Primăria Pitești a cumpărat brandul FC Argeș! SCM Pitești se transformă odată cu promovarea în Liga 2 în clubul legendarului Nicolae Dobrin. Cât a costat tranzacția

Marius ANGHEL 15 Jun. 2017, 20:25 Special

Consiliul Local Pitești, întrunit în această după-amiază, în ședință extraordinară, a decis cumpărarea brandului FC Argeș. Municipalitatea a aprobat suma de 660.000 lei pentru cumpărarea acestui brand care urmează să fie oferit echipei SCM Pitești. Oficialitățile locale speră ca echipa de fotbal a Piteștiului, nou-promovată în liga secundă, să evolueze din această toamnă cu denumirea de FC Argeș.

  • Primele două ofertă făcute de primăria Pitești pentru cumpărarea brandului FC Argeș, de 100.000 de lei, respectiv 350.000 de lei, fuseseră respinse de ANAF. Lichidatorul judiciar, Nicolae Enoiu, omul desemnat de instanță să valorifice activele clubului FC Argeș, aflat acum în faliment, spunea zilele trecută că ANAF este dispusă să vândă brandul pentru 550.000 lei + TVA.

 

La ședință a asistat și lichidatorul judiciar, Nicolae Enoiu, omul desemnat de stat să valorifice activele clubului FC Argeș, aflat acum în faliment. Acesta le-a explicat consilierilor locali care sunt pretențiile Ministerului de Finanțe, creditorul principal al clubului, dar și ce presupune brandul FC Argeș.

„Când FC Argeș a intrat în procedură de faliment nu s-a putut întocmi un plan de reorganizare pentru a salva clubul. Intrând în faliment s-au inventariat bunurile. Cupele și diplomele câștigate de-a lungul timpului au fost donate cu titlu gratuit la Muzeul Sportului Argeșean. Procedura de valorificare a brandului a început de la suma de 311.320 euro + TVA. În decursul celor doi ani și jumătate, au avut 41 de licitații fără nicio finalitate, iar prețul a tot scăzut. Creditorul principal, în speță Ministerul de Finanțe, m-a informat că acceptă cedarea brandului la 40% din valoarea estimată de evaluator. Interesul creditorului este să recupereze cât mai mult din obligațiile clubului aflat acum în faliment. Sub această valoare de 40% nu pot accepta, iar altă metodă de valorificare nu există. Municipalitatea cumpără brandul, sigla, palmaresul și culorile alb-violet. Vreau să vă spun că a mai fost și o ofertă de 100.000 de euro pentru cumpărarea brandului făcută de domnul Trandafirescu, care nu a fost însă acceptată la acea vreme”, a spus Enoiu în ședință.

Toți consilierii au votat favorabil

Consilierul local Cristian Gentea le-a explicat colegilor săi de ce este necesar ca primăria Pitești să cumpere brandul FC Argeș și a propus suma de 550.000 lei + TVA (n.r. – 660.000 lei).

„Este foarte important să spunem ce ne dorim. Denumirea de FC Argeș, promovarea echipei în liga a doua și modernizarea stadionului pot aduce oamenii la stadion. 30 iunie este data limită de schimbare a denumirii din SCM Pitești în FC Argeș la FRF. Propun să votăm suma de 550.000 lei + TVA pentru cumpărarea brandului FC Argeș, cu specificația ca într-o săptămână să transferăm numele la SCM Pitești”, a spus Gentea.

Suma propusă de consilierul Cristian Gentea a fost votată în unanimitate de ceilalți consilieri locali.

Primarul: „O zi istorică”

Primarul Cornel Ionică era foarte mulțumit de votul consilierilor care au fost de acord să sprijine fără rezerve fotbalul piteștean.

„FC Argeș trăiește din nou și asta ne-am dorit cu toții. Toată lumea se bucură. Toți consilierii mi-au arătat astăzi că doresc ca sportul piteștean să beneficieze de cele mai bune condiții pentru a putea face performanță. Este o zi istorică pentru FC Argeș. Am dus oferta până la limita cerută de ANAF. Suntem foarte interesați ca SCM Pitești să continue în liga a doua sub denumirea de FC Argeș. Noi am alocat suma solicitată de ANAF. Am decis să alocăm suma de 550.000 lei + TVA. Am făcut și pasul acesta și credem că putem rezolva schimbarea denumirii în timp util și la FRF. Este un interes foarte mare în rândul piteștenilor pentru fotbal. Pe unde mă duc toți mă întreabă de FC Argeș. Vor ca echipa să aibă cele mai bune condiții pentru a face performanță. În acest moment avem motive de satisfacție. Piteștenii au de acum încolo toate motivele să vină la stadion și să susțină fotbalul. Avem speranța că vom putea moderniza stadionul cu fonduri de la Compania Națională de Investiții care a mai finanțat și alte obiective sportive din țară. Avem toate documentele depuse aciolo și avem promisiunea că vom primi banii necesari. Ne dorim și un finanțator puternic lângă noi pentru că noi suntem serioși. Așteptăm cu interes ca mediul de afaceri să vină lângă noi și să ducem fotbalul argeșean unde îi este locul”, a spus edilui Cornel Ionică.

  • FC Argeș Pitești, club înființat în 1953, a intrat în faliment în 2013, atunci când și-a încheiat activitatea sportivă, deși evolua în campionatul Ligii 2. Din palmaresul clubului unde a activat Nicolae Dobrin, Marin Radu, Adrian Mutu, Nicoale Dică sau Bogdan Argeș Vintilă fac parte două titluri de campioană (1972, 1979), o finală pierdută a Cupei României (1964-65; 1-2 cu Știința Cluj-Napoca), o finală pierdută a Cupei Balcanice (1985; 1-4, 3-1 cu Iraklis Thessaloniki) și mai multe prezențe în Cupa Orașelor Târguri, Cupa Campionilor și Cupa UEFA.
  • SCM Pitești a fost înființat de primăria Pitești în anul 2010 pentru a susține activitatea sportivă în oraș după ce situația FC Argeș devenise din ce în ce mai complicată și se anticipa falimentul. Până acum a evolua doar în Liga 3, iar în acest sezon a obținut promovarea în Liga 2 din Seria 3, sub comanda antrenorului Nicolae Dică.

 

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 15 Jun. 2017, 20:25 Special
Pe aceeași temă