Primul plecat de la „U” Cluj după startul dezastruos de sezon: „E nevoie de aer proaspăt la echipă. Pe toate nivelurile. Mă retrag”. Cristian Dulca, reconfirmat

Marius ANGHEL 26 Aug. 2019, 14:52 Campionat

Universitatea Cluj are un start dezastruos de nou campionat, în primele patru etape suferind deja trei înfrângeri, iar cu cele trei puncte acumulate până acum situându-se pe un rușinos loc 17, retrogradabil.

Duminică seară, „U” Cluj a cedat pe teren propriu, la Târgu Mureș, cu 0-2 meciul cu SCM Gloria Buzău, liderul Ligii 2, după ce echipa antrenată de Ilie Stan a transformat două lovituri de pedeapsă. Valentin Alexandru (39) și Dragoș Huiban (79) au înscris, neiertând greșelile comise de Dan Berci, respectiv Inacio.

Schimbările masive făcute în vară de noii șefi ai Universității Cluj se dovedesc mutări neinspirate. Poate și aducerea lor în fruntea clubului. Dacă ediția trecută, sub conducerea managerului Ioan Ovidiu Sabău și a antrenorului Bogdan Lobonț, promovarea s-a ratat la barajul cu FC Hermannstadt, acum, dacă se va continua în acest ritm, „U” poate doar visa la Liga 1.

Jucătorii noi aduși nu confirmă, iar postul antrenorului Cristian Dulca este în pericol. Nu pentru moment însă, fiindcă, astăzi dimineață, la ședința cu jucătorii și o parte din conducere, Dulca a fost reconfirmat în funcție și i s-a transmis încredere, după ce, inițial, anunțase că își dă demisia. S-a comunicat însă și că unii jucători vor urma să plătească pentru acest început prost de campionat, scrie cjsport.ro. În următoarele zile se va decide soarta unora dintre jucători, care ar urma să li se reziliere contractele.

„Mie nu mi-e frică, îmi asum munca, îmi asum greșelile. Sigur că întotdeauna este sacrificat antrenorul. Eu zic că trebuie răbdare”, a spus Cristian Dulca la finalul meciului cu SCM Gloria Buzău.

Medicul Dragoș Vălean, primul plecat

Până atunci însă, primul care și-a anunțat plecarea de la Universitatea Cluj este medicul Dragoș Vălean, cel care a fost aproape de echipă în ultimii ani.

„Pentru mine alfabetul începe cu litera U.
E nevoie de aer proaspăt la echipă. Pe toate nivelurile. Mă retrag, regretul meu e că puteam să fac mai mult și n-am făcut.
Am amintiri frumoase, am făcut prietenii trainice.
Iubesc toată suflarea U-istă, faceți parte din sufletul meu. Bazați-vă pe ajutorul meu necondiționat, oameni buni.
HAIDE U!”
, a fost mesajul postat de Dragoș Vălean.

În următoarea etapă a Ligii 2, „U” Cluj joacă sâmbătă, de la ora 13:00, la București, cu Metaloglobus, echipă aflată pe locul 8 în acest moment, cu șase puncte.

Marius ANGHEL 26 Aug. 2019, 14:52 Campionat
Pe aceeași temă