Personajul care spunea că a făcut ofertă de preluare a Forestei nu a vorbit cu șefii clubului. „L-am sunat eu și l-am întrebat care e situația și ce se petrece. Am îndoieli despre el”

Marius ANGHEL 31 Jul. 2017, 14:54 Campionat

La finalul săptămânii trecute, vineri, Marin Mitran (foto principal), un bihorean care a fost vicepreședinte la clubul Zimbru Chișinău, cât și la Milsami Orhei, dar și fost colaborator al Federației de Fotbal din Moldovan, anunța că este intermediarul unui om de afaceri care dorește să preia Foresta Suceava și să o salveze de la desființare. Mitran, care a luat legătura cu Dumitru Moldovan, fostul președinte al Rapid CFR Suceava, actuala Foresta, transmitea că e dispus să achite toate datoriile clubului și că perfectarea afaceri stă în decizia membrilor Consiliului de Administrație al Forestei, format din Andrei Ciutac (foto mic), Gabriel Clim și Bogdan Tudoreanu.

„Mingea este în curtea actualei conduceri a Forestei, care sper să nu abuzeze de acest moment. E o șansă ca echipa să fie salvată și trebuie să profităm de ea, spunea Marin Mitran.

Însă toate aceste declarații par a fi minciuni. Potrivit Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al Forestei, Mitran nu a luat legătura cu nimeni din conducerea clubului și crede „că ceva este cusut cu ață albă”, dar îl suspectează și de o „diversiune”.

„Domnul Mitran, despre existența căruia am aflat din presa locală, nu ne-a contactat deloc. L-am sunat eu și l-am întrebat care e situația și ce se petrece. Mi-a confirmat că a vorbit cu domnul Moldovan, dar cred că era firesc să discute și cu noi, cei din conducerea clubului. Dacă are intenții serioase să vină și să le pună în practică, dar dacă dorește să facă o diversiune ar fi mai bine să stea deoparte. A rămas că ne mai auzim la telefon, dar deja timpul este foarte înaintat pentru că sâmbătă începe campionatul. Dumnealui nu a dat nici un termen clar, motiv pentru care cred că ceva este cusut cu ață albă. Ca să fim bine înțeleși, noi dorim salvarea clubului și nu dorim să fim trași la răspundere pentru un eventual eșec pe această linie, dar credeți-mă că am mari îndoieli în ceea ce-l privește pe domnul Mitran”, a precizat pentru Monitorul de Suceava Andrei Ciutac.

Ciutac știe că situația Forestei este disperată și spune că nu știe dacă echipa se va prezenta la meciul din prima etapă, programat la Timișoara, cu Ripensia. Conducătorul echipei sucevene ar fi trebuit însă să dea un răspuns federației, astăzi, cel târziu mâine, dacă retrage echipa din campionat. Marți e Comitet Executiv la FRF, iar membrii acestuia ar putea să facă stabilească un nou țintar dacă Foresta se retrage, iar Metalul Reșița nu va fi primită.

„Dacă nu vom găsi soluții în extremis vom anunța Federația Română de Fotbal cu două-trei zile înainte pentru a nu crea probleme în derularea Ligii a 2-a”, a mai spus Andrei Ciutac, din a cărei declarație se înțelege că nu renunță la idea de a salva clubul și de a-l retrage din campionat, indiferent că va strica noul sezon al Ligii 2.

Datoriile clubului Foresta față de Fisc au ajuns la aproximativ 450.000 de lei, însă mai are la FRF litigii și cu fostul jucător Marius Matei și antrenorii Cristian Popovici și Marius Gireadă. Sucevenii nu s-au reunit, nu au jucători, iar activitatea echipei este blocată încă din finalul campionatului trecut.

Marius ANGHEL 31 Jul. 2017, 14:54 Campionat
Pe aceeași temă