INTERVIU | Cornel Țălnar rupe tăcerea și dezvăluie motivul pentru care Luceafărul a ajuns la un pas de desființare: „S-a pariat prin Singapore. Milioane de euro! Niște escroci de vagabonzi de fotbaliști”

Marius ANGHEL 26 Sep. 2017, 09:22 Campionat
  • O lună de zile a trecut de când Cornel Țălnar a plecat de la Oradea și acesta încă este antrenorul principal în acte al Luceafărului, echipă care are un nou finanțator, noi conducători și, practic, un nou antrenor.
  • Fostul dinamovist dezvăluie public, în exclusivitate pentru ProSport / Liga2.ro, motivul pentru care Ioan Blidaru, fostul finanțator al clubului bihorean, a decis să se retragă din fotbal și să lase echipa să se desființeze. Țălnar spune că omul de afaceri s-a prins că fotbaliștii nu jucau doar pe teren, ci și la pariuri, pe propriile meciuri. Nu o poate demonstra, dar știe că s-a pariat în Singapore.
  • „Vagabonzii ăștia uite ce mi-au făcut! Eu închid echipa și cu asta basta. Băi, pe banii mei, și furat, și f…t și întors și alea… Pentru ce?”, i-a spus Blidaru lui Țălnar după meciul cu Dacia Unirea Brăila, când a decis să desființeze clubul.
  • Cristian Dulca are rol de antrenor principal la Luceafărul Oradea, însă în acte este „secund”.
  • Cel care l-a sunat pe Cornel Țălnar să-i vorbească despre rezilierea contractului cu Luceafărul este Eugen Pîrvulescu, fostul conducător al cluburilor Pandurii sau Gaz Metan. Acesta nu are nicio calitate la echipa bihoreană, dar este un apropiat al lui Nicolae Sarcină, noul finanțator.
  • Țălnar nu o știe și nici nu a vorbit cu Lucia Vladimirescu, președintele clubului Luceafărul, cea cu care ar trebui să negocieze despărțirea de echipă.

 

Preluarea Luceafărului Oradea de către noii conducători a salvat clubul din Liga 2 de la desființare. Trecuse deja o etapă în care nu jucase și pierduse la „masa verde” cu FC Argeș, iar o a doua neprezentare în campionat coincidea automat cu excluderea din competiție și dispariția singurei formații care reprezenta județul Bihor în primele trei ligi fotbalistice ale României. Omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină a profitat de oportunitatea ivită și a preluat, prin intermediul apropiaților săi, Luceafărul, reușind astfel, după alte mai multe negocieri purtate în vară cu diverse cluburi din țară, să dețină o echipă în Liga 2. De atunci a trecut aproape o lună de zile, s-au desfășurat patru meciuri oficiale, însă probleme la gruparea oradeană încă se regăsesc și acum. Una dintre ele vizează chiar o poziție cheie în cadrul clubului, cea a antrenorului principal.

În statistica Federației Române de Fotbal în ceea ce privește Luceafărul Oradea, în ultimele patru meciuri, cu Chindia Târgoviște (a, 2-1), Metaloglobus București (d, 0-1), Academica Clinceni (a, 1-1) și CS Mioveni (d, 2-3), în dreptul antrenorului principal din casetele respectivelor partide este trecută o linie, deci niciun nume. Asta cu toate că noua conducere l-a adus antrenor pe Cristian Dulca și acesta chiar a luat loc pe banca tehnică în respectivele jocuri. Însă fostul selecționer al naționalei de tineret a României nu este antrenorul principal al Luceafărului, ci doar secund.

Șeful băncii tehnice a echipei care își dispută meciurile de pe teren propriu la Oradea, pe stadionul „Iuliu Bodola” este nimeni altul decât Cornel Țălnar, antrenorul principal din primele patru etape, pe când gruparea era în proprietatea fostului finanțator. Fostul dinamovist a plecat din Oradea după anunțul lui Ioan Blidaru că desființează echipa, în urmă cu o lună, și, de atunci, continuă să fie, în acte, antrenorul Luceafărului.

