Modificările făcute de la 1 noiembrie 2018 în Codul Fiscal vin în sprijinul activității tuturor cluburilor sportive din România. Inclusiv UTA se bucură și va putea plăti salariile jucătorilor și staffului tehnic din banii pe care îi primește de la autoritățile locale, prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Au trecut mai bine de două luni de când jucătorii lui Ionuț Popa nu și-au primit salariile, iar situația devenise una tensionată, lucru care s-a văzut inclusiv în rezultatul de la ultimul meci, când „U” Cluj s-a impus cu 4-0 la Arad, iar conducerea a decis să excludă din lot patru fotbaliști, pe motivul că s-au făcut că joacă.
Miercuri, într-o conferință de presă, directorul general al clubului UTA, Codru Grădinariu, a oferit detalii despre noile aspecte ale colaborării cu autoritățile locale.
„Săptămâna trecută s-a purtat o discuție între reprezentanți ai Primăriei, Centrului Municipal de Cultură Arad și ai conducerii clubului pe tema modificării legii 350, lege pe baza căreia clubul accesează fonduri nerambursabile. Primăria Arad, care a fost și va rămâne pilonul foarte important al clubului, va ține cont de modificările legislative, iar din banii ce ne-au fost alocați, clubul va putea deconta contractele de activitate sportivă, jucătorilor și staffului tehnic, începând cu luna octombrie. Acest lucru a fost transmis și jucătorilor. Salariile celor din conducerea clubului, respectiv stafful administrativ, nu au fost niciodată asigurate de la bugetul de stat și nici de acum înainte nu vor putea fi alocate din aceste fonduri. În acest moment avem două luni restanțe salariale către jucători, pentru lunile august și septembrie, pe care rămâne să le rezolvăm. Jucătorii nu au restanțe privind primele de joc. Au fost achitate opt prime de joc în acest sezon. Această modificare de lege consolidează, fără doar și poate, și sloganul nostru «UTA este a tuturor arădenilor!»„, a transmis Grădinariu.
Șeful „Bătrânei Doamne” speră ca odată cu rezolvarea problemelor financiare, rezultatele echipei să înceapă să se vadă. „Avem toate motivele să sperăm că efectele acestei schimbări legislative se vor vedea și în rezultatele sportive deoarece, până în prezent, pentru conducerea clubului nostru, obiectivul major a fost asigurarea continuității activității sportive, obiectiv realizat până în prezent. Cinci sezoane încheiate înseamnă 60 de salarii achitate pentru o singură persoană și acest lucru vă asigur că a fost foarte foarte greu. Trebuie menționat că este cea mai lungă perioadă în care o conducere asigură desfășurarea activității din 1989 încoace, deși așa cum știm cu toții în ultimii cinci ani, pe plan legislativ, economic, social și sportiv, au existat mari sinuozități la nivel național”, a mai continuat directorul general.
Grădinariu a vorbit inclusiv de excluderea celor patru jucători din lot după meciul cu „U” Cluj, Daniel Vădrariu, Paul Cubleșan, Alexandru Pop și Cristinel Matei. „În altă ordine de idei, vis-a-vis de jucătorii trimiși la echipa a doua, este o decizie normală luată împreună cu stafful tehnic. Nu se contestă valoarea acestor jucători, sunt jucători de valoare de la care așteptăm mult mai mult. Motivul excluderii a fost lipsa de atitudine. Puteau fi mai mulți, poate vor și fi, dar trebuie să ținem cont că mai avem etape de jucat. Am început să pregătim noul sezon competițional 2019-2020, unul foarte foarte important pentru tot Aradul”, a comunicat oficialul clubului UTA.
După 15 etape desfășurate în Liga 2, UTA se află pe locul 8, cu 23 de puncte, la 12, respectiv 10 puncte în spatele primelor două poziții, promovabile direct. În acest weekend joacă în deplasare la Aerostar Bacău (locul 14, cu 15 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.