Noul stadion din Pitești ”va fi cel mai modern din ţară, din ce ne-au spus reprezentanţii CNI”, anunță primarul Cornel Ionică! Arena ”Nicolae Dobrin” își va menține pista de atletism și nocturna: ”S-a finalizat şi acceptat ultimele detalii”

Marius DUINEA, Marius ANGHEL 16 Jun. 2020, 10:12 Diverse

Piteștiul se înscrie pe lista orașelor din România care vor avea un stadion nou, de capacitate mare, după București, Ploiești, Cluj-Napoca, Craiova, Târgu Jiu, Arad, Sibiu sau Târgoviște. Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) a avizat noua construcţie care va fi făcută pe actualul amplasament al stadionului ”Nicolae Dobrin”. Data startului lucrărilor nu a fost încă anunțată, însă ar putea avea loc după terminarea celor trei noi stadioane din București incluse în programul EURO 2020. Steaua, Giulești și Arcul de Triumf ar trebui să fie gata în toamna acestui an.

Noul stadion din Pitești se va adresa şi altor sporturi, nu numai fotbalului, deoarece va avea în continuare pistă de atletism, pe cea actuală. Inclusiv nocturna va rămâne în picioare. Capacitatea noii arene va fi de circa 14.000 de locuri, toate tribunele fiind acoperite.

Cristian Gentea: ”Noul stadion din Pitești va fi gata în următorii doi ani”

Vestea a fost dată de Cristian Gentea, preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Argeş, care precizează că noua arenă va fi gata în următorii doi ani.

”Am fost zilele trecute la stadion cu primarul municipiului Pitești și am vorbit cu jucătorii. Aceștia au fost anunțați că s-a aprobat de către CNI construirea unui nou stadion, care ar trebui să fie gata în următorii doi ani. Construcția se va face pe actualul amplasament. Pista de atletism va rămâne, pentru că este una dintre puținele de calitate superioară din țară. Am încredere că putem promova în Liga 1”, a spus Cristian Gentea, la Sport Total FM.

Așa arată acum stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, pe care își desfășoară meciurile echipe Campionii FC Argeș, în campionatul Liga 2.

Cornel Ionică: ”Va fi cel mai modern din ţară!”

Cornel Ionică, primarul municipiului Piteşti, a vorbit despre o nouă arenă în orașul său de mai mult timp, iar acum a oferit mai multe detalii despre viitoarea casă a echipei denumite acum Campionii FC Argeș, care e prezentă în play-off-ul Ligii 2 și se luptă pentru promovarea în Liga 1.

Ionică nu știe nici el o dată exactă la care vor începe lucrările noului stadion, mai ales că cel actual trebuie demolat de către instituția pe care o conduce și care îl administrează. Edilul-șef anticipează însă că noua arenă va începe a fi construită ”într-un an și câteva luni” și că va costa circa 18-20 de milioane de euro.

”Săptămâna trecută, Compania Naţională de Investiţii, împreună cu noi, a finalizat şi acceptat ultimele detalii privind noul stadion Nicolae Dobrin. După aproape 3 ani şi jumătate de eforturi, CNI şi-a însuşit realizarea acestui proiect. Noul stadion la care visam cu toţii până acum, va deveni realitate. Din ce ne-au spus reprezentanţii CNI, va fi cel mai modern stadion din ţară. Estimez că lucrările vor începe într-un an şi câteva luni. Suntem primii după stadionul de la Sibiu care în mare parte este realizat deja. Costurile estimative sunt de 18-20 milioane euro. Capacitatea noului stadion va fi în jur de 14.000 de locuri. Tribunele vor fi acoperite în totalitate. Vor fi spaţii comerciale, birouri, magazine, sală de antrenament…

Pista de atletism şi nocturna vor rămâne. Compania Naţională de Investiţii nu ne-a dat voie să umblăm la pistă. Instalaţia de iluminare a tribunelor va fi separată de cea a gazonului. De săptămâna viitoare vor începe lucrările la noua Sală Polivalentă, care va fi o bijuterie”, a anunțat Cornel Ionică.

Cornel Ionică, primarul orașului Pitești, și Cristian Gentea, consilier PSD și preşedinte Consiliul de Administraţie al FC Argeş

Rămâne de văzut cât de ”cel mai modern stadion din țară”, așa cum spune primarul, va fi noua construcție din Pitești, având în vedere că suma extimată a fi cheltuită pentru acestă arenă este mult inferioară celor pentru Steaua, Giulești și chiar Arcul de Triumf, stadioane care încă n-au fost finalizate.

Și la Oradea se dorește un stadion nou, unul asemănător cu cel din Târgu Jiu.

Stadioane noi în România (denumire, oraș capacitate, cost, inaugurare):

  • Arena Națională (București) – 55.635 locuri, 235 mil. €, 6 septembrie 2011
  • ”Ilie Oană” (Ploiești) – 15.073 locuri, 17,5 mil. €, 23 septembrie 2011
  • Cluj Arena (Cluj-Napoca) – 30.201 locuri, 44 mil. €, 11 octombrie 2011
  • ”Ion Oblemenco” (Craiova) – 30.983 locuri, 52 mil. €, 10 noiembrie 2017
  • Municipal (Târgu Jiu) – 12.518 locuri, 28 mil. €, 25 octobrie 2019
  • ”Francisc Neuman” (Arad) – 11.526 locuri, ? – peste 7 mil. €, ? 2020
  • Steaua (București) – 31.254 locuri, ? – 94.672.020 €, ? 2020
  • Giulești (București) – 14.050 locuri, ? – 39.499.366 euro, ? 2020
  • Arcul de Triumf (București) – 8.155 locuri, ? – 36.926.880 euro, ? 2020
Marius DUINEA, Marius ANGHEL 16 Jun. 2020, 10:12 Diverse
Pe aceeași temă