Roșu își schimbă prioritățile la UTA. Ce echipă trimite cu Chindia și ce crede despre șansele la promovare. „Pentru mine nu e eșec că nu am terminat pe locul doi”

Marius ANGHEL 26 May. 2017, 13:30 Campionat
Roșu își schimbă prioritățile la UTA.** Ce echipă trimite cu Chindia și ce crede despre șansele la promovare.

Înfrângerea suferită surprinzător de UTA Bătrâna Doamnă pe teren propriu, 1-2 cu CS Balotești, în antepenultima etapă a campionatului Ligii 2 (a 36-a) a clarificat situația în fruntea clasamentului. Juventus București va promova de pe primul loc, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va ajunge și ea direct în Liga 1, de pe locul 2, în timp ce UTA se va clasa pe locul 3 și va juca din nou baraj pentru promovare, așa cum a făcut-o și sezonul trecut.

La finalul meciului cu CS Balotești, antrenorul arădenilor, Laurențiu Roșu, a anunțat că își schimbă prioritățile pentru ultimul meci al sezonului, când va întâlni pe teren propriu pe Chindia. Cum meciul nu mai are nicio miză, Roșu își va proteja titularii și a anunțat că va fi mai mult interesat de ultimele partide din play-out-ul Ligii 1, pentru a urmării posibilul adversar pe care îl va întâlni la baraj.

„E clar că după rezultatele din această etapă vom merge la baraj, trebuie să ne pregătim pentru acele meciuri, să vedem și cu cine vom pica. Nu avem ce face, avem locul 3, ne gândim la ce e de făcut mai departe. La meciul cu Chindia, ce ne-a mai rămas de disputat, vom juca – probabil – cu juniorii, pentru că ne gândim doar la baraj. De acum o să urmăresc prima ligă, căci până acum nu am prea făcut-o. Nu știam unde vom termina campionatul, și nu prea am urmărit lupta de acolo. De azi înainte e altceva, ne gândim cu cine putem juca și cum putem obține promovarea în prima ligă. Acesta e obiectivul în continuare, mai avem o șansă de a promova, chiar dacă e baraj. Șansele sunt egale. Trebuie să luptăm până la capăt, nu are rost să spun eu acum, cu cine mi-aș dori și cu cine nu, să jucăm la baraj. Sunt plusuri și minusuri la toate echipele, Chiajna joacă acasă pe sintetic, Timișoara e aici aproape, Pandurii nu e nici ea departe, la Severin, vom vedea ce ne rezervă viitorul. Deocamdată, nici măcar nu știm când vom juca cele două manșe ale barajului…”, a anunțat, citat de Sport Arad, Laurențiu Roșu.

UTA poate juca la baraj cu una dintre echipele: ACS Poli Timișora, Concordia Chiajna sau Pandurii Târgu Jiu, în play-out-ul Ligii 1 urmând a se mai disputa încă două etape.

Sezonul trecut, UTA a câștigat barajul ocupantelor locurilor 2 din Liga 2 cu Dunărea Călărași (5-4 la general: 1-3 la Călărași și 4-1 după prelungiri la Arad), iar în barajul de promovare/menținere în Liga 1 cu FC Voluntari a pierdut cu 1-3 la general (0-3 la Voluntari și 1-0 la Arad).

„Când am venit aici, eram pe locul 9 și am obținut locul 3 la baraj, cu șanse de promovare”

Întrebat dacă promovarea directă nu s-a pierdut pe teren propriu, în urma înfrângerilor cu FC Brașov și CS Balotești și a egalului cu Luceafărul Oradea, Roșu a replicat și a transmis că promovarea nu e pierdută.

„Noi nu am pierdut promovarea. Eu, . Că mi-aș fi dorit să promovez direct e clar. Promovam, obiectivul era îndeplinit, aveam mai multă vacanță, era totul ok. Dar, luptăm în continuare. Pentru mine nu e eșec că nu am terminat pe locul doi. Am pierdut puncte și în tur și în retur, e normal, e fotbal. Dai peste echipe care, chiar dacă nu joacă nimic, vin foarte motivate și pierzi puncte. Te prind și pe stare de relaxare, nu ești atent, concentrat și apar probleme. Dar, repet, vom încerca să promovăm, deoarece asta mi-am propus de când am venit aici. Nu am reușit să o facem direct, încercăm varianta a doua, cu barajul. Sper ca suporterii să fie alături de noi în continuare, să ne susțină să ne revenim, pentru că această înfrângere e dureroasă”, a mai spus Roșu.

În etapa din weekend, a 37-a, UTA stă, fiindcă ar fi trebuit să joace cu ACS Berceni și nu va câștiga niciun punct, iar diferența față de Sepsi s-ar putea mări la 5 puncte, dacă a doua clasată va câștiga duminică, de la ora 12:30, meciul de la Metalul Reșița, „lanterna roșie”. Covăsnenilor le este îndeajuns și un egal, fiindcă apoi nu mai pot fi depășiți de arădeni. În meciurile directe, Sepsi a câștigat pe teren propriu cu 4-1, iar UTA s-a impus la rândul său acasă, doar cu 2-1.

În etapa a 38-a, ultima a campionatului, UTA Bătrâna Doamnă și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe erau programate să joace amândouă de la aceeași oră, sâmbătă, 3 iunie, de la ora 14:00, în speranța televiziunii care are drepturile tv că atunci se va decide cine va ocupa locul 2. Cum UTA va ieși din calcule, meciurile ar putea fi reprogramate. Arădenii urmează să întâlnească pe teren propriu pe Chindia Târgoviște, iar Sepsi tot acasă, pe CS Mioveni.

Singura variantă ca UTA să mai ocupe locul 2 promovabil direct este să își câștige singurul meci pe care îl mai are, cu Chindia, iar Sepsi să nu ia niciun punct din jocurile cu Metalul și Mioveni, însă e puțin probabil să să întâmple așa ceva.

Marius ANGHEL 26 May. 2017, 13:30 Campionat
Pe aceeași temă