„Ne-am dus la șase puncte de ei și putem să respirăm mai liniștiți un aer mai proaspăt”. Țălnar e încântat de victoria de la Mioveni

Marius ANGHEL 08 Nov. 2016, 17:17 Campionat

FC Brașov a profitat de pasul greșit al liderului Juventus, a câștigat cu emoții meciul de la Mioveni, 1-0 cu golul lui Laurențiu Manole din minutul 28, producând prima înfrângere a argeșenilor pe teren propriu în acest sezon, și s-a apropiat la un singur punct de prima clasată.

„Stegarii” au tras din greu pentru a-și menține avantajul de un gol la Mioveni, în repriza a doua s-au apărat în propria jumătate, iar la final au sărbătorit acumularea unor noi trei puncte. La conferința de presă, antrenorul Cornel Țălnar a recunoscut că echipa sa a obținut o victorie cu mult noroc, un egal fiind un rezultat mai echitabil.

„A fost un joc foarte greu, cu o echipă foarte bună, o echipă care, într-adevăr, se vede că face parte din elita ligii a doua. A fost un joc de luptă, unul în care, sigur că da, trebuie să fim corecți și să respectăm fotbalul, cu puțină șansă am câștigat. Țin să-i felicit pe băieții mei pentru dăruirea și pentru modul în care s-au implicat în acest joc, au crezut în victorie până la final. Țin să felicit și echipa adversă pentru că au practicat un joc care ne-a ținut, cel puțin în repriza a doua, foarte mult timp sub presiune. Cu puțină șansă am câștigat aceste trei puncte foarte importante în economia acestui campionat. Până la urmă, și un rezultat de egalitate ne mulțumea, dar ăsta este fotbalul, câteodată ratezi, joci foarte bine și pierzi, altădată joci poate mai puțin bine și câștigi. Noi suntem pe un drum foarte bun, avem 15 jocuri în care 14 sunt obținute rezultate pozitive: 10 victorii și patru egaluri.

Le-am spus băieților înainte că acesta este jocul lor, jocul în care vreau să văd că, într-adevăr, sunt o echipă care trage și se bate pentru a promova. A fost un joc de 6 puncte, un joc în care ei dacă ne băteau veneau la egalitate cu noi și, bineînțeles, ne băteam, probabil, până la finalul campionatului. Așa ne-am dus la șase puncte de ei și putem să respirăm cel puțin o săptămână mai liniștiți și un aer mai proaspăt.

Mai sunt foarte multe etape până la terminarea campionatului și e important că noi să ținem ritmul acesta de jocuri bune, care au adus puncte și ne-au adus aici pe locul 2, la un punct în spatele lui Juventus. Mai sunt trei etape până la finalul turului și alte două din retur. Întâlnim adversari puternici, la Clinceni acum, după care nu jucăm cu Pâncota, avem la Luceafărul și apoi cu Afumațiul acasă și cele două foarte grele din retur, cu Sepsi la noi și la Juventus”, a spus Țălnar.

Cu 34 de puncte în clasamentul Ligii 2, FC Brașov se situează pe locul 2, la un punct în spatele liderului Juventus București. Etapa viitoare, a 16-a, „stegarii” întâlnesc tot în deplasare pe FC Academica Clinceni (locul 14 cu 15 puncte).

Marius ANGHEL 08 Nov. 2016, 17:17 Campionat
Pe aceeași temă