Ionuț Badea, prezentat oficial la Campionii FC Argeș! „Targetul” pe care i l-a impus primarul, ce spune despre revenirea la Pitești, lot și ce crede că n-a mers sub conducerea lui Dică

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Oct. 2019, 20:16 Actualizat: 11 Oct. 2019, 20:22 Campionat

Campionii FC Argeș l-a prezentat oficial, vineri, pe noul antrenor al echipei, Ionuț Badea (44 de ani), într-o conferință de presă la care au mai participat primarul orașului Pitești, Cornel Ionică, și consilierul local Cristian Gentea, totodată președinte al Consiliului de Administrație al clubului. Înlocuitorul demisului Nicolae Dică (39 de ani) are ca obiectiv promovarea, a vorbit despre ultima sa experiență la formația din Pitești și despre ceea ce va face la actuala grupare alb-violetă.

Pentru început, Ionuț Badea a vorbit despre cei doi oameni care i-au fost alături în conferința de presă și care l-au dorit la echipă, dar și despre ceea ce a găsit la Campionii FC Argeș, de la lotul de jucători până la condițiile de pregătire.

„Sunt zece ani de la plecarea din oraș, dar au fost de bun augur, pentru că m-am dezvoltat personal și în carieră. Am, acum, destul de multă experiență și la nivel de Liga 1. Mă bucură și mă onorează în același timp interesul și aprecierea domnului primar și domnului președinte. Din discuțiile pe care le-am avut în acest scurt timp de la revenirea în Pitești, mi-am dat seama că vorbesc cu două persoane care nu vor decât binele acestui club și al acestui oraș. Eforturile sunt foarte mari, pentru că de data asta lucrez cu oamenii care gestionează banii comunității și sunt foarte atenți la lucrul acesta. Sunt multe echipe care nu au baza pe care o avem noi sau facilitățile și oamenii de bine de lângă echipă”, a spus Ionuț Badea.

Un prim alibi: „Nu am format eu lotul. Este unul dobândit”

Fostul secund al naționalei a vorbit despre obiectivul asumat de a promova, dar, totodată, și-a găsit și o scuză în cazul în care nu-l va îndeplini: „Nu este un lot pe care eu l-am format. Este un lot dobândit.” Badea și-a dat cu părerea despre ceea ce n-a mers sub comanda lui Nicolae Dică.

„Evident că așteptările sunt mari la finalul acestui sezon. Este un obiectiv asumat, nu neapărat impus. Este un obiectiv asumat de către toată lumea. E adevărat că sunt și realist, în ideea în care nu este un lot pe care eu l-am format. Este un lot dobândit. Aceste chestiuni se mai pot schimba în perioada de iarnă, dar nu foarte mult. Este o echipă care în vară a suferit foarte multe schimbări și a suferit la nivel de omogenitate. Este explicabil că înregistrează niște rezultate bune apoi există o cădere neavând constanță, constanță care ne trebuie foarte mult în atingerea unui obiectiv de anvergura celui pe care ni l-am ales”, a mai declarat Badea.

Ionuț Badea: „Sunt conștient de ce am găsit aici”

Ultima dată antrenor la Concordia Chiajna, în perioada aprilie – septembrie 2018, Ionuț Badea a semnat un contract până la finalul sezonului, cu drept de prelungire pe încă unul, a spus în ce condiții s-ar putea produce rezilierea și a adus în discuție și pretențiile publicul pretențios de la Pitești.

„Este un contract semnat pe anul acesta, inclusiv și pe următorul. Conducerea are posibilitatea să rezilieze acest contract la finalul sezonului în curs în condițiile în care nu există atinse anumite obiective clare, scrise pe hârtie, dar și cele emoționale. Sunt conștient de ce am găsit aici, am făcut o evaluare destul de rapidă și succintă a lotului de jucători. E important pentru noi să înțelegem că nu trebuie să existe un conflict între ceea ce poate da echipa și așteptările care sunt și vor fi întotdeauna la echipele de genul lui FC Argeș. Este foarte important aportul publicului pentru mine. Îmi aduc aminte că în primul meu mandat existau meciuri cu 5.000 de spectatori și până la 10.000 în tribune. Sunt situații pe care numai noi, echipa, putem să le facem existente, cu jocul pe care o să-l prestăm. Sunt fericit că m-am întors aici și sunt onorat că cei din conducere s-au gândit la mine și le mulțumesc”, a mai spus Badea.

Stafful tehnic al lui Ionuț Badea

Odată cu Nicolae Dică, de la Campionii FC Argeș au plecat și antrenorul secund Alin Popescu, antrenorul cu portari Răzvan Stanca și preparatorul fizic Dan Didiță, însă nu și secundul Valentin Năstase, care va rămâne în continuare în staff.

Colaboratorii noului antrenor Ionuț Badea sunt Dragoș Radu (antrenor secund), Ionuț Moșteanu (metodist și analist) și Viorel Dumitrescu (antrenor cu portarii). Totodată, se dorește aducerea în scurt timp și a unui preparator fizic.

