Roșu dă vina pe starea de euforie de după victoria de la Timișoara pentru prestația slabă cu CS Balotești: „Am insistat să nu fie așa”

Marius ANGHEL 26 May. 2017, 11:45 Campionat
Roșu dă vina pe starea de euforie de după victoria de la Timișoara pentru prestația slabă cu CS Balotești:**

UTA Bătrâna Doamnă și-a distrus singură ultimele șanse de a mai prinde locul 2, după ce, joi, în cadrul etapei a 36-a a Ligii 2, a pierdut pe teren propriu cu CS Balotești, penultima clasată, scor 1-2. Doar o minune îi va mai duce pe arădeni pe poziția care asigură promovarea directă, astfel că cele mai mari șanse le are să joace barajul de promovare.

Trupa lui Laurențiu Roșu a fost de nerecunoscut în fața ilfovenilor. După o primă repriză ștearsă, Baloteștiul a dat lovitura în finalul ei, dunpă ce Claudiu Herea (43) a fost faultat prostește în careu de Chindriș, iar tot el l-a învins cu sânge rece pe Miron de la punctul cu var. Partea secundă a jocului a început la fel de prost, cu același Claudiu Herea (57) majorând scorul după ce a fost mai puternic decât Gligor și l-a învins pe portar cu un șut din unghi la colțul lung. Și tot Herea (69) putea să îi ditrugă de tot pe arădeni, însă aceștia din urmă au avut noroc cu o semnalizare eronată de offside la atacant și golul său al treilea a fost anulat incorect.

Stahl (79) a readus UTA în simțiri după acțiunea sa de toată frumusețea, atunci când a înșirat mai mulți adversari, dar a lovit doar bara a doua, iar Curtuiuș i-a dat prilejul lui Adrian Petre (84) să mai înscrie un gol din penalty după ce a fost faultat de Flămânzeanu. Același Flămânzeanu a fost suspect în ultimele minute, fiindcă l-a mai faultat încă o dată pe Curtuiuș (89) în careu, însă arbitrul n-a mai dictat penalty de această dată, incorect. Utiștii au forțat și în cele cinci minute de prelungiri să egaleze, nu au reușit, însă oricum un punct sau nimic e tot aia pentru ei în lupta pentru locul 2 cu Sepsi. Covăsnenii mai au nevoie de un punct din următoarele două meciuri și sunt promovați matematic.

La finalul partidei, antrenorul utist a dat vine pe euforia jucătorilor după victoria din derby-ul Vestului cu ASU Poli și pe faptul că oaspeții au fost odihniți după ce runda trecută au stat.

„Veneam după o victorie istorică la Timișoara, a apărut și o relaxare. Am insistat de luni să fim concentrați, fiindcă puteam rămâne în cursa pentru locul 2. Nu s-a întâmplat așa, am făcut o primă repriză slabă, în care nu am putut să construim, să avem ocazii, am ajuns de puține ori la poarta adversă. Am dat peste o echipă foarte motivată, odihnită, după ce au stat etapa trecută. Am făcut o greșeală la primul gol, la acel penalty, iar apoi, când ești condus acasă și ai nevoie de victorie, riști și te trezești surprins pe unele situații. Așa am luat golul doi, dar nu am cedat, am forțat, am marcat o dată, am mai avut ocazii importante, dar nu am reușit să obținem ce ne-am propus. Am riscat și la accidentarea lui Manea, am jucat cu trei vârfuri, am avut ocazii clare, dar nu am putut mai mult. S-a văzut că nu am jucat așa cum au făcut-o la celelalte meciuri. A fost mare euforia după Timișoara, am insistat să nu fie așa”, a spus, citat de Sport Arad, Laurențiu Roșu după meciul de la Șiria.

„Atunci când pierzi îți reproșezi unele lucruri, e clar că te gândești ce a fost bine și ce nu”

Roșu și-a motivat și unele decizii pe care le-a luat în alcătuirea primului „11” cu Balotești. „Atunci când pierzi îți reproșezi unele lucruri, e clar că te gândești ce a fost bine și ce nu. De exemplu, am făcut schimbarea Curtuiuș – Piccioni, gândindu-mă că acesta din urmă e mai proaspăt și are moral ridicat după meciul cu Timișoara. În plus, Marius are probleme musculare, am zis că e mai bine să intre în partea a doua. Pe benzi am gândit cu Copil și Vâlceanu, tot pe motiv că erau mai proaspeți, că nu au evoluat la Timișoara de la început. Copil, chiar deloc, fiind suspendat. Mă gândeam că putem realiza un joc bun, sunt tehnici, intră în combinații, dar nu le-a ieșit jocul. S-au pierdut multe mingi la mijlocul terenului, nu ne-am creat ocazii. Am primit primul gol și am intrat în panică, am încercat să atacăm, dar atunci când ești condus și te grăbești nu iei cele mai bune decizii mereu”, a mai spus antrenorul UTA-ei.

„Nu i-am luat de sus”

De partea cealaltă, Augustin Călin, antrenorul Baloteștiului, a susținut la final că UTA și-a subestimat adversarul: Noi am profitat de starea lor de oboseală și de o îngâmfare, așa am sesizat eu de pe margine.

„Nu i-am luat de sus, am și vorbit cu jucătorii și le-am spus că e foarte important să fim concentrați. Știam că toate echipele care au jucat contra noastră se vor dărui la maxim, așa a fost și acum. Într-adevăr, l-am remarcat pe Herea și înainte de acest meci și azi. A scos penalty, a dat goluri, dar l-am mai văzut și cu alte ocazii și nu a jucat la fel mereu. Probabil că la alte meciuri a fost indispus, a avut probleme cu stomacul…”, a spus Laurențiu Roșu, lăsând să se înțeleagă că ilfovenii au avut motive serioase să-i încurce pe arădeni în acest joc.

Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 26 May. 2017, 11:45 Campionat
Pe aceeași temă