Lucia Vladimirescu: „Țălnar este acționat în judecată pentru neprezentarea și neîndiplinirea sarcinilor sale”

Noul președinte al clubului bihorean, Lucia Vladimirescu (foto mic), recunoaște problema antrenorului principal, însă spune că nu a putut-o rezolva până acum, deoarece Țălnar a fost de negăsit, în ciuda notificărilor pe care i le-a transmis. În opinia conducătorului Luceafărului, Cristian Dulca este antrenorul principal și Cornel Țălnar este de domeniul trecutului.

„Suntem încă în probleme cu antrenorul Țălnar, care a fost chemat, nu s-a prezentat, este notificat și trimis în judecată. Este încă nerezolvată această problemă. Ă‚sta este singurul motiv pentru care Cristian Dulca este antrenor secund, deși atribuțiile lui sunt de antrenor principal. Și este antrenor principal din punctul nostru de vedere. Nu am putut să luăm legătura cu vechiul staff tehnic. Este o problemă nerezolvată, care aparține vechilor acționari. Din păcate, noi nu putem să-l numim pe domnul Dulca, în momentul ăsta, principal, din cauza problemei nerezolvate, pentru că încă Țălnar activează, impropriu spus, ca și principal la Luceafărul, în acte.

Este notificat de trei ori. Nu am primit absolut niciun răspuns. Mă deranjează această situație, dar echipa îl consideră pe Cristi Dulca antrenor principal. Este o problemă și este în curs de rezolvare. Într-adevăr, problema trebuia rezolvată de foștii acționari, dar am preluat-o noi și trebuie să mergem mai departe. Nu am avut niciun fel de întâlnire cu el. Este acționat în judecată pentru neprezentarea și neîndiplinirea sarcinilor sale”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele Luceafărului, Lucia Vladimirescu.

Condițiile de reziliere amiabilă i le-a comunicat lui Eugen Pîrvulescu: „Îmi mai dați și mie pe două luni și suntem cu toții mulțumiți”

Aflat fie la București, fie la Brașov, Cornel Țălnar confirmă că nu a purtat nicio discuție despre rezilierea contractului cu președintele Luceafărului, Lucia Vladimirescu, o persoană pe care nu o cunoaște și habar nu avea că este conducătorul echipei bihorene. Antrenorul spune că nu a primit nicio notificare de prezentare la Oradea din partea clubului unde încă activează în acte, însă de unde a plecat în urmă cu o lună. Interesant este însă că fosta extremă dreapta a lui Dinamo spune că a fost sunat de către Eugen Pîrvulescu pentru a vorbi despre contractul său cu Luceafărul, însă după ce și-a spus pretențiile nu a mai fost contactat. Despre Eugen Pîrvulescu, Țălnar credea că este președintele clubului bihorean.

Pretenția lui Cornel Țălnar ca să își rezilieze contractul cu Luceafărul este să primească, pe lângă cele două luni restante, două salarii din cele zece pe care le-ar mai avea până la finalul înțelegerii semnate. „Nu o să vă cer banii până în iarnă. Îmi mai dați și mie pe două luni și suntem cu toții mulțumiți. Încheiem contractul, fac rezilierea și cu asta basta”, spune Țălnar că i-a comunicat lui Pîrvulescu în convorbirea telefonică.

V-ați rezolvat până la urmă problema cu Luceafărul Oradea?
Nu mi-am rezolvat-o. Eu sunt un om de mare ținută și le-am spus: „Domnule, haideți să ne înțelegem pe cale amiabilă. Hai să facem o chestie, că suntem oameni”. Le-am explicat și eu: „Domnule, trebuie să înțelegeți”. (n.r. – apoi Țălnar a schimbat subiectul și a început să vorbească despre altceva, făcând referire la jucătorii Luceafărului). Sunt niște escroci de vagabonzi de fotbaliști, că patronul ăla de aia a închis clubul, că ăștia jucau la pariuri. Și a zis omul că: «Eu bag bani și alea… și mă și nenorociți!?». Și atunci s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Că între timp au venit alții, e treaba lor. Pe mine nu mă interesează. (n.r. – și a revenit la subiect) Eu am spus: „Domnule, haideți să facem o înțelegere pe cale amiabilă”. Eu mi-am depus deja la AFAN contestația. Ei, oricum, mai au o săptămână să mai funcționeze fără antrenor principal. Chiar acum mă văd cu domnul Apolzan.

Pe cale amiabilă cu vechea sau actuala conducere a clubului Luceafărul?
Eu nu am treabă nici cu vechea conducere. Pe mine nici nu mă interesează. Le-o dat echipa, salut, la revedere. Acum trebuie să discut cu actuala conducere. Eu nu am făcut contract cu cineva anume, cu o persoană, eu am făcut cu Luceafărul Oradea. Eu le-am explicat. Ei mai aveau să îmi dea două salarii și mai erau, practic, încă zece salarii până la finalul campionatului. Domnilor, am zis, hai să nu îmi dați zece salarii, că nu sunt tâmpit. Îmi mai dai și mie două salarii și toată lumea să fie mulțumită. Hai să batem palma, să reziliem, să stea omul ăla, antrenorul, pe bancă. Eu nu vreau să creez probleme, că nu am fost niciodată omul de acest gen. S-o întâmpat ce s-o întâmplat din cauza unor vagabonzi. Asta-i viața. Și, din păcate, uite, suferim cu toții. Dar, hai să o facem pe cale amiabilă.


Cornel Țălnar și Florentin Petre au făcut echipă atât pe banca echipei FC Brașov, cât și la Luceafărul Oradea, la aceasta din urmă însă doar în primele patru etape. Foto: ebihoreanul.ro

„Nu cunosc cine este doamna Lucia”

Dumneavoastră ați vorbit cu doamna Lucia Vladimirescu sau cu cine ați vorbit?
Nu cunosc cine este doamna Lucia. Eu am vorbit cu Pîrvulescu (n.r. – Eugen Pîrvulescu e un apropiat al omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, cel care conduce din spate clubul Luceafărul Oradea. Pîrvulescu și Dulca au participat la discuția finală de preluare a clubului de la proprietar). Dar nu-i Pîrvulescu președinte?

Nu este el. Nu.
Aaa. Eu, atunci imediat (n.r. – după ce Luceafărul a fost preluat de noii conducători, pe 30 august 2016), am vorbit cu el. Că eu când am plecat de la Oradea am mers la Brașov și m-a sunat el și i-am spus: „Băi Eugene, hai, tată, să facem, că nu sunt tâmpit nici eu, nu-i nimeni și nu vreau să încurc pe nimeni. Și tu trebuie să te gândești că și eu, până în iarnă cel puțin, nu o să-mi mai găsesc echipă”. Le-am spus să nu vreau zece salarii, că nu sunt cretin. Să îmi dea și mie două salarii.

Și ce v-a comunicat?
Că el nu poate să ia o decizie și nu m-a mai sunat. Eu am crezut că el a rămas președinte.

Eu am vorbit cu președintele din acte, cu Lucia Vladimirescu, și am întrebat de situația dumneavoastră, că știam că antrenorul Cristian Dulca figurează în raportul de joc ca și secund la Luceafărul.
Cum să discut cu cineva dacă nici nu mă sună și nici nu-l cunosc. Cum să intru eu în discuție cu ea. I-am spus lui Eugen: „Vorbește, te rog frumos, nu știu cu cine, crede-mă că nu știu cu cine, eu sunt un om de înțeles, trebuie să mă înțeleagă și pe mine, că, probabil, până în iarnă nu o să-mi găsesc echipă. Nu o să vă cer banii până în iarnă. Îmi mai dați și mie pe două luni și suntem cu toții mulțumiți. Încheiem contractul, fac rezilierea și cu asta basta”.


Eugen Pîrvulescu este prieten cu omul de afaceri Nicolae Sarcină, cel care se află în spatele clubului Luceafărul. Pîrvulescu a participat negocierile de preluare a echipei, însă, deocamdată, nu are nicio funcție în cadrul clubului

Și dumneavoastră și Florentin Petre, secundul?
Am înțeles că Petre și-o rezolvat. Cred că și-a găsit ceva echipă și a zic că el nu mai stă, că dacă e sub contract cu ei nu putea merge în partea cealaltă. Chiar nu știu cum și-a rezolvat el. Eu asta le-am spus: „Hai, domnule, să o facem, să fie bine pentru toată lumea”.

Mie, doamna Lucia Vladimirescu mi-a comunicat că v-a trimis înștiințare, mesaj și că v-a dat și în judecată.
Ea pe mine? (râde) Eu i-am spus lui Pîrvulescu: „Bine, tată, hai că vin înapoi, dar pleacă absolut toți. Îmi fac eu echipa. Păi, dacă eu sunt principal, îmi fac eu echipa”. Și el: «Păi nu, că știi că l-au adus pe Dulca». „A, domnule, l-ați adus pe Dulca? Foarte bine, să vă dea Dumnezeu sănătate. Păi hai să ne înțelegem să fie toată lumea mulțumită și cu asta basta”.

Și nu au mai venit cu nicio ofertă de atunci?
Nu. Eu mi-am înaintat, la AFAN, memoriu. Și cei de la AFAN se luptă pentru interesele jucătorilor și antrenorilor. Am vorbit și cu Dan Apolzan și mi-a spus: «Băi, tu vei câștiga. Ție îți vor da contractul până la finalul campionatului. Stai liniștit». Nu mă, eu vreau să o fac amiabil. Îmi mai dă pe două luni, nu pe zece luni, îți dai seama, și toată lumea să fie mulțumită. Acum aștept un răspuns de la ei.

„S-a pariat prin Singapore și prin alea… milioane de euro!”

Pe lângă această situație a contractului de antrenor principal pe care încă îl are cu Luceafărul Oradea, Țălnar este primul component al clubului bihorean, dintre cei care încă activează sau cei care au făcut parte din echipă în primele patru etape ale acestui sezon, care are curajul și spune public motivul pentru care Ioan Blidaru a decis să își retragă sprijinul financiar și să nu mai audă de fotbal. „Sunt niște escroci de vagabonzi de fotbaliști, că patronul ăla de aia a închis clubul, că ăștia jucau la pariuri”, a fost reacția surprinzătoare a antrenorului.

Spuneți-mi, că nimeni nu vrea să vorbească despre ce s-a întâmplat în perioada aceea, de ce s-a ajuns la decizia de desființare a Luceafărului?
S-a ajuns acolo pentru că domnul acela care a fost, domnul Blidaru…, un om de mare ținută am înțeles, care de cinci-șase ani ținea echipa, toate salariile erau la zi, toate alea…, mă cheamă seara, după meci (n.r. – după meciul cu Dacia Unirea Brăila de la Oradea, pierdut cu 3-4 după ce echipa sa a avut 2-0 la pauză) și mi-a spus: «Domnu’ Țălnar, nu se mai poate. Vagabonzii ăștia uite ce mi-au făcut! Eu închid echipa și cu asta basta». Și probabil că are și el dreptate: «Băi, pe banii mei, și furat, și f…t și întors și alea… Pentru ce?».


Ioan Blidaru a șocat prin decizia sa de a se retrage de la Luceafărul și de a lăsa clubul să dispară după doar patru etape desfășurate în noul sezon al Ligii 2. Afaceristul bihorean e cunoscut ca un personaj care ia decizii drastice pe neașteptate. Foto: bihon.ro

Am auzit de la vechii conducători ai clubului despre astfel de zvoluri, cu pariurile, dar nimeni nu a vrut să spună nimic concret.
Nu sunt zvonuri, pentru că lucrurile… s-a pariat prin Singapore și prin alea… milioane de euro! Și atunci s-au blocat toate pariurile, pentru că era 2-0 pentru noi la pauză și ce ziceau ăștia… că între minutul nu știu cât și nu știu cât, se întoarce rezultatul. Și, într-adevăr, în patru minute ne-au dat trei goluri.

Și dumneavoastră ați auzit despre asta când? Înainte de meci sau la pauză?
Nu înainte de meci. Că s-a dat după aia, scria și presa. Eu pe telefon m-am uitat, că Oradea e suspectă de pariuri și d-astea și s-a pariat mulți bani pe meciul ăsta. 1 pauză, 2 final. Cota a fost 54. Vă dați seama? (n.r. – Țălnar spune că a citit în presă că meciul Luceafărul – Brăila e suspect la pariuri, însă pe site-uri nu s-a scris nimic despre acest meci înainte sau în timpul lui).

„Mă uitam și nu îmi venea să cred, în trei-patru minute au dat trei goluri ăia”

Suspectați pe cineva?
Nu suspectez, că dacă nu ai probe, știi cum e, nu poți să suspectezi pe nimeni. Eu spun ce am auzit și ce s-a vorbit. Omul ăla nu era tâmpit să își desființeze echipa, așa, că el… de la el citire. O zis: «Nu mai pot să rezist. Nu mai vreau să își bată nimeni joc de banii mei și de munca mea». Și i-am zis că e patron și că face cum vrea. Sigur că da. El de aia a închis clubul.

Din cauza pariurilor?
Păi așa spunea. Și el și toată lumea de acolo. Asta vorbea. Eu i-am zis: „Domnule, nu știu”. Eu am stat ca stana de piatră, mă uitam și nu îmi venea să cred, în trei-patru minute au dat trei goluri ăia.

Ce v-a părut suspect în meciul respectiv? De exemplu apărarea, nu a mai funcționat ca de obicei până atunci? Aveți experiență și știți.
Nu mai contează. Am experiență, dar nu mă bag în prostiile astea. Eu… numai faptul că a spus patronul că nu mai ține echipa, salut, la revedere, m-am conformat, am plecat și asta este. Și eu vreau să mă împac și cu oamenii ăștia (n.r. – noua conducere), nu îi cunosc, pe cale amiabilă, că nu are rost să ajungem prin procese. Ei peste o săptămână nu mai pot să funcționeze. Îi penalizează, pentru că dacă nu au antrenor principal… 30 de zile le-o dat termen.


Primul „11” al Luceafărului Oradea în meciul cu Dacia Unirea Brăila, cel care a dus la decizia lui Blidaru de a-și retrage finanțarea și de a lăsa clubul să se desființeze. Foto: bihon.ro

O să vă caute ei atunci pe dumneavoastră.
Eu am spus: „Eu sunt un om de cuvânt. Hai, domnule, să o facem, să fie bine. Înțelegeți-mă și pe mine. Și eu până în iarnă, probabil, nu am de unde să îmi găsesc. Nu vă cer pe zece luni. Hai să ne înțelegem să nu mai avem probleme”.

Cât durează tot procesul acesta? Nu aveți de câștigat mai mult dacă vă judecați cu ei?
Păi, pot să am câștig, dar am zis că nu vreau să-i încurc, credeți-mă, că nu am fost omul rău. Dar dacă nici ei nu mă bagă în seamă, atunci mergem pe asta, cu procesul. Ei în cinci zile nu mai au voie, îi penalizează, că nu mai au voie să funcționeze fără antrenor principal. Săptămâna viitoare, marți, sunt gata.

„Vin la echipă, dar vin și zic salut, la revedere. Dacă vin, eu conduc”

Despre noua echipă și noii conducători ai Luceafărului ce știți?
Eu nu pot să vorbesc în necunoștință de cauză și nu vreau să fac niciun fel de comentariu, pentru că nu îmi stă în caracter. Asta a fost viața, așa a fost să fie, ce să facem, asta e… Singura chestie pe care eu o spun e că aștept să facem o treabă pe cale amiabilă și toată lumea să fie mulțumită, că sunt convins că și ei sunt foarte mulțumiți în cazul în care se va face. Eu nu am discutat cu cei care sunt acum în conducere.

Ați primit înștiințare să vă prezentați la antrenamentele echipei?
Eu nu am primit nicio înștiințare, pentru că, de când mi-a murit soția, eu am plecat, nu am mai stat pe acasă, la Alba. Și eu nu am mai fost pe acasă de exact o lună de zile, de când am plecat de la Oradea. Am plecat la Brașov. Nu am primit absolut nimic, nu știu absolut nimic. Singura chestie pe care mi-a spus-o Pîrvulescu a fost: «Băi, atunci hai la echipă». Și am zis: „Vin la echipă, dar vin și zic salut, la revedere. Dacă vin, eu conduc”. «Păi nu, că-i Dulca». „Păi și atunci cum să vin la echipă dacă voi l-ați pus pe Dulca?. Rezolvați problema cum credeți voi că este de cuviință, să faceți să fie bine pentru voi în primul rând. Eu nu vreau să vă pun bețe în roate, că nu îmi stă în caracter și hai să o rezolvăm să fie toată lumea mulțumită”.

Ce salariu ați avut la Oradea?
E, un căcat de salariu, 2.000 de euro, ce dracu. Mi-a dat 2.000 că m-a rugat omul ăsta (n.r. – Ioan Blidaru): «Hai, domnule, te rog eu frumos, ajută-mă!». „Bine, domnule, hai că vin!”. Eram și cu necazul cu nevastă-mea și am zis să mă duc. Și după FC Brașov… Am dus FC Brașov la promovare și într-o lună și jumătate să ne ajunțe că intrăm în faliment. S-a rupt firul și acolo. Eram pe locul 2, promovam fără niciun fel de problemă dacă exista cât de cât o siguranță. Nu, ne-a anunțat că intră în faliment și s-a desființat echipa. Și am mers la Oradea și… s-a desființat.

La Oradea vi s-a comunicat că aveți obiectiv promovarea?
Nu, nu, nu. A fost o discuție în care ni s-a spus că în primul an să obținem un loc mai bun decât s-a obținut anul trecut. Și după aceea, dacă vedem cum se mișcă lucrurile, să ne gândit la ceva serios. Eu am spus că vin și că dacă se poate și anul ăsta să tragem la promovare, să tragem. Nu avem jucători. Când am venit erau numai 12 jucători. I-am luat pe rând și nu s-a putut face mai mult, că nu am avut materia primă necesară.

«Eu nu pot să vin să dau bani la oameni și ei să-și bată joc de banii mei și cu pariuri și cu vagabonțeli»

Deci motivul că desființează echipa pentru că eram jos în clasament, la retrogradare, nu e adevărat.
Au trecut trei meciuri, ce retrogradare. Patronul s-a supărat și chiar așa a spus: «Eu nu pot să vin să dau bani la oameni și ei să-și bată joc de banii mei și cu pariuri și cu vagabonțeli». Asta a spus patronul și toată lumea a fost salut, la revedere. 


Lucian Asanache, Constantin Roșu și Andrei Hergheligiu (de la stânga la dreapta) erau în culmea fericirii în prima repriză a meciului cu Brăila, când scorul era 2-0. La pauză ceva s-a schimbat și Luceafărul a fost de nerecunoscut în repriza secundă. Hergheligiu a reușit o „dublă” în acest joc. Foto: bihon.ro

Dar înainte de meciul cu Brăila, în celelalte nu vi s-a părut nimic suspect?
Eu nu pot să spun…

Ați mai avut niște meciuri, tot așa, cu cine ați mai jucat?
Tot la fel, 1 pauză, 2 final, cu Timișoara.

Cu Ripensia…
Cu Ripensia, da, da, da. Dar nu pot să spun treaba asta, că nu știu. Dar eu vă spun ce a spus patronul: «Desființez echipa, că nu vreau să-și bată nimeni joc de banii mei». Asta a fost concluzia și a doua zi avea mutarea în plic.

Ați avut o mulțime de jucători experimentați în lot.
Da, dar toți jucătorii, majoritatea dintre ei au venit pe ultima săptămână, ultimele zile atunci și unii chiar și după ce am început campionatul. Deci nu am avut o pregătire bună. Eu, practic, în Austria, în cantonament, am plecat numai cu 14 jucători, vă dați seama. După aceea au mai venit unul – doi. După ce am ajuns în țară au mai venit unul-doi și chiar înainte să începem campionatul au mai venit trei-patru.

  • Achizițiile făcute în această vară de Luceafărul sunt: Ionuț Poiană (liber), Andrei Cordoș (acum la Universitatea Cluj), Alin Mutu (tot la Luceafărul), Paul Păcurar (acum la UTA Arad), Andrei Hergheligiu (AFC Hermannstadt), Alexandru Iacob (la Academia Rapid), Petre Goge (la Academia Rapid), Lucian Asanache (acum la Metaloglobus București) și Marius Tomozei (acum la Dunărea Călărași după ce a plecat de la Luceafărul fără să joace, înainte de decizia desființării). Antrenor a fost numit Cornel Țălnar, iar secund Florentin Petre.
  • După schimbarea finanțatorului, conducerii și numirea ca antrenor a lui Cristian Dulca, Luceafărul a mai adus, pe lângă cei rămași în lot și care au vrut să continue la club, următorii jucători: Georgios Gakos, Alin Goia, Daniel Ciobanu, Andrei Tânc, Răzvan Trif, Marius Cioiu, Darius Covaci, Andrei Dragu, Alexandru Dulca, Florian Pîrvu, Andrei Antohi și Vlad Rusu.

 


Petre Goge (în roș-albastru) a înscris și el în prima repriză a meciului cu Dacia Unirea. Mijlocașul a venit în vară la Luceafărul odată cu antrenorul Țălnar. După anunțul desființării echipei, jucătorul a fost în discuții cu UTA, nu a ajuns la un acord și apoi a dispărut, nedorind să continue cu clubul bihorean care, între timp, și-a găsit un nou finanțator. Foto: bihon.ro

Spectaculosul meci cu Brăila a fost bomba cu ceas

Meciul cu Dacia Unirea Brăila este cel după care fostul finanțator al clubului Luceafărul Oradea, Ioan Blidaru, a decis să își retragă finanțarea și să lase echipa să se desființeze. Desfășurat pe teren propriu, la Oradea, partida înregistra la pauză o diferență confortabilă pentru jucătorii lui Cornel Țălnar, un 2-0, însă ceea ce a urmat în partea secundă a jocului l-a făcut pe antrenor să declare că „am stat ca stana de piatră, mă uitam și nu îmi venea să cred, în trei-patru minute au dat trei goluri ăia”, fiind convins că s-a pariat pe acest meci.

  • Luceafărul Oradea – Dacia Unirea Brăila   3-4 (2-0)
    23 august, ora 18:00, stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea)
    marcatori: Andrei Hergheligiu 20′, 30′, Petre Goge 77′ / Costin Ghiocel 62′, Gabriel Niță 64′, Cosmin Mihai 67′, Sorin Frunză 74′
  • Luceafărul: Ionuț Poiană – Flaviu Drăgan, Andrei Cordoș, Alexandru Iacob, Ionuț Ban – Petre Goge, Lucian Asanache (Marius Feher 80′), Paul Păcurar, Claudiu Codoban (Adrian Bedea 62′) – Constantin Roșu (cpt.)(Paul Chiș Toie 67′), Andrei Hergheligiu
    Antrenor: Cornel Țălnar
  • Dacia Unirea: Bogdan Olaru – Gabriel Niță, Gabriel Lazăr (Gabriel Iosofache 60′), Costin Ghiocel, Cătălin Stănciulescu – Ovidiu Covaciu (Marius Dima 80′), Laurențiu Ivan, Sorin Frunză (cpt.), Robert Roșoagă – Cosmin Mihai (George Puia 82′), Costel Roșu
    Antrenor: Alin Pânzaru

 

Nu a fost însă primul meci suspect al Luceafărului în acest start de campionat. Înaintea întâlnirii cu Brăila, Luceafărul a remizat neașteptat pe teren propriu cu Sportul Snagov (scor 1-1), într-un joc în care echipa lui Valeriu Răchită abia își făcuse un lot după ce fusese acceptată să joace în Liga 2. A urmat apoi meciul tot de acasă cu Ripensia, în care a condus și apoi a pierdut (scor 1-2), dar și o altă dispută cu multe goluri, la Târgu Mureș, cu ASA, pierdută cu 2-3.

Rezultatele înregistrate de Luceafărul în acest sezon de Liga 2:

Etapa 1: Luceafărul Oradea – Sportul Snagov 1-1 > Marius Matei 36′ / Alexandru Rusu 85′
Etapa 2: Luceafărul Oradea – Ripensia Timișoara 1-2 > Andrei Hergheligiu 51′ / Andrei Dumiter 67′, Sebastian Bobină 75′
Etapa 3: ASA Târgu Mureș – Luceafărul Oradea 3-2 > Alexandru Stoica 2′, Paul Iacob 37′, Dan Panait 73′ / Petre Goge 34′, Adrian Bedea 90+4′
Etapa 4: Luceafărul Oradea – Dacia Unirea Brăila 3-4 > Andrei Hergheligiu 20′, 30′, Petre Goge 77′ / Costin Ghiocel 62′, Gabriel Niță 64′, Cosmin Mihai 67′, Sorin Frunză 74′
Etapa 5: FC Argeș – Luceafărul Oradea 3-0 > la masa verde
Etapa 6: Luceafărul Oradea – Chindia Târgoviște 2-1 > Claudiu Codoban 23′ – pen., Adrian Bedea 42′ / Liviu Mihai 25′
Etapa 7: Metaloglobus București – Luceafărul Oradea 1-0 > Alin Mutu 60′ – autogol
Etapa 8: Luceafărul Oradea – Academica Clinceni 1-1 > Andrei Antohi 56′ / Mihai Deaconescu 69′
Etapa 9: CS Mioveni – Luceafărul Oradea 3-2 > Ionuț Rădescu 34′, 76′, 90′ / Vlad Rusu 26′, 49′

*în etapele 1-4, Luceafărul a fost condusă de antrenorul Cornel Țălnar, sub comanda fostului finanțator, Ioan Blidaru.
**în etapele 6-9, Luceafărul a fost antrenată de Cristian Dulca, iar echipa și-a schimbat conducerea și finanțatorul. Președinte este Lucia Vladimirescu, vicepreședinte e Andrei Romulus Diaconescu, iar secretar este Ana Elena Buzatu. Finanțatorul din umbră este Nicolae Sarcină, conducerea clubului nedorind să-i facă publică implicarea.


Cristian Dulca este noul antrenor principal al Luceafărului, chiar dacă în acte este secund. Foto: bihon.ro

19 este locul ocupat de Luceafărul Oradea, penultimul din Liga 2, după 9 etape desfășurate în acest sezon. Doar 5 puncte are echipa bihoreană strânse până acum, cu unul mai mult decât ultima clasată Foresta Suceava. O victorie, două egaluri, 6 înfrângeri și golaverajul 12-19 este linia de clasament a Luceafărului.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 26 Sep. 2017, 09:22 Campionat
Pe aceeași temă