Răuță este noul antrenor al Farului! Bănică Oprea va fi secund!

Mihai Andries 15 Apr. 2013, 10:46 Campionat
Răuță este noul antrenor al Farului!** Bănică Oprea va fi secund!

UPDATE: Este oficial! Ion Răuță este noul principal al marinarilor, el urmând a fi ajutat de Bănică Oprea din postura de secund. Noul tehnician al Farului a efectuat deja primul antrenament cu elevii săi în această dimineață, urmând ca azi de la ora 17 să aibă loc o a doua sesiune de pregătire, prilej cu care va fi anunțat și stafful cu care va lucra până la finalul returului.


Toată suflarea fotbalistică din Constanța așteaptă să vadă cine va fi noul antrenor al Farului, după ce sâmbătă s-a renunțat la serviciile lui Alin Artimon, după un parcurs mai mult decât rușinos al echipei de la malul mării sub bagheta acestuia. Înfrângerea de pe teren propriu contra Rapidului din Suceava a fost cea care a umplut paharul răbdării oficialilor clubului constănțean.

Dacă inițial s-a lăsat de înțeles că numele noului antrenor va fi anunțat ieri, momentan nu s-a făcut niciun comunicat oficial în acest sens. Primul nume vehiculat ca posibil înlocuitor a fost cel al lui Ion Barbu, nimeni altul decât cel care a mai antrenat Farul în acest campionat, chiar în prima etapă, fiind înlocuit după aceea chiar de Artimon. Barbu și-a continuat activitatea la Farul ca secund al lui Artimon până la mijlocul lui noiembrie anul trecut, atunci când a demisionat de la echipă.

Ieri spre seară, un alt nume a ieșit în prim plan, cu șanse mai mari de a fi nominalizat ca antrenor principal. Este vorba de Ion Răuță, actualul responsabil cu pregătirea portarilor Farului, dar care are însă și experiență de antrenor principal. El a antrenat ultima dată pe Unirea Slobozia în sezonul 2009 – 2010, de unde a plecat la finalul lui aprilie 2010, lăsând echipa pe locul 3 în seria a II-a a Ligii a III-a. Pentru Răuță a urmat o experiență în țările calde, acolo unde a fost antrenorul cu portarii la Al-Ettifaq, sub bagheta lui Ion Marin. Revenit în țară, el a devenit noul antrenor cu portarii al Farului din această iarnă.

Articol și foto de Alexandru RAITA

Mihai Andries 15 Apr. 2013, 10:46 Campionat
Pe aceeași temă