Planuri schimbate pentru FC Hermannstadt după finala pierdută a Cupei! Ultimele două meciuri din Liga 2 au fost devansate. Jucătorii lui Pelici au șanse acum la trofeul de campioană

Marius ANGHEL 29 May. 2018, 12:17 Campionat

Planurile echipei FC Hermannstadt s-au schimbat după ce finala Cupei României cu CS U Craiova a fost pierdută (scor 0-2). Gruparea sibiană nu mai joacă joi meciul cu CS Mioveni din penultima etapă a Ligii 2, locul de disputare nu mai e arena din Cisnădie, așa cum anunța președintele Teodor Birț, iar jocul din ultima etapă, cu Sportul Snagov, a fost, la rândul său, devansat.

Programată inițial joi, de la ora 17:30, pentru ca echipa să aibă timp de refacere în cazul în care va sărbători câștigarea Cupei României, partida din etapa a 37-a a Ligii 2 cu CS Mioveni a fost mutată pentru miercuri, de la ora 17:30, deci cu o zi mai devreme. În plus, locul de desfășurare a jocului nu mai e stadionul Măgura din Cisnădie, ci va avea loc tot pe Municipalul din Sibiu. Se așteaptă disputarea acestui joc și apoi vor începe lucrările de modernizare pentru omologarea de Liga 1 a arenei din Parcul Sub Arini.

Au ratat Cupa României, dar pot câștiga noul trofeu al Ligii 2

Cum Dunărea a remizat acasă cu Chindia și nu a putut obține nici de această dată matematic locul 1, FC Hermannstadt a reintrat în lupta pentru trofeul de campioană a Ligii 2. Pentru început, sibienii trebuie să-și câștige meciul de miercuri cu CS Mioveni, se vor apropia la două puncte de lider, iar apoi stau la jocul rezultatelor. Elevii lui Pelici au nevoie de o victorie în ultima rundă cu Sportul Snagov, iar Dunărea să nu câștige meciul din deplasare de la Metaloglobus București, care are nevoie disperată de puncte pentru a se salva de la retrogradare. În caz de egalitate la final, FC Hermannstadt trece peste Dunărea Călărași, fiindcă stă mai bine la rezultatele directe. A fost 2-1 la Sibiu și 0-0 la Călărași.

Astfel, după ce au ratat Cupa României, jucătorii de la FC Hermannstadt ar putea să câștige noul trofeu de campioană a Ligii 2.

„Jocul rezultatelor ne este favorabil. Pentru noi, foarte important este să ne câștigăm atât jocul restant de miercuri, cu CS Mioveni, cât și pe cel din ultima etapă. Să sperăm că vom reuși. Contracandidata noastră, Dunărea Călărași, va avea un meci destul de greu la Metaloglobus, care – dacă nu obține măcar un punct – riscă să retrogradeze. Deci, avem șanse să terminăm pe primul loc, dar din păcate nu depinde doar de noi. Încercăm să ne facem partea noastră de treabă și apoi vedem ce se întâmplă în Metaloglobus – Călărași”, a spus, pentru Tribuna, președintele clubului Hermannstadt, Teodor Birț, care a mai spus că sezonul actual a fost unul mai mult decât reușit și a anunțat că FC Hermannstadt se va reuni pentru pregătire de Liga 1 pe 18 iunie, va efectua un cantonament posibil în Slovenia, iar în lot ar putea fi aduși 8-10 jucători noi.

În fine, în ultima etapă, FC Hermannstadt joacă în deplasare la Ștefăneștii de Jos cu Sportul Snagov (locul 8). Partida fusese programată pentru duminică, de la ora 11:00, însă, după ultimele modificări, a fost devansată pentru sâmbătă, de la ora 12:00.

 

După 36 de etape disputate în Liga 2, FC Hermannstadt ocupă locul 2, cu 85 de puncte, având cinci puncte mai puțin decât liderul Dunărea Călărași.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Cosmin CĂ‚LINESCU (FC Hermannstadt)

Marius ANGHEL 29 May. 2018, 12:17 Campionat
Pe aceeași temă