Roșu jubilează după victoria la scor cu Chindia: „Am câștigat împotriva unei echipe contracandidate directe la promovare”. Ce l-a impresionat pe antrenor

Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 16:55 Campionat
Roșu jubilează după victoria la scor cu Chindia:

UTA Bătrâna Doamnă a câștigat la Târgoviște de o manieră pe care probabil nici în cel mai frumos vis nu o vedea. Arădenii au jucat inteligent cu Chindia, au lăsat adversarul să conducă jocul și l-a taxat de fiecare dată când a avut ocazia. Dintr-un joc care uneori a devenit pe contre, UTA s-a impus cu 3-0, scor de neprezentare, și rămâne în coasta echipelor clasate pe podium.

Marius Curtuiuș (19) a deschis scorul contrar cursului jocului. Atacantul UTA-ei a punctat cu o lovitură de cal din 7 metri, lângă bara din dreapta lui Meilă, după un corner bătut din stânga de Burlă, imediat după ce Chindia ratase două ocazii de gol. Mai mult, arădenii și-au dublat avantajul într-un moment propice, fix înainte de pauză. Tănase l-a angajat perfect, pe culoar, în careu pe Cristian Andor (43), iar acest a ciupit mingea din 8 metri, printre portarul Meilă și Ispas, care intraseră prin alunecare în disperare de cauză.

În partea secundă, Petre și Curtuiuș au făcut șah-mat defensiva târgovișteană, iar Vătavu l-a doborât în careu pe puștiul minune al UTA-ei. Petre (51) și-a asumat executarea loviturii de pedeapsă, nu a avut milă de Meilă și a dus scorul la 3-0, rezultat care nu s-a mai schimbat până la finalul jocului. Reușita lui Adrian Petre l-a readus pe acesta în fruntea clasamentului golgheterilor din Liga 2, cu 18 goluri, tot atâtea cât are și Attila Hadnagy.

La final de meci, Laurențiu Roșu, antrenorul UTA-ei, era extrem de încântat de victoria fără drept de apel în fața Chindiei. „Sunt bucuros că n-am primit gol, chiar dacă am avut unele dificultăți în prima repriză. Chindia e o echipă bună, joacă ofensiv, și-a creat câteva ocazii, dar am rezistat și e foarte important pentru noi. Am câștigat la o diferență de trei goluri, diferența putea fi și mai mare, dar sunt foarte mulțumit de atitudinea băieților și dăruirea demonstrată în joc. Am făcut un meci bun în defensivă, în atac la fel, sunt foarte mulțumit de băieți”, a punctat, citat de uta-arad.ro, antrenorul utist.

Victoria ține UTA aproape de podiumul ligii secunde, la doar un punct distanță de Olimpia Satu Mare, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FC Brașov, ultima echipă dintre aceste urmând a juca mâine cu CS Afumați. „Am câștigat împotriva unei echipe contracandidate directe în lupta pentru promovare și ne-am apropiat la un singur punct de cele clasate pe locurile 2-4. Asta ne-am și dorit, e foarte bine că am câștigat. Urmează un meci în deplasare la fel de greu ca și cel de aici, de asta e foarte bine că am luat acum trei puncte. Ne gândim de-acum la ce urmează, meciurile cu Vâlcea și Suceava, vrem să scoatem maxim din amândouă”, a conchis antrenorul arădenilor.

Pentru UTA urmează un nou meci în deplasare, sâmbătă, de la ora 12:00, în deplasare la Râmnicu Vâlcea, iar apoi joacă acasă cu Foresta Suceava. Diferența față de liderul Juventus e una destul de mare, de 9 puncte.

Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 27 Nov. 2016, 16:55 Campionat
Pe aceeași temă