fost norocos în toate partidele la schimbări. L-am introdus la Severin pe Mazilu și a dat gol și apoi pe Bogdan Stoica, ce a ajutat și el foarte mult prin evoluția lui. Și acum, Gueye a dat și el gol” a explicat Stoica.

CS Mioveni – Metalul Reșița 1-0 (0-0)
Gueye (75)

Popescu – Cotigă, Olteanu, Bogdan Stoica, Cătălin Stan – Mazilu (88 Vintilă), Răuță, Negoiță, Ayza (40 Chețan) – Biceanu (65 Gueye) – Ene. Antrenor: Maris Stoica

Zimmerman – Crețu, I. Popescu (77 Adrian Stoica), Tătaru, Murgoci – Breșneni, Andrei Neagoe (61 Enescu), Vaștag, Vădrariu (85 Liuba) – Octavian Vasile, Mureșan. Antrenor: Marian Pană

Arbitru: Alexandru Tudor (București)
Cartonașe galbene: Răuță (31), Chețan (72), Vintilă (90) / I. Popescu (31), Mureșan (32), Tătaru (81), Vasile (90)
Stadion Nicolae Dobrin, Pitești2 Spectatori: 300

Cum s-a marcat golul:

# 1-0, min. 75: centrare de pe stânga a lui Mazilu, Gueye apare bine în 6 m, ia fața adversarului și reia în plasă, pe lîngă portar

Când se mai putea marca:

# min. 16: Ene este lansat spre poarta adversă, intră singur în careu pe dreapta, însă portarul respinge in extremis șutul său din 6 m
# min. 30: Ene, pe stânga în careu, talonat de un adversar, trage cu stângul mult peste poartă
# min. 40: Ayza, singur în careu pe stânga, șutează milimetric peste poar­tă
# min. 63: Enescu trimite un șut bombă de la 22 m, Popescu respinge senzațional din vinclu.

Marius Stoica: „Am avut 3-4 ocazii de gol”

Marius Stoica, antrenorul principal al Mioveniu­lui, a avut tot timpul încredere în jucătorii lui că pot face meciuri bune și vor scoate și rezultate. Du­pă victoria cu Metalul Reșița, tehnicianul gal­ben-verzilor și-a lăudat elevii și le-a mulțumit că au înțeles ce le-a cerut.

„A fost o partidă cu o încărcătură aparte. Veneam motivați du­pă cele două victorii, s-o obți­nem și pe-a treia, să încercăm să ne agățăm și de acest meci. Eram o­bligați să câștigăm. A fost însă greu să capacitezi jucătorii numai pentru victorie. Îi felicit însă că înțeleg ceea ce le cer eu. Conviețuiesc cu ei și mă bucur că înțeleg și acceptă și cîte o glumă. Și, pornind de la această atmosferă, încearcă totul pe teren. Vom încerca în continuare să o luăm cu pași mărunți, să ne gîndim doar la următorul joc. Vreau doar ca, la ultima etapă, să privim în urmă la ce am realizat. Îi felicit pe toți și pe Bogdan Stoi­ca. El acum a fost în prima formulă și a fost u­nul dintre cei mai buni de pe te­ren. A înțeles că eu îi respect și voi fi corect cu ei. Iar cât timp vor fi rezultate, eu voi fi mulțumit. De la o etapă la alta, se aprind speranțe, dar nu vreau să facem calcule. Orice partidă este impor­­­tan­tă. Nu știu câți credeați că vom lua maximum din aceste trei partide, dar eu am resuscitat a­ceastă echipă prin metodele me­le. Va conta cu siguranță și jocul rezultatelor în lupta pentru play-off. Am avut trei absențe importante, dar cei care au intrat au încercat să-și facă treaba. Îi respect pe toți. Metalul Reșița este o  echipă disciplinată tactic, dar jocul lor nu s-a ridicat la ce se aștepta Marian Pană și din cauza evoluției noastre. În prima repriza am avut 3-4 ocazii de gol, Ene a fost singur cu portarul de două ori, la fel și Ayza”, a spus și Stoica.

Marian Pană „Speram la mai mult!”

Antrenorul principal al Re­șiței, Marian Pană, a fost, după meciul pierdut la Pi­tești, destul de afectat de rezultatul înregistrat de echipa lui. Tehnicianul a venit la conferința de presă de după partidă și a încer­cat să explice cauzele în­frângerii echipei sale.

„Felicit echipa-gazdă! Azi atât am putut. Consider că am făcut un meci slab. Miove­niul a câștigat… foarte bine. Așa e, în repri­za a doua am arătat că avem resurse și am pierdut! Se joacă intrarea în play-off. Avem 28 de puncte și trebuie să batem Bistrița. M-aș fi mulțumit măcar cu un punct în a­cest joc. Gazdele au câștigat pe o greșea­lă a noastră a fundașului dreapta și a funda­șu­lui central. Noi speram la mai mult de la a­cest joc. Nu mă interesează celelalte rezul­tate. Important este că noi am pierdut și tre­buie să analizăm situația și să câștigăm meciul de sâmbătă. La voi în Argeș știu cum este… La noi e foarte bine! Suporterii sunt aproape de echipă, nu ați văzut, au venit atâta drum… Dorinel Munteanu este alături de noi, nu e vorba să preia el clubul, el este un nume pentru fotbalul românesc și pentru Reșița și este alături de echipă cu sfaturi, pentru imaginea clubului. Și pentru noi este important că avem lângă noi o per­soană de valoarea lui. Cred că mergeți voi în play-off, nu noi, să vedem… Am avut în acest joc și ceva absențe, Oprița, Sza­bo…”, a declarat Marian Pană.

Articol scris de Silviu Mihai

Foto: Sport Argeș

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 28 Mar. 2014, 17:41 Campionat
Pe aceeași temă