Negocieri pentru cedarea Forestei. Un manager al Federației de Fotbal din Moldova e intermediar: „Mingea este în curtea actualei conduceri”

Marius ANGHEL 28 Jul. 2017, 19:35 Campionat

După ce s-au implicat activ în această vară la CSM Poli Iași, moldovenii de peste Prut ar putea prelua un alt club din România, pe Foresta Suceava. Discuțiile vor trebui finalizate în acest weekend, fiindcă președintele echipei sucevene din Liga 2 trebuie să dea un răspuns luni către FRF, dacă pot continua sau nu în campionat. Dacă la Iași este implicată firma de impresaria a lui Arcadie Zaporojanu, de Foresta este interesat un alt basarabean, dar al cărui nume încă nu este cunoscut.

Salvarea clubului Foresta ar putea veni în ultima clipă din partea unui om de afaceri din afara județului Suceava. Echipa suceveană are datorii de 450.000 de lei către Fisc și tocmai din această cauză are activitatea blocată, nu s-a reunit, deși până la startul campionatului a mai rămas doar o săptămână, și nici jucători nu mai are. Potrivit GazetaSV.ro, mandat să negocieze cu oficialii Forestei este bihoreanul Marin Mitran, fost impresar și conducător al cluburilor Milsami Orhei și Zimbru Chișinău, în prezent manager în cadrul Federației de Fotbal din Moldova.

Mitran a confirmat că a purtat discuții cu membrii Consiliului de Administrație al Forestei, format din Andrei Ciutac, Gabriel Clim și Bogdan Tudoreanu. Cel care a făcut legătura între cele două părți este Dumitru Moldovan, fostul președinte al Rapid CFR Suceava, actuala Foresta.

„Încerc să fac tot posibilul să aduc un investitor la Suceava. E un oraș care merită nu doar o echipă de Liga a 2-a, ci una de Liga 1. Există șanse ca discuțiile să se concretizeze până cel târziu luni sau marți, dar lucrurile trebuie luate pas cu pas. Mingea este în curtea actualei conduceri a Forestei, care sper să nu abuzeze de acest moment. E o șansă ca echipa să fie salvată și trebuie să profităm de ea”, a declarat, pentru sursa citată mai sus, Marin Mitran (foto jos), care pune că omul de afaceri pe care îl reprezintă e dispus să plătească datoriile de aproximativ 200.000 de euro pe care le are în acest moment Foresta.

Președintele clubului, Andrei Ciutac, caută o modalitate de a salva echipa, iar federalilor le-a transmis că lână luni, dacă nu găsește nicio soluție, va retrage echipa din campionat. Monitorul de Suceava scrie că Ciutac i-a convocat, luni, pe jucătorii echipei ce încă n-au semnat încă o înțelegere cu altă grupare, dar și pe alți sportivi pentru o ședință cu stafful tehnic și conducerea clubului la stadionul Areni. Tot luni, sau în acest weekend, se va afla exact dacă echipa va avea un nou finanțator, iar în cazul fericit se vor aduce jucători și se va începe campionatul într-o formulă de avarie.

Datoriile clubului Foresta Suceava față de Fisc au ajuns la aproximativ 450.000 de lei, însă are la FRF litigii și cu fostul jucător Marius Matei și antrenorii Cristian Popovici și Marius Gireadă.

Contactat telefonic de reporterul Liga2.ro pentru a vorbi despre situația clubului Foresta, președintele Andrei Ciutac nu a răspuns nici de această dată.

CITEȘTE și: Foresta și Metalul au fost incluse în programul Ligii 2, însă situația lor e incertă. Echipa suceveană e în moarte clinică, iar președintele nu a mai răspuns la telefon

Marius ANGHEL 28 Jul. 2017, 19:35 Campionat
Pe aceeași temă