Se pregătesc schimbări majore la „U” Cluj! Dinu Gheorghe e favorit să-i ia locul lui Moraru. Cele două variante pentru postul de antrenor

Universitatea Cluj are un start dezastruos în acest sezon, în primele patru etape suferind deja trei înfrângeri. Cu cele trei puncte acumulate până acum se situează pe un rușinos loc 17, retrogradabil, iar șansele de promovare încep să se reducă.

Înfrângerea suferită duminica trecută de „U” la Târgu Mureș, 0-2 cu SCM Gloria Buzău, a alimentat și mai mult conflictele care mocneau la club, iar ședința de la începutul săptămânii, în care Cristian Dulca a fost reconfirmat, a fost, din câte se pare, un foc de paie. La Universitatea se pregătesc noi schimbări majore, la fel ca în vară, chiar astăzi având loc discuții în acest sens.

Vicepreședintele Cosmin Irimieș și managerul general Octavian Moraru și-au anunțat demisiile, iar imediat s-a căutat înlocuitor pentru acesta din urmă. Președintele Radu Constantea a vorbit în paralel cu doi oameni de fotbal.

Discuții în paralele cu Daniel Stanciu și Dinu Gheorghe

Una dintre variante a fost aducerea lui Daniel Stanciu (44 de ani), plecat de curând de la CFR Cluj și care e împins din spate de către un personaj de la FRF la FK Csikszereda, însă fostul conducător de la FC Timișoara, FC Vaslui, ASA Târgu Mureș, Dinamo sau ACS Poli a refuzat.

Alta este valabilă și acum și ar putea fi cea câștigătoare, având în vedere că Dinu Gheorghe (67) se află în acest moment la Cluj-Napoca și negociază. Numai că aducerea lui Dinu, un apropiat al soției lui Laurențiu Reghecampf, nu este deloc pe placul suporterilor Universității. Aceștia au „războaie” vechi cu agenta de jucători de pe vremea lui Florian Walter.

Fost la Rapid, FC Brașov, Astra, Dinamo, ASA Târgu Mureș sau, ultima dată, la Dunărea Călărași, Dinu „Vamă” ar urma să devină manager sportiv la Universitatea, iar prima mutare pe care o va face va fi să numească un nou antrenor în locul lui Cristian Dulca. Pe scurta sa listă se află Bogdan Andone, ultima dată la FCSB, și Dan Alexa, care antrenează la Astra, însă nu e pe placul lui Ioan Niculae, astfel că o despărțire la Giurgiu nu ar fi imposibilă.

În următoarea etapă a Ligii 2, „U” Cluj joacă sâmbătă, de la ora 13:00, la București, cu Metaloglobus, echipă aflată pe locul 8 în acest moment, cu șase puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL și Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă