Ziua tuturor posibilităților vine în iulie la retrogradata ACS Poli. Când se va reuni AGA pentru a desemna un nou administrator special și cine ar putea rămâne la club

Marius ANGHEL 14 Jun. 2019, 12:12 Stiri
Ziua tuturor posibilităților vine în iulie la retrogradata ACS Poli.** Când se va reuni AGA pentru a desemna un nou administrator special și cine ar putea rămâne la club

O situație de incertitudine totală s-a instalat la ACS Poli după retrogradarea din Liga a 2-a în Liga a 3-a. La clubul timișorean, nimeni nu știe ce va urma, de la jucătorii echipei de seniori, până la puținii antrenori rămași la Centrul de Copii și Juniori. După ce administratorul special Radu Birlică (foto, în dreapta) și-a dat demisia, urmează ca un înlocuitor să fie desemnat luna viitoare, iar Adunarea Generală a Asociaților va avea loc la data de 4 iulie, de ziua SUA, țara tuturor posibilităților (la fel cum ACS Poli e clubul tuturor posibilităților).

Deoarece este un club în insolvență, cei patru membri fondatori (deoarece discutăm de un ONG, nu de o societate comercială) vor fi prezenți la întâlnirea cu administratorul judiciar Bogdan Alic. Practic, procedura va fi aceiași ca la desemnarea lui Radu Birlică ca administrator.

Fiecare din cei patru membri are un vot. Anul trecut, Consiliul Județean Timiș nu s-a prezentat la AGA, deoarece președintele a spus că nu este de acord ca ACS Poli să intre în insolvență. Consiliul Local Timișoara, Universitatea Politehnica și reprezentantul lui Ioan Miculaș l-au desemnat pe Birlică.

De data aceasta, Miculaș, implicat în club încă de când s-a mutat echipa de la Recaș la Timișoara, va putea fi prezent, deoarece și-a ispășit pedeapsa pentru care a fost închis, pentru infracțiuni de evaziune fiscală.

Rămâne de văzut cine va dori să mai continue la club. Din actualii angajați, informațiile sunt că vor continua Petrea Mușat, cel care se ocupa de relația cu FRF și de documentația sportivă, sau Pavel Velcotă, antrenor și manager la Centrul de Copii și Juniori, dar și alți angajați pe partea administrativă.

În ceea ce privește insolvența, clubul nu are un plan de reorganizare stabilit și e încă în faza de observare.

Litigiu la FIFA cu argentinianul Rudolf Santiago Avaro

ACS Poli nu este nici acum cu plățile la zi, după intrarea în insolvență. Jucătorii mai vechi au restanțe, în timp ce aceia aduși în iarnă de Valeriu Răchită au o situație mult mai bună. Clubul este și reclamat la FIFA de argentinianul Rudolf Santiago Avaro, jucător care spune că nu i s-a plătit operația după o accidentare suferită.

Informațiile sunt confirmate de președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-Amatori din România, Emilian Hulubei.

„Nu știu să fie alte reclamații la noi. Jucătorii aduși acum în iarnă, din ce știu, și-au cam luat banii. Avem litigiul la FIFA cu jucătorul argentinian. Dar litigiile la FIFA pot dura peste un an, un an jumătate, chiar și doi ani. Sper să mai aibă de unde să își recupereze banii”, a declarat Emilian Hulubei pentru Liga2.prosport.ro.

AFAN l-a sprijinit pe Denis Haruț în litigiul cu clubul, iar jucătorul a câștigat la comisiile FRF și a devenit liber de contract. Ulterior a semnat cu FC Botoșani.

Campionatul Ligii a 3-a va începe la data de 24 august sau 23, în funcție de programarea meciurilor vineri sau sâmbătă.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax foto

Marius ANGHEL 14 Jun. 2019, 12:12 Stiri
Pe aceeași temă