Un singur conducător din Liga 2 s-a înscris pentru a-i lua locul lui Ștefan Stana în Comitetul Executiv al FRF. Marți se stabilește programul competițional al noului sezon

Marius ANGHEL 24 Jul. 2017, 18:20 Campionat
Un singur conducător din Liga 2 s-a înscris pentru a-i lua locul lui Ștefan Stana în Comitetul Executiv al FRF.** Marți se stabilește programul competițional al noului sezon

Marți, 25 iulie, este o zi importantă pentru cluburile care vor participa în noul sezon al Ligii 2. La baza sportivă a Federației Române de Fotbal de la Mogoșoaia a fost convocată, de la ora 10:00, Adunarea Generală Extraordinară a Cluburilor din Liga 2, iar mai apoi, tot acolo, de la ora 13:00, are loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului competițional al ediției 2017-2018 a eșalonului secund.

Printre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a Adunării de mâine se numără alegerea unui nou reprezentant al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF. Cum Ștefan Stana, președintele Metalului Reșița, nu mai îndeplinește condițiile necesare pentru a fi membru, deoarece clubul său a retrogradat în Liga 3, conducătorii echipelor vor vota un nou reprezentant dintre cei care și-au depus candidatura pentru această funcție.

Lucrurile sunt foarte clare în această privință din punctul de vedere al lui Auraș Brașoveanu, celălalt reprezentant al cluburilor din Liga 2 în CEx care își menține această funcție până la expirarea mandatului de patru ani. Înlocuitorul lui Ștefan Stana va fi președintele Chindiei, Marcel Ghergu (foto mic), deoarece el a fost singurul conducător care până pe 20 iulie, data limită până la care se puteau face înscrieri, și-a depus candidatura.

„Conform procedurii care a fost îndeplinite, o singură persoană este înscrisă în acest moment. Este domnul Marcel Ghergu de la Târgoviște. Procedura a fost ca depunerea înscrierii să se facă până la 20 iulie. Iar până atunci și-a depus candidatura doar domnul Ghergu. Conform articolului 50 din Statut, cred că va fi și singurul acceptat, pentru că în cazul în care mâine mai vrea cineva să candideze, conform Statutului nu poate fi acceptat”, a spus, pentru Liga2.ro, Brașoveanu.

Dacă cvorumul se va întruni și Marcel Ghergu va fi singurul înscris pentru postul rămas vacant de reprezentant al cluburilor din Liga 2 în CEx, președintele Chindiei va fi votat și va ocupa această funcție cel puțin 7 luni, atât cât a mai rămas din actualul mandat. Anul viitor se vor face noi alegeri la FRF, atât pentru postul de președinte, cât și pentru noii membri ai CEx, iar mandatele vor fi de 4 ani.

Contactat de reporterul Liga2.ro, președintele Chindiei a rămas rezervat și a transmis că așteaptă mai întâi să fie numit în funcție și apoi va face o declarație despre intrarea sa în Comitetul Executiv. „Haideți să așteptăm Adunarea Generală și vorbim după ea. Deocamdată nu pot să mă exprim, pentru că nu este clar acest lucru. Dacă mâine se prezintă doar cinci reprezentanți ai Ligii a 2-a, atunci nu se va vota”, a spus Marcel Ghergu.

Foresta anunță marți dimineață dacă se retrage sau continuă

Altfel, începând de la ora 13:00, la Mogoșoaia se va stabili programul competițional al noului sezon al Ligii 2. Mâine dimineață, Foresta Suceava va anunța dacă va continua sau nu în campionat și dacă poate fi luată în calcul la țintar. Metalul Reșița va fi inclusă pentru moment în program, însă FRF va decide în cadrul Comitetului Executiv din 1 august dacă o și primește. Se dorește formarea unei singure serii cu un număr par de echipe, iar în cazul în care Foresta se va retrage, atunci Metalul ar ține campionatul într-un număr impar cluburi.

Iată ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Cluburilor din Liga 2 din 25 iulie 2017:

a) Constatarea întrunirii cvorumului;
b) Prezentarea listei oficiale a candidaților pentru funcția respectivă;
c) Desemnarea comisiei de validare a voturilor;
d) Alegerea unui reprezentant al cluburilor din Liga 2 ca membru al Comitetului Executiv al FRF;
e) Mandatarea FRF pentru vânzarea drepturilor tv aferente competiției Liga 2, ediția 2017-2018;
f) Tragerea la sorți pentru stabilirea programului jocurilor din Liga 2, ediția 2017-2018.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 24 Jul. 2017, 18:20 Campionat
Pe aceeași temă