OFICIAL | Petrolul a rămas fără finanțare. Veolia a anunțat că se retrage din parteneriat de azi. Comunicatul și pe cine aruncă vina

Marius ANGHEL 13 Jun. 2019, 18:14 Campionat

Compania Veolia s-a retras, în mod oficial, din parteneriatul cu Petrolul Ploiești, după ce reprezentantul ei în cadrul clubului, Mădălin Mihailovici, s-a supărat pentru că unul dintre suporterii echipei i-a pus întrebări pertinente în cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat președintele propus Marius Stan.

După ce s-a ridicat și a plecat din conferința de presă, Mihailovici, iritat încă de la începutul conferinței pentru că a fost pus să ia primul cuvântul, a anunțat că: „În acest moment, Petrolul nu mai are finanțare„. Zis și făcut. Reprezentantul finanțatorului a plecat și apoi transmis presei comunicatul oficial în care „Veolia România, partener – finanțator al FC Petrolul Ploiești din 2017, anunță retragerea din parteneriatul cu echipa prahoveană”.

„101 la sută renunțarea asta a fost planificată”, a spus de unul dintre reprezentanții suporterilor la conferința lor de presă. Zvonurile că Veolia se retrage de la Petrolul existau încă din urmă cu două săptămâni, însă astăzi, Mihailovici, autodeclarat fan de mic al echipei ploieștene, anunțase inițial că firma a decis să continue.

Motivul invocat de Veolia pentru retragerea de la Petrolul este acela că suporterii nu ar fi acceptat noua organigramă a clubului, o organigramă impusă și anunțată cu patru zile înainte de a fi votată oficial.

„Veolia România, partener – finanțator al FC Petrolul Ploiești din 2017, anunță retragerea din parteneriatul cu echipa prahoveană.

Din 2017, anul în care compania s-a alăturat acestui proiect ambițios, Grupul Veolia a asigurat toate condițiile pentru ca Petrolul Ploiești să revină cât mai rapid în primul eșalon al fotbalului românesc și și-a dus la îndeplinire toate obligațiile contractuale aferente acestui parteneriat. În toată această perioadă, echipa-fanion a orașului a beneficiat de stabilitate financiară și expertiză pentru construcția unui proiect sustenabil și reprezentativ în peisajul fotbalistic național.

Partenerul Finanțator a intrat în acest parteneriat, cu gândul la un drum lung care să conducă la construcția unui proiect sustenabil prin care Petrolul să redevină, așa cum este firesc, un reper în fotbalul românesc. Acesta s-a alăturat într-un moment dificil pentru echipă, cu gândul de a pune bazele și a construi organic, pas cu pas, această frumoasă poveste numită Petrolul Ploiești.

În pofida tuturor acestor acțiuni și eforturi depuse de către companie, din păcate, propunerea unei organigrame profesioniste pentru sezonul 2019-2020 nu a fost acceptată de către o anumită parte a suporterilor, aspect care nu se întâmplă în niciun campionat de fotbal din lume. Lipsa unei asumări și a unei înțelegeri în mod profesionist a responsabilităților, pe care fiecare parte implicată în acest proiect sportiv le are, a determinat decizia Veolia România de a nu mai continua acest parteneriat, începând cu data de 13.06.2019.

Veolia mulțumește tuturor celor care s-au implicat în acest proiect și urează succes echipei FC Petrolul Ploiești în continuare!”, sună comunicatul oficial al principalului finanțator al clubului Petrolul.

Viitorul clubului, sub un mare semn de întrebare

În aceste condiții, existența Petrolului este pusă sub semnul întrebării, lucru confirmat și de suporteri în conferința organizată de ei. „Petrolul este în fața unui fapt istoric. Se poate ajunge la neînscrierea în campionat în Liga a 2-a și la un an de întrerupere. Se știe că noi nu avem istoria, spusă de domnul Marius Stan, de 100 de ani. Eu, din ce îmi aduc aminte, după ce a intrat echipa, fosta societate condusă de Daniel Capră, în faliment, am reușit să strângem rândurile imediat, să ne mobilizăm și să punem la cale o strategie în așa fel încât să avem continuitate, chiar dacă am pornit de la Liga a 4-a. Să vedem unde se va ajunge și e regretabil. În momentul în care spui că ești petrolist (n.r. – se referă la Mădălin Mihailovici), eu spun că poți să fi și un pic flexibil, pentru existența acestei echipe, nu pentru altceva”, spunea suporterul Petrolul.

Totodată, odată cu retragerea Veoliei, nu se mai poate vorbi despre numirea lui Marius Stan ca președinte, ori a lui Flavius Stoican ca antrenor.

Singurul lucru cerut de suporteri fusese să existe transparență și să fie respectați, să fie consultați și ei înainte să se ia decizii, după ce au acceptat să fie scoși din actele clubului.

CITEȘTE și:

Scandal la Petrolul. Întrebările fanilor au întrerupt conferința de presă în care Marius Stan era prezentat ca președinte propus al clubului.** Finanțatorul: „Petrolul nu mai are finanțare”

VIDEO | Reacția suporterilor după scandalul de la Petrolul: „Suntem în fața unui fapt istoric. Se poate ajunge la neînscrierea în campionat și la un an de întrerupere”. De la ce a pornit totul

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 13 Jun. 2019, 18:14 Campionat
Pe aceeași temă