Meciul de debut al lui Ionuț Badea la Campionii FC Argeș va avea loc miercuri, de la ora 15:00, în deplasare la Drobeta Turnu Severin, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. În acest weekend, echipa nu joacă meciul cu CSM Reșița, de pe teren propriu, deoarece a obținut amânarea sa, fiindcă are trei jucători convocați la echipe naționale.

Cornel Ionică: „Noi, din capul locului, am spus că vrem să promovăm. Cu Nicolae Dică, lucrurile nu au mers cum ne-am fi dorit”

La fel cu a susținut și când l-a prezentat pe Nicolae Dică, primarul Cornel Ionică a dat și acum asigurări că-l va sprijini pe Ionuț Badea pentru a face performanță la Pitești. Edilul-șef al Piteștiului, ca orice român, vrea imediat performanță. Ionică a vorbit și despre schimbarea lui Dică.

„Așa cum am declarat încă de la începutul campionatului, ne dorim foarte mult performanță la echipă. Am depus și vom depune toate eforturile. Nu ne-a fost ușor să ajungem aici, pentru că au fost niște prevederi legale stricte în ceea ce privește participarea și mai ales promovarea. Am avut o situație pe care nu ne-am dorit-o cu antrenorul pe care l-am nominalizat împreună cu colegii. Mă refer la Nicolae Dică. Lucrurile nu au mers cum ne-am fi dorit. Probabil că și el a înțeles lucrul acesta. Nu ne aflăm pe un loc pe care am fi vrut să fim la momentul acesta. Au fost niște meciuri care nu au adus rezultatele mult așteptate. Noi, din capul locului, am spus că vrem să promovăm. Acesta este și targetul în acest campionat. Am căutat și alte soluții după ce Nicolae Dică și-a dat demisia. Împreună am considerat că o soluție bună pentru noi este aducerea lui Ionuț Badea, care a mai fost la FC Argeș, un antrenor binecunoscut care a fost și la națională. A acceptat să vină să lucreze cu noi. Sperăm ca lucrurile să intre în linie dreaptă și iubitorii fotbalului să fie mulțumiți”, a spus Cornel Ionică în cadrul conferinței de presă.

Explicațiile lui Cristian Gentea pentru schimbarea lui Nicolae Dică și aducerea lui Ionuț Badea

Președintele CA Cristian Gentea a explicat, la rândul său, motivele care au dus la despărțirea de Nicolae Dică, argumentele care au contat în alegerea ca înlocuitor a lui Ionuț Badea și a spus ce planuri mai are la club.

„Vreau să lămuresc partea cu Dică, pentru că știu că o să mă întrebați de acest lucru. Cu Nicu, știți foarte bine, că, împreună cu domnul primar, l-am adus și prima dată. Ni l-am dorit și a doua oară. L-am ajutat cu tot ce am putut. Dacă despărțirea a fost puțin mai „agitată”, a fost numai din partea lui și nu din partea noastră. Cred că la ce eforturi am făcut cu domnul primar, avem dreptul măcar să ne exprimăm dezamăgirea pentru jocul echipei și atitudinea jucătorilor. El a dorit să-și dea demisia. Noi nu ne-am mai opus de data aceasta. Dacă el declară altceva, e treaba lui. Noi ne oprim aici. Îi mulțumim pentru ce a făcut și mergem mai departe.

Ne-am sfătuit și am considerat că cea mai bună soluție este Ionuț Badea, un tip serios, foarte bine pregătit, de-al nostru, de aici. Avem mare încredere în el și îi suntem alături așa cum am fost și cu Dică, dar și cu toți ceilalți. Cred că seriozitatea lui Ionuț și stafful pe care și l-a ales, este exact ce trebuie în momentul de față la FC Argeș.

În scurt timp vom da drumul și la un magazin de prezentare. Vom face și magazin on-line cu echipament și cu alte obiecte cu însemnele FC Argeș. Continuăm să aducem sponsori. Vă rog să nu ne mai certați pentru că nu am găsit un finanțator. Dacă vrei 51 la sută din FC Argeș, trebuie să vii și cu 51 la sută din bani și asta înseamnă peste 1,5 milioane de euro”, a spus Gentea.

După zece etape scurse din acest sezon de Liga 2, Campionii FC Argeș se află pe locul 6, cu 16 puncte, la nouă, respectiv patru puncte în spatele primelor două clasate Turris-Oltul și CS Mioveni, ocupantele pozițiilor direct promovabile. Sub comanda lui Nicolae Dică, echipa piteșteană a înregistrat cinci victorii, un egal, patru înfrângeri, iar golaverajul este unul echilibrat: 13-13.

Articol scris de Marius ANGHEL

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 11 Oct. 2019, 20:16 Actualizat: 11 Oct. 2019, 20:22 Campionat
Pe aceeași temă