Sepsi OSK a câștigat la Vâlcea după ce a jucat în superioritate și apoi în inferioritate. Suciu: „E bine că suntem acolo sus, dar nu ne gândim la promovare”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Nov. 2016, 13:09 Campionat
Sepsi OSK a câștigat la Vâlcea după ce a jucat în superioritate și apoi în inferioritate.** Suciu:

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe nu a impresionat în Zăvoi, acolo unde nu a avut ocazii, deși a jucat 70 de minute în superioritate. Paradoxal, rămasă în inferioritate după eliminările lui Burlacu (minutul 82) și Huiban (minutul 90), echipa covăsneană a dat lovitura în ultimul minut al prelungirilor, când centrarea lui Răzvan Damian a fost blocată cu mâna de Bușu, iar centralul Florin Miron din București a dictat penalty. Daniel Ene a bătut bine lovitura de pedeaspă, la colț și Sepsi a câștigat astfel în Zăvoi cu 1-0.

Centralul Florin Miron a condus foarte bine partida, fără a greși la deciziile majore, dar penalty-ul din prelungiri a născut tensiuni, iar arbitrul a plecat nervos la vestiare, acuzând că a fost înjurat de doctorii de pe salvare!

La conferința de presă, antrenorul echipei din Sfântu Gheorghe, Valentin Suciu, a pus jocul modest pe seama absențelor din rândul echipei sale. „Am făcut deplasarea la Vâlcea fără câțiva jucători care contau mult în angrenajul nostru, din acest motiv nu ne-a ieșit jocul așa cum ne-am fi dorit. Cunoșteam echipa din Vâlcea, este o formație combinativă, îi place să joace fotbal, nu numai bufa-bufa, pe combinații rapide își surprinde adversarii. Ne-a surprins și pe noi în prima repriză, când nu am reușit să gestionăm omul în plus. E bine că am câștigat în ultima secundă, dar sunt dezamăgit de ce s-a întâmplat în repriza a doua, e inadmisibil să luăm aiurea două cartonașe roșii”, a spus Suciu.

„E bine că suntem acolo sus, dar nu ne gândim la promovare”

Tehnicianul echipei din Covasna nu se gândește la promovare, deși situația din clasament îi dă dreptul să spere. „E bine că suntem acolo sus, dar nu ne gândim la promovare, mai este mult de jucat, sunt jocuri grele, se poate întâmpla orice. Acum mă gândesc dacă etapa viitoare pot alinia 11 jucători competitivi. E greu, sunt accidentați, suspendați… Nici noi nu ne așteptam la o prestație atât de bună în acest sezon. Mă bucur că am adus jucători competitivi, dar mai avem mult de tras, fotbaliștii au început să înțeleagă că nu se poate fără muncă și am reușit rezultate foarte bune. Cred că meciul era mult mai frumos dacă cele două echipe puteau să prezinte cel mai bun lot, dar așa e la fotbal, se adună oboseală, nervi, vin acidentări, se iau cartonașe. Liga a 2-a e mai frumoasă cu o serie, este și costistitor, dar e mai frumos așa, decât cu două serii”, a mai declarat Valentin Suciu.

„Avem stabilitate, liniște, avem banii la zi, atât salariile cât și primele, este un mediu excelent pentru a lucra”

Suciu este mulțumit că echipa sa are stabilitate financiară, fapt care îi conferă liniște. „Noi avem patron, care este majoritar. Primăria ne mai ajută cu transportul, iar baza este a Ministerului. S-a făcut un contract de colaborare între Minister și Primărie pentru modernizarea stadionului și începe să se miște și acolo, avem susținere. Cel mai important e că avem stabilitate, liniște, avem banii la zi, atât salariile cât și primele, este un mediu excelent pentru a lucra. Mă așteptam la mult mai mult de la Vâlcea, mai ales văzând în vară ce jucători au, nu pot să îmi explic. Nu știu ce s-a întâmplat la CSM, cei de la Vâlcea trebuie să își rezolve”, a încheiat antrenorului echipei Sepsi OSK.

Cu cele trei puncte câștigate la Râmnicu Vâlcea, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a făcut 28 de puncte în 15 etape și se află pe locul 4 în clasament, la 7 puncte în spatele liderului Juventus. Etapa următoare, Sepsi OSK joacă pe teren propriu, duminică, de la ora 11:30, cu Foresta Suceava, echipa de pe locul 7, cu 25 de puncte.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Pál Árpád
Video: TV Vâlcea 1

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 07 Nov. 2016, 13:09 Campionat
Pe aceeași temă