Săndoi a vrut să demisioneze de alte două ori de la FC Argeș: „M-au întors”. Antrenorul și-a motivat plecarea și spune că e mulțumit cu ce a realizat: „Mi-am respectat toate promisiunile față de club”

Marius ANGHEL 26 Mar. 2019, 17:45 Campionat
Săndoi a vrut să demisioneze de alte două ori de la FC Argeș:

Emil Săndoi s-a despărțit sâmbătă dimineață de FC Argeș, cu puțin timp înaintea meciului cu „U” Cluj, lăsând echipa pe locul 6, imediat sub obiectivul pe care și-l impusese în acest sezon, o clasare între primele cinci poziții ale Ligii 2. Antrenorul spune că a mai avut două tentative de a demisiona, însă a fost convins să revină asupra deciziei. Acum a luat această hotărâre pentru binele echipei și al jucătorilor, spune Săndoi.

„Chiar în iarnă am vrut să plec. Și am mai vrut să plec de vreo două ori, dar, până la urmă, m-au întors. O dată conducerea, o dată jucătorii. Mă rog. Mi-am reziliat contractul acum câteva zile. E posibil orice (n.r. – întrebat dacă va merge la altă echipă), e posibil să stau până în vară. Să încep un nou proiect. Așa au fost discuțiile și la FC Argeș. Ei au vrut să mă ia din toamna lui 2017, dacă nu mă înșel, și atunci am spus că vin din iarnă șă începem un proiect nou, în care, în campionatul următor să fie finalizat cu obiectiv promovarea. Așa, în mare, eu mi-am respectat toate promisiunile față de FC Argeș și sunt convins că cei care au rămas în continuare vor reuși să respecte și această ultimă promisiune, pentru că le-am spus că în campionatul ăsta o să terminăm în primele cinci. Nu e ușor să antrenezi o echipă care nu poate să-și stabilească un obiectiv clar. De asta mai apar, câteodată, și unele fluctuații. Dar eu sunt convins că se va forma o echipă acolo și am mare încrede în jucători”, a spus Emil Săndoi la ProSport LIVE.

„Nu-ți dorești niciodată să pleci de la un club la care te duci, dar am considerat că e mai bine așa și pentru echipă. Să știți că la ultimele două rezultate și îl pun și pe acesta, al treilea (n.r. – 0-0 cu „U” Cluj), pentru că eu am fost și vineri, la penultimul antrenament, și vă dați seama că băieții m-au sunat, au ținut legătura cu mine, noi n-am reușit să marcăm, dar, în rest, au fost un egal acasă (0-0 cu Energeticianul), un egal în deplasare, cu Politehnica Timișoara, care, vedeți, îi bate pe Petrolul după aceea, cu 3-0, acum remiza de la Cluj. Au mai fost și unele greșeli care s-au făcut împotriva noastră, dar mai puțin contează acum”, a mai declarat Săndoi la ProSport LIVE.

„Mi-am respectat toate promisiunile față de club”

Fostul antrenor al FC Argeș crede că jucătorii au fost afectați de faptul că echipa nu are dreptul să promoveze. Săndoi e mulțumit de munca și rezultatele pe care le lasă în spate, spunând și că n-a avut la dispoziție un buget mare, lucru care a afectat campania de achiziții.

„Având în vedere bugetul pe care noi l-am avut la dispoziție, buget pe care l-a avut de cât a promovat, de prim an în Liga a 2-a, nu ne-a permis prea multe transferuri. Noi în iarnă am transferat un singur jucător. Sau, în toamnă, se încheiase perioada de transferuri, și noi nu luasem pe nimeni. Am transferat după aceea, la vreo două săptămâni după ce s-a încheiat, vreo doi jucători. Din punctul ăsta de vedere, am fost puțin descoperiți. Eu mi-am respectat toate promisiunile față de club. Anul trecut a fost să terminăm în primele șase și am fost, acolo, la un pas să prindem și barajul, imediat sub linie, pentru că am avut rezultate foarte bune contra unor echipe care erau la promovare. Lucru care s-a întâmplat și în campionatul acesta”, e de părere Emil Săndoi, care după a fost variantă de înlocuire a lui Mugurel Cornățeanu la Petrolul, însă ploieștenii l-au ales în cele din urmă pe Gheorghe Mulțescu.

Emil Săndoi a lăsat-o pe FC Argeș înaintea etapei a 26-a, pe locul 6, cu 43 de puncte.

În locul lui Emil Săndoi, conducătorii echipei FC Argeș și l-ar fi dorit pe Nicolae Dică, însă acesta a condiționat venirea sa de rezolvarea problemelor care împiedică clubul să poată promova. Astfel, până l-a finalul sezonului, FC Argeș va fi condusă de antrenorul grupei Under 19 a clubului, Augustin Eduard, care va fi ajutat în noul său mandat la echipa de seniori de Paul Ciobanu, Valentin Năstase (ambii antrenori secunzi), Dan Vasilică (preparator fizic) și Dumitru Hotoboc (antrenor cu portarii).

Marius ANGHEL 26 Mar. 2019, 17:45 Campionat
Pe aceeași temă