Complot la Rapid împotriva lui Schumacher? Episodul care i-a dat de gândit antrenorului: ”Totul era regizat, cu suporterii și cu toată lumea. După o victorie, au venit la noi să ne certe.” Întâmplarea care l-a marcat pe fostul principal din Giulești

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2020, 13:07 Liga 2
Complot la Rapid împotriva lui Schumacher? Episodul care i-a dat de gândit antrenorului: ”Totul era regizat, cu suporterii și cu toată lumea. După o victorie, au venit la noi să ne certe.” Întâmplarea care l-a marcat pe fostul principal din Giulești

La aproape doi ani de la demiterea lui Constantin Schumacher de pe banca tehnică a echipei Rapid continuă să apară noi informații cu privire la relația dintre antrenor și conducere. Chiar ”principalul” a vorbit despre faptul că nu era dorit de cei din club și a povestit un episod petrecut cu puțin timp înainte să fie înlăturat.

După un meci câștigat în campionat, pe terenul echipei CS Făurei, suporterii au venit să discute cu Schumacher, căruia i-au reproșat lucruri. Din acel moment, antrenorul a început să își pună anumite întrebări și a realizat că ceva se întâmplă. Relațiile cu conducerea s-au agravat, spune fostul principal din Giulești, după ce au apărut certurile dintre Daniel Niculae și oamenii din structurile înalte ale clubului.

Constantin Schumacher: ”Câștigi meciul și suporterii te apostrofează. Asta m-a pus pe gânduri”

În cele din urmă, Constantin Schumacher a fost înlăturat la primul eșec, după un meci din Cupa României cu Turris Oltul Turnu Măgurele, chiar în Giulești. Să câștigi 50 de meciuri, să pierzi un meci în Cupa României și să fii dat afară… nu e ușor. Nu vreau să mă laud, dar când am început proiectul în Liga 4, nu prea au fost mulți care voiau să vină. Am venit eu, care aveam și licență. Experiența de la Rapid a fost o experiență frumoasă, pentru că am stat lângă niște oameni după care m-am modelat. Și ei s-au modelat după mine. Mă refer în special la Nico (n.r. – Daniel Niculae) și Voicu… dar gustul amar a fost că după un meci din Cupa României s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Impresia mea a fost că își doreau lucrul acesta de mai mult timp.

Am simțit că nu am susținere de mai mult timp, sută la sută, dar pe mine mă țineau rezultatele. Până la un moment dat. Am câștigat un meci la Făurei, iar totul era regizat și cu suporterii și cu toată lumea. Au venit la noi să ne certe. După 49 de meciuri pe care le câștigi, joci la Făurei, cu echipa lui Bănel Nicoliță, pe un teren penibil, maidan. Câștigi meciul și suporterii te apostrofează. Asta m-a pus pe gânduri.

Mi-am dat seama că e ceva ce nu își doresc ei, suporterii sau conducerea. Deja se văzuse că nu le place (n.r. – celor din conducere), pentru că Nico (n.r. – Daniel Niculae) se certase cu ei. Ce își dorea el nu era pe placul lor. Și asta se vedea, că vor să scape de noi. Și-au făcut treaba cu noi și după aceea au vrut să aducă pe cineva care să fie alături de ei. Să facă treaba lor, a spus Constantin Schumacher într-un videoblog al fostului fotbalist Robert Niță.

Schumacher speră ca Rapid să promoveze: ”E nevoie să revină în Liga 1” 

Totuși, Schumacher își dorește ca Rapid să promoveze în Liga 1. O echipă precum cea din Giulești cu suporteri foarte dedicați merită să evolueze în primul eșalon. E sceptic însă cu privire la posibilitatea ca promovarea să fie obținută în acest sezon. Primele zece echipe pot emite pretenții la promovare și, mai mult, jocul Rapidului a avut de suferit în multe partide.

”Dar eu sunt mulțumit de ceea ce am realizat. Să aduci pe Național Arena 36.000 de suporteri, nu e de ici de colo. Și oriunde mergeam și jucam… de aceea spun că e nevoie ca Rapid să revină în Liga 1. Are suporteri foarte dedicați și chiar dacă nu promovează anul acesta, va fi în continuare susținută. Nu sunt sigur că va promova acum, dar vedem ce se întâmplă”, a mai precizat Schumacher.

Constantin Schumacher a fost demis de la Rapid după un meci din 16-imile de finală ale Cupei României, din octombrie 2018. Giuleștenii au cedat cu 2-0 în fața celor de la Turris Oltul Turnu Măgurele, iar conducerea l-a dat afară pe Schumacher la chiar primul eșec. În locul lui a fost numit Daniel Pancu. Acesta din urmă a fost și el dat afară de la Rapid, înaintea suspendării campionatului din cauza pandemiei de coronavirus, după înfrângerea de pe teren propriu cu CSM Reșița, scor 0-1.

După despărțirea de Rapid, Schumacher a mai pregătit-o pentru o scurtă perioadă de timp pe Atletic Bradu (martie-iunie 2019). Ulterior, a fost secundul lui Corneliu Papură la Universitatea Craiova (iulie-august 2019).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/criteriul-lipsei-datoriilor-financiare-eliminat-din-procesul-de-obtinere-a-licentei-sau-certificarii-pentru-noile-sezoane-de-liga-1-respectiv-liga-2-modificarile-de-regulament-efectuate-de-frf-19130933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-stie-de-unde-se-trag-problemele-rapidului-in-ultimii-doi-ani-nu-am-vazut-o-formula-care-sa-aiba-continuitate-cum-caracterizeaza-ultimele-schimbari-din-club-si-cine-e-19130732

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2020, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă