Președintele Chindiei este noul reprezentant al Ligii 2 în Comitetul Executiv al FRF. Marcel Ghergu a fost singurul candidat pentru ocuparea locului rămas vacant

Marius ANGHEL 25 Jul. 2017, 14:19 Campionat

Așa cum Liga2.ro a anunțat încă de ieri, un singur conducător de club din Liga 2 și-a depus candidatura pentru a ocupa locul vacant lăsat de Ștefan Stana în cadrul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, ca reprezentant al cluburilor din Liga 2. Președintele clubului Chindia Târgoviște, Marcel Ghergu (foto), a fost singura persoană care s-a înscris până la termenul limită, 20 iulie, și după ce a obținut voturile în Adunarea Generală Extraordinară a Cluburilor din Liga 2 a fost instalat în funcția ce îi asigură locul în CEx timp de 7 luni. Anul următor au loc noi alegeri în cadrul conducerii FRF, atât pentru funcția de președinte al federației, cât și pentru stabilirea noilor membrii ai Comitetului Executiv.

La Adunarea Generală Extraordinară a Cluburilor din Liga 2 din 25 iulie, pentru numirea lui Marcel Ghergu ca membru reprezentant al cluburilor din Liga 2 în CEx au votat, secret, toți cei 18 reprezentanți prezenți. Din cele 18 voturi doar 16 a fost validate, două fiind anulate pentru că numele președintelui Chindiei nu era ilizibil. Foresta nu a avut reprezentant, iar Metalul Reșița nu avea drept de participare pentru că nu s-a întrunit Comitetul Executiv al FRF pentru a valida completarea locului vacant lăsat de FC Brașov.

Marcel Ghergu se alătură lui Auraș Brașoveanu în Comitetul Executiv al FRF, ca reprezentant al cluburilor din Liga 2, după ce, cu ocazia ședinței precedente CEx, s-a încheiat mandatul lui Ștefan Stana. Stana nu mai îndeplinea condiția necesară pentru a fi membru, deoarece clubul său, Metalul Reșița, a retrogradat în Liga 3.

„Sunt onorat să reprezint Liga 2 în Comitetul Executiv, știu că este o mare responsabilitate și, împreună cu dumneavoastră, îmi doresc să găsim cele mai bune soluții pentru dezvoltarea competiției și a fotbalului românesc”, a spus, citat de FRF, Marcel Ghergu.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FRF
 

Marius ANGHEL 25 Jul. 2017, 14:19 Campionat
Pe aceeași temă