OFICIAL | Bogdan Lobonț va prelua „U” Cluj. Fostul portar se va ocupa și de activitatea Academiei de Copii și Juniori

OFICIAL | Bogdan Lobonț va prelua

Bogdan Lobonț (40 de ani) va fi noul antrenor al Universității Cluj. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a clubului din Liga 2. „Pisica” va prelua oficial echipa de la 1 ianuarie 2019. Mircea Cojocaru va asigura interimatul până la finalul acestui an, adică încă șase meciuri, după ce i-a luat locul lui Adrian Falub în urmă cu trei jocuri, incluzându-l aici și pe cel din optimile Cupei României.

„FC Universitatea Cluj și Bogdan Lobonț au ajuns la un acord, urmând ca fostul „internațional” să ocupe postul de antrenor principal al echipei noastre începând cu 1 ianuarie 2019. Aceasta va fi prima experiență ca tehnician a omului care a strâns 86 de selecții în tricoul primei reprezentative de fotbal a României, pentru care a bifat două turnee finale de Campionat European, EURO 2000, respectiv EURO 2008.

Pe lângă rolul de antrenor principal al primei echipe, Bogdan Lobonț va superviza și activitatea Academiei de Copii și Juniori, unde va fi implementat un model similar cu cel întâlnit la marile cluburi europene.

Lobonț și-a încheiat cariera de fotbalist în vara acestui an, în tricoul italienilor de la AS Roma, echipă pentru care a evoluat timp de nouă ani, iar de-a lungul carierei a mai evoluat, pe rând, pentru Corvinul Hunedoara, Rapid București, Ajax Amsterdam, Dinamo București (în două rânduri) și AC Fiorentina.

Noul nostru antrenor va avea în perioada următoare întâlniri, la Cluj, cu jucătorii, actualul staff tehnic și cu cel administrativ.

Îi urăm mult succes în noua sa carieră aici, la Universitatea Cluj, și suntem convinși că, împreună, vom face pașii necesari pentru revenirea în elită”, se arată în comunicatul emis de club.

Bogdan Lobonț s-a retras oficial din fotbal, din postura de jucători, pe 5 iunie 2018, când a bifat câteva minute în meciul amical al României cu Finlanda (scor 2-0). De-a lungul carierei, fostul portar a apărat pentru Corvinul Hunedoara, Rapid București, Ajax Amsterdam, Dinamo București, Fiorentina și AS Roma.

După 15 etape, „U” Cluj ocupă locul 5 în campionat, cu 30 de puncte. Lider este Chindia Târgoviște, cu 35 de puncte. În etapa cu numărul 16, „Șepcile roșii” vor juca duminică, de la ora 11:30, pe teren propriu, cu Academica Clinceni (locul 2, cu 33 de puncte).

Pe aceeași temă