FC Hermannstadt și-a mutat pe un alt stadion ultimul meci de pe teren propriu din Liga 2. Încep lucrările de modernizare a arenei din Sibiu. Birț: o veste bună și una proastă

Marius ANGHEL 22 May. 2018, 17:31 Campionat
FC Hermannstadt și-a mutat pe un alt stadion ultimul meci de pe teren propriu din Liga 2.** Încep lucrările de modernizare a arenei din Sibiu. Birț: o veste bună și una proastă

FC Hermannstadt joacă duminică, de la ora 21:00, la București, pe Arena Națională, finala Cupei României cu CS U Craiova. Sibienii vor rămâne în istorie ca ultima echipă din Liga 2 care a ajuns până în actul final al competiției, însă își propun mai mult, să câștige trofeul. În weekend nu vor juca în campionat, fiindcă partida cu CS Mioveni a fost amânată pentru mijlocul săptămânii următoare (31 mai, ora 17:30). Mai mult, meciul cu argeșenii, care e ultimul pe teren propriu în acest sezon din care au mai rămas de desfășurat două etape, nu se va juca la Sibiu, pe stadionul Municipal, ci pe altă arenă din altă localitate.

Lucrările la arena din Parcul Sub Arini urmează să înceapă în această săptămână, în privința omologării pentru Liga 1, astfel că FC Hermannstadt a decis să-și mute meciul cu CS Mioveni, ultimul de pe teren propriu din acest sezon, pe stadionul „Măgura” din Cisnădie. „Am stabilit că vom juca ultimul meci considerat acasă la Cisnădie. Este un stadion frumos acolo, avem condiții bune”, a declarat Birț pentru Tribuna.

Cisnădie este un micuț oraș aflat la 10 kilometri distanță, la Sud, de Sibiu.

Printre primele lucrări care se vor face la stadionul Municipal din Sibiu se numără demolarea peluzei dintre Autogara Q7 și a tribunei mici. Birț nu e îngrijorat că FC Hermannstadt nu va începe sezonul de Liga 1 pe teren propriu. „Pentru început, spectatorii vor putea sta în tribuna 0, iar mai apoi și în peluza de deasupra vestiarelor. Până atunci va fi renovată tribuna mare, se reface învelitoarea, vor fi schimate scaunele, vor fi lucrări inclusiv la grupurile sanitare. Vom monta turnicheți la porțile de acces pe stadion și vom juca acasă. Echipa asta trebuie să rămână aici, la Sibiu”, a spus Teodor Birț.

Gazonul rămâne neschimbat

Birț declară însă că modernizarea suprafaței de joc va fi amânată cu un an. „Este prea târziu pentru introducerea instalației de încălzire și refacerea gazonului, astfel că lucrările nu vor mai avea loc în această vară, ci în următoarea pauză competițională, peste un an”, a mai spus, pentru Tribuna, președintele echipei FC Hermannstadt.

După 36 de etape disputate în Liga 2, FC Hermannstadt ocupă locul 2, cu 85 de puncte, având patru puncte mai puțin decât liderul Dunărea Călărași. În ultimele două runde din acest sezon, sibienii mai au de jucat cu CS Mioveni (locul 8) și Sportul Snagov (locul 9).

Marius ANGHEL 22 May. 2018, 17:31 Campionat
Pe aceeași temă