OFICIAL | Erik Lincar s-a despărțit de Turris Oltul, liderul Ligii 2. „Îi mulțumim pentru importanta filă pe care a scris-o în istoria clubului nostru”

Marius ANGHEL 02 Oct. 2019, 11:36 Campionat
OFICIAL | Erik Lincar s-a despărțit de Turris Oltul, liderul Ligii 2.**

Contractul lui Erik Lincar (41 de ani) cu echipa Turris-Oltul Turnu Măgurele s-a încheiat. Antrenorul orădean și-a reziliat pe cale amiabilă, marți, înțelegerea cu clubul teleormănean, pe care l-a promovat în premieră în Liga 2 și pe care l-a adus pe locul 1 în clasamentul eșalonului secund, poziție pe care o ocupă de cinci etape consecutive din nouă desfășurate.

În ciuda rezultatelor excelente obținute în ultimul an, inclusiv în acest sezon de Liga 2, în care Turris-Oltul, o nou-promovată, a fost invincibilă timp de opt etape, lucrurile nu au fost la fel de roz și în interiorul clubului. Implicarea finanțatorului Valentin Dragnea peste antrenorul Erik Lincar l-a determinat pe acesta din urmă să-și anunțe demisia după meciul cu Campionii FC Argeș, pierdut sâmbăta trecută, scor 2-3, la Pitești, în etapa a 9-a a Ligii 2. Rezilierea amiabilă a avut loc marți, iar clubul din Turnu Măgurele a anunțat despărțirea oficială de Lincar.

Turris-Oltul: „Respect, Erik Lincar!”

„Multumim, Mister!

Va anuntam ca astazi, 01.10.2019, conducerea clubului nostru, impreuna cu antrenorul Erik Lincar, au decis incetarea raporturilor contractuale, pe cale amiabila!

Ii multumim pe aceasta cale lui Erik pentru importanta fila pe care a scris-o in istoria clubului nostru.

Respect, Erik Lincar!”, a anunțat Turris-Oltul.

Erik Lincar a preluat-o pe Turris-Oltul Turnu Măgurele în luna iulie 2018, echipă pe care a promovat-o la pas în Liga 2, și pe care, acum, o lasă pe locul 1 în eșalonul secund, poziție pe care o ocupă de cinci etape.

În cariera sa de antrenor principal, Erik Lincar a condus echipele: Inter Clinceni, Viitorul Toporu, Callatis Mangalia, FC Hunedoara, Damila Măciuca, Delta Tulcea, CS U Craiova, CSM Râmnicu Vâlcea, Luceafărul Oradea și Academica Clinceni. Ca secund, a fost în loturile echipelor de Liga 1 Concordia Chiajna și Juventus București. Lincar a reușit trei promovări în Liga a 2-a ca antrenor, cu Callatis, Damila și Turris-Oltul.

Erik Lincar a fost ofertat din Liga 1 și pare tentat să lucreze din nou cu Marius Baciu, actualul manager al clubului Daco-Getica. Cei doi au avut discuții cu FC Hermannstadt, însă acolo va ajunge, în cele din urmă, Eugen Neagoe.

Potrivit surselor ProSport, Turris-Oltul l-a ofertat pe Dan Alexa, cel care se află pe făraș la Astra.

17 meciuri de invincibilitate pentru Turris sub comanda lui Erik Lincar

Turris-Oltul joacă următorul meci în campionat tocmai marți, de la ora 19:30, pe teren propriu, cu SCM Gloria Buzău, în etapa a 10-a a Ligii 2. După nouă etape din acest sezon sub conducerea lui Erik Lincar, echipa din Teleorman a înregistrat șapte victorii, un egal și o înfrângere, având golaverajul 20-5 și fiind lider în clasament, cu 22 de puncte. Următoarele clasate sunt UTA și SCM Gloria Buzău, ambele cu 19 puncte.

Cu Erik Lincar antrenor, Turris-Oltul a reușit să lege 15 victorii consecutive și 17 de invincibilitate, cuprinzând meciuri în Liga 3, Liga 2 și Cupa României. În ultimele două jocuri a pierdut în Cupa României, 2-3 acasă cu Academica Clinceni (Liga 1) și 2-3 în deplasare cu Campionii FC Argeș (Liga 2).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Turris Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 02 Oct. 2019, 11:36 Campionat
Pe aceeași temă