Emil Săndoi a „primit răgaz” la FC Argeș! Soarta antrenorului se decide după meciul cu ASU Politehnica. Președintele o dă la întors și răspunde despre posibilitatea readucerii lui Dică

Marius ANGHEL 12 Mar. 2019, 10:38 Campionat
Emil Săndoi a

Emil Săndoi, antrenorul echipei FC Argeș, „a mai primit un răgaz din partea conducerii clubului”, anunță, pe pagina oficială de facebook gruparea alb-violetă din Liga 2. După ce primise ultimatum și i se stabilise ca obiectiv șase puncte în meciurile cu Energeticianul și ASU Politehnica Timișoara, Săndoi a fost iertat de șefi, după ce sâmbătă a obținut doar un punct în partida de la Petroșani (scor 0-0). Soarta antrenorului va fi discutată „probabil după meciul cu Timișoara”, după cum spune președintele Cristian Gentea. Jocul respectiv are loc sâmbătă, la Pitești, de la ora 11:00.

Președintele Consiliului de Administrație al FC Argeș, Cristian Gentea, o dă la întors acum, spunând că în ședința cu primarul s-a decis ca salariile jucătorilor și staffului să fie deblocate dacă vor reuși să câștige cu Energeticianul și ASU Politehnica. Despre ultimatumul acordat lui Săndoi spune că a fost înțeles greșit.

„Noi ne-am întâlnit în Consiliul de Administrație și cu domnul primar Ionică. Eu am propus ca în cazul în care cele două meciuri, cu Energeticianul, din deplasare, și cel de acasă, cu ASU Poli Timișoara, nu sunt câștigate, atunci salariile nu se vor acorda pe luna aceasta. Le-am spus să bată și vor avea banii în cont pe data de 18 martie. Nu am luat o decizie în privința antrenorului Emil Săndoi. Am fost înțeles greșit în privința demiterii lui. Evident că suntem nemulțumiți. Pe mine mă deranjează foarte mult că jocul nu merge. Vă anunț că și Emil Săndoi este în aceeași situație ca și jucătorii, în privința salariilor. Evident că ne vom întâlni din nou, probabil după meciul cu Timișoara, pentru că ceva trebuie să facem. Emil spune că deblochează situația. Nu văd cum mai putem noi să ne îndeplinim obiectivul pe anul acesta. În contracte scrie clar că este vorba de primele trei locuri. Suntem la opt puncte de locul 5 și nu cred că mai poate fi atins acest obiectiv”, a transmis Gentea prin intermediul paginii de facebook a clubului argeșean.

Iată ce anunța FC Argeș săptămâna trecută, pe 6 martie: „Dacă FC Argeș nu câștigă următoarele două meciuri, antrenorul Emil Săndoi va fi demis!”. Cât și ce transmitea, foarte clar, președintele Gentea: „Le-am cerut antrenorilor și jucătorilor să câștige meciurile cu Energeticianul și ASU Politehnica Timișoara dacă vor să-și primească salariile. Prin acest obiectiv se subînțelege că este și un ultimatum pentru antrenorul Emil Săndoi. Dacă nu se va reuși maximum de puncte în următoarele două etape, nu va mai continua la Pitești”.

Aducerea lui Dică: „Este prematur să discutăm acum”

Președintele FC Argeș a vorbit și despre zvonurile care îl dau pe Nicolae Dică drept înlocuitorul lui Emil Săndoi. Fostul antrenor al echipei FCSB e liber de contract din această iarnă. Dică a antrenat actuala echipă în Liga 3, când se numea SCM Argeșul Pitești, timp de un sezon și jumătate, reușind în cele din urmă să o promoveze în Liga 2, însă imediat după aceea a ajuns la gruparea finanțată de Gigi Becali.

„Este prematur să discutăm acum despre o posibilă revenire a lui Nicolae Dică. Vedem ce se întâmplă în campionatul acesta. Contractul se încheie la sfârșitul anului, dacă nu se încheie mai devreme. În funcție de îndeplinirea sau nu a obiectivului propus, vom lua măsurile necesare”, a spus Cristian Gentea.

După 24 de etape, FC Argeș se află pe locul 6 în Liga 2, cu 42 de puncte, la zece puncte în spatele echipei aflate pe locul 3, Academica Clinceni. Echipa piteștean nu are, nici în acest sezon, dreptul să promoveze.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Mar. 2019, 10:38 Campionat
Pe aceeași temă