Oprița nu e de acord cu Viorel Moldovan, care spune că Chindia joacă cel mai frumos fotbal din Liga 2: „Să nu se supere pe mine, dar eu am văzut altceva”

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 18:03 Campionat

Daniel Oprița nu are un început de mandat de antrenor la CS Mioveni așa cum își dorea. După victoria cu CS Balotești (2-0), au urmat un egal, 2-2 pe teren propriu cu Pandurii, și o înfrângere, 0-2 la Metaloglobus, împotriva unor echipe aflate sub argeșeni în clasament. Vineri, de la ora 17:30, în deschiderea etapei a 25-a, Mioveniul va avea un meci și mai greu, pe teren propriu, cu Chindia, formație care luptă pentru promovare și care în acest moment se află pe locul 4.

Jocul cu Chindia va fi un adevărat test pentru ca Oprița să vadă nivelul la care se află acum echipa sa, una cu care vrea să lupte la promovare în sezonul următor. „Ne așteaptă o partidă dificilă, ca și celelalte de până acum. Jucăm cu o echipă care este neînvinsă în trei etape, care are ca obiectiv promovarea, o echipă omogenă, cu un antrenor bun. Chindia este o echipă pragmatică, care nu face prea mult spectacol, dar obține rezultate. Noi venim după niște rezultate care nu au fost așa cum ne-am dorit. Vrem însă să facem o partidă bună, să ne revanșăm față de suporteri. Aștept lucrul acesta de la jucători, am încredere în dorința lor și cred că am jucători valoroși și o echipă unită. Am încredere, de asemenea, că or să vină și rezultatele”, a spus Oprița în conferința de presă premergătoare meciului cu Chindia.

Apoi, antrenorul galben-verzilor a început să facă o analiză a prestației Mioveniului din precedentele jocuri. „Cu Pandurii, dacă ne gândim acum, dacă mai marcam din ocaziile pe care le-am avut era altceva. Apoi, la Metaloglobus, am avut o partidă echilibrată, cu o echipă care s-a întărit în această iarnă. Ne așteaptam să fie așa echilibrat și așteptam ca meciul să fie decis de o fază fixă, iar echipa care înscrie prima, să câștige. Noi am înscris primii, de altfel, un gol valabil, Măzărache nu a avut treabă cu portarul lor, dar arbitrul a dat fault în atac. Apoi, în repriza a doua, la Balint s-a ridicat offside și nu a fost. La un meci echilibrat contează astfel de decizii. Trebuia însă să trecem și peste momentele alea și să mai înscriem, să fim mai atenți. Metaloglobus nu a jucat mai bine, noi am dominat prima repriză și în a doua repriză am atacat, dar am primit acele goluri… Am încredere că o scoatem la capăt și apoi apar și rezultatele bune. Eu sunt împăcat cu ideea că fac treabă bună și, dacă muncești or să se vadă rezultatele”, a declarat Daniel Oprița.

„Eu am văzut o echipă care joacă la rezultat și o face foarte bine”

Chiar dacă întâlnește o echipă puternică a Ligii 2, Oprița spune că își va pune jucătorii să joace ofensiv încă din primul minut. Acesta nu crede însă că Chindia are cel mai bun joc din campionat. „Voi miza pe atac în acest meci, așa cum am mizat și cu Pandurii. Încercăm să atacăm din primul minut. Vrem să facem meciuri bune, să vină lumea la stadion, iar rezultatele să fie pe măsură. E greu să mai vorbim de promovare, dar mai sunt multe etape… Chindia joacă ce a jucat și în tur. Am auzit de la Moldovan că joacă cel mai frumos fotbal… să nu se supere pe mine, dar eu am văzut o echipă care joacă la rezultat și o face foarte bine. Joacă în apărare foarte bine și mizează pe contraatac și pot să te surprindă în orice moment. În plus, se bate la promovare în ultimii ani. Presiune este și la ei și la noi. Important este să jucăm noi ce trebuie! Vrem rezultate cât mai bune și în acest sezon”, a mai transmis Oprița.

După 24 de etape, CS Mioveni se află pe locul 7, cu 28 de puncte, în timp ce Chindia e pe poziția a 4-a, cu 51 de puncte. Ambele echipe au câte 25 de goluri încasate până acum, însă în ofensivă stau mai bine târgoviștenii: 45 față de 37.

Burnea: „Presiunea este la ei”

Fundașul Ionuț Burnea spune că ultimele două rezultate n-au stricat atmosfera la Mioveni și crede că presiunea rezultatului este pe Chindia.

„Suntem conștienți că ne așteaptă un meci greu. Întâlnim un adversar cu jucători buni, cu foști fotbaliști de Liga 1 în componență, ca Daniel Florea, Valentin Alexandru. Noi suntem motivați și vrem să facem un joc bun. Atmosfera este bună în echipa noastră, iar presiunea este la ei. Noi trebuie să ne facem jocul. Nu ne-am dorit să avem rezultatele pe care le-am avut, dar nu avem ce să facem… Mergem înainte”, a spus Burnea.

Beța: „Și ei au început mai rău și au legat apoi 10 victorii”

Dean Beța, una dintre achizițiile făcute de CS Mioveni în această iarnă, a recunoscut că rezultatele obținute în primele trei etape nu au fost cele tocmai așteptate și speră ca împotriva Chindiei să se arate altceva.

„Suntem în fața unei partide grele, dar pe care o tratăm cu maximă seriozitate. Suntem concentrați pentru a scoate un rezultat pozitiv. Am încredere în mine și în colegi, am simțit asta la pregătire, iar la antrenamente parcă s-a văzut altceva… Presiunea mai mare este la adversar. Și ei au început mai rău și au legat apoi 10 victorii, nu văd de ce nu am putea și noi face la fel… În primele trei etape nu este tocmai ce ne-am propus în vestiar, dar de la acest meci vrem să facem mai mult și mai bine”, a declarat Beța.

În meciul tur, desfășurat la Târgoviște, Mioveniul a produs surpriza, impunându-se cu 2-0, prin dubla din penalty a lui Valentin Balint (18, 65). A fost prima și singura înfrângere a Chindiei pe teren propriu, în Liga 2, în acest sezon.

Foto: CS Mioveni

Marius ANGHEL 14 Mar. 2019, 18:03 Campionat
Pe aceeași temă