Obiectivul lui Tibor Selymes la Satu Mare. „Vrem să construim o echipă bună, dar trebuie să luăm totul de la zero”. Locul pe care vrea să o ducă pe Olimpia

Marius ANGHEL 21 Jun. 2017, 14:29 Campionat

Rămasă fără antrenor principal după ce săptămâna trecută s-a despărțit amiabil de Bogdan Andone, Olimpia Satu Mare și-a rezolvat ieri problema staffului tehnic. Tibor Selymes (47 de ani) a acceptat să preia clubul din Liga 2 și apoi a fost prezentat în sala mică de ședințe a Consiliului Local de către primarul Gábor Kereskényi și de președintele Olimpiei, Attila Karda. Contractul fostului internațional se întinde pe o durată de doi ani.

„Mulțumesc pentru oportunitatea de a antrena aici la Satu Mare și de a reveni în circuitul mare al fotbalului românesc. Putem să terminăm pe locurile 1-6 fără nicio problemă. Vrem să construim o echipă bună, dar trebuie să luăm totul de la zero. Avem jucători și știu și câțiva străini, sătmăreni, din țară, pe care vrem să-i aducem, știu pe ce ne bazăm. Programul pentru pregătirea de vară îl vom finaliza zilele acestea”, a spus, citat de Informația zilei, Selymes, care a aflat de la Karda că reunirea e programată pe 26 iunie.

Selymes vrea mii de suporteri aproape

Tibor Selymes a fost ultima dată antrenor la Delta Dobrogea Tulcea, acum două sezoane, în Liga 3, iar pe 25 aprilie 2017, împreună cu agentul de jucători Mihai Joița, a fost la Câmpulung Muscel pentru a propune autorităților locale un proiect fotbalistic ce includea o echipă chiar la nivelul Ligii 2. Din câte se pare, aceast proiect a fost mai mult unul de imagine, atât pentru conducătorii locali ai orașului argeșean, cât și pentru Selymes și Joița. Cei doi vor colabora și la Olimpia Satu Mare după ce în trecut au făcut-o și la Petrolul, club pe care nu l-a putut salva de la retrogradare.

Fostul fundaș are planuri mărețe la noua sa echipă. „Ce am găsit la Satu Mare? Mă bucur că gazonul va fi mai bun față de ce am văzut la televizor. Devine un gazon pe care noi putem să jucăm, să construim o echipă care să joace un fotbal plăcut. Vrem să atragem cât mai multă lume la stadion, vreau să avem mii de suporteri aproape”, a mai spus Selymes.

Din stafful său tehnic vor face parte Dan Florea (antrenor secund), Mihai Ștețca (antrenor cu portarii) și Ionel Tămășan (preparator fizic).

În cariera sa de antrenor, Selymes a mai pregătit echipele FC Sopron, Liberty Oradea, Sportul Studențesc, Astra Giurgiu, FCM Târgu Mureș, Dinamo II, Săgeata Năvodari, RFC Kaposvari, Oțelul Galați și Petrolul Ploiești.

Karda vrea jucători sătmăreni, dar cu salariul mic

Președintele clubului Olimpia, Attila Karda, nu a luat în calcul să numească un antrenor sătmărean la echipă, însă, cel puțin declarativ, spune că vrea mulți jucători localnici în lot. „Îmi doresc să construim și să aducem sătmăreni. Și anul trecut am avut 12-13 sătmăreni, cred că am fost echipa cu cei mai mulți localnici în lot. Aș vrea să înțeleagă și acești jucători sătmăreni că a fi sătmărean nu e o obligație ca să joci la Olimpia. Nu aș vrea să dau nume, dar când unii jucători la renegocieri cer salarii de 2.000 de euro eu consider că ori nu vor să rămână, ori sunt rău intenționați”, a spus, citat de Informația zilei, Karda, care în iarnă nu s-a opus plecării unuia dintre cei mai buni jucători sătmăreni pe care îi avea Olimpia, Dumitru Muntean, pentru a scăpa se salariul său mare, iar acum e pe cale să-i facă vânt și lui Florin Mureșan, „stâlpul” apărării și unul dintre localnicii din lotul echipei.

„Anul trecut obiectivul a fost evitarea retrogradării și am ajuns să obținem această clasare pe locul 9 fără nicio emoție că vom putea retrograda. Dar să nu credeți că pentru conducere sau șefii noștri a fost o clasare bună. Dar haideți să nu dramatizăm pentru că în urmă cu un an, cu mai mulți bani, s-a evitat retrogradarea în Liga 3 prin desființarea unei echipe”, a mai comentat Karda, trimițând din nou săgeți către fosta conducere, însă uitând că anul trecut spunea că obiectivul echipei e promovarea, nici decum evitarea retrogradării, așa cum a anunțat acum.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 21 Jun. 2017, 14:29 Campionat
Pe aceeași temă