Săndoi, încrezător că poate repune pe „picioare” Argeșul! „În viața tuturor echipelor sunt și perioade grele. Trebuie să acceptăm realitatea”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 19:02 Campionat
Săndoi, încrezător că poate repune pe

Fără victorie în primele trei etape din 2019 și cu doar un punct câștigat, FC Argeș se află într-un moment tensionat, creat în mare parte de primar și conducătorii puși politic în fruntea clubului. Pentru a mulțumi cei câțiva fani care contestă echipa la orice pas greșit, șefii formației piteștene au luat decizia să blocheze salariile și să îi acorde ultimatum antrenorului Emil Săndoi, ca apoi să declare că, în privința acestuia din urmă, că nu au fost înțeleși corect. Săndoi n-a fost demis după ce echipa n-a putut câștiga jocul de la Energeticianul (scor 0-0), primind un nou „răgaz”, să câștige meciul de sâmbătă cu ASU Politehnica Timișoara.

Un bun cunoscător al fotbalului, Emil Săndoi vorbește sincer de pe banca unui club care nu are drept de promovare, nu dă vina pe conducere, fiindcă jucătorii nu au un obiectiv real pentru care să lupte, și spune că astfel de perioade mai puțin fericite se regăsesc în viața oricărui club din lume. Săndoi îndeamnă la realism, dă exemplul Viitorului și are încredere că jucătorii pot redresa situația.

„Greșeli pe parcursul jocului pot apărea, dar avem încredere deplină în jucătorii noștri. Am mai avut meciuri în care, dacă reușeam să luăm punct, eram mai sus. Meritam acele puncte. În viața tuturor echipelor sunt și perioade grele. Trebuie să acceptăm realitatea. Sunt atâtea surprize în fotbalul mondial, în fotbalul din România, din Liga 1 și Liga a 2-a. De exemplu, Viitorul Constanța a avut șapte meciuri fără victorie, iar după aceea a avut rezultate bune. Când a avut nevoie mai mare de victorie, a câștigat cu Botoșaniul și a intrat în play-off. Apoi a câștigat și la Steaua acasă. Acesta este fotbalul și trebuie să-l acceptăm. Când am venit aici, foarte multă lume spunea că trebuie să câștigăm neapărat meciurile de acasă, însă, pentru mine, nu contează că jucăm acasă sau în deplasare, pentru că aceleași puncte sunt puse în joc. Nu învingi mai ușor acasă decât în deplasare. Sub nicio formă! Suntem pe 6, suntem în plutonul fruntaș, am avut până în momentul de față decât o singură înfrângere acasă, cu Târgoviște, și două remize pe teren propriu, cu Daco Getica și Energeticianul. În rest am avut numai victorii acasă. Nu există echipă în lume care să-și câștige toate meciurile de acasă. Se întâmplă multe lucruri neprevăzute în fotbal, trebuie să fim realiști. Am avut multe situații neprevăzute acasă, în campionatul trecut, cu CS Mioveni. Am primit gol în ultimul minut, când nu poți să mai faci nimic… Așa a fost și acum două etape, cu Târgoviște. Să nu vă gândiți că fiecare meci pe care îl disputăm este dinainte câștigat. În niciun caz. Cine crede acest lucru în sport, se înșeală amarnic”, a spus Emil Săndoi în cadrul conferinței de presă premergătoare meciului de sâmbătă, de la ora 11:00, de la Pitești, cu ASU Politehnica Timișoara.

Cu 42 de puncte acumulate în 24 de etape, FC Argeș se află pe locul 6 în Liga 2. Piteștenii n-au obținut o victorie de trei meciuri, fix cele din 2019.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 19:02 Campionat
Pe aceeași temă