UTA nu iartă FRF pentru decizia de a o lăsa fără jumătate din punctele acumulate în sezonul regulat, în confruntările din play-off-ul de promovare din Liga 2 pe care îl va juca împotriva echipelor CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid. Arădenii își caută dreptatea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și au apelat la avocați din Cluj pentru a fi reprezentați la Lausanne.
Conducerea UTA susține că litigiul va fi înregistrat în Elveția în zilele ce urmează, existând șanse să avem un verdict în următoarele două săptămâni. „Roș-albii” își doresc punctele înapoi, dar asta nu înseamnă că antrenorii și jucătorii nu-și văd de drumul lor în pregătirea celor cinci ”finale” ce vor debuta la data de 4 iulie.
Deocamdată, arădenii nu au dezvăluit numele Casei de Avocatură de pe Someș implicată în proces. „Clubul nostru a contractat o renumită Casă de avocatură din Cluj, care ne va reprezenta la Lausanne, în procesul cu Federația Română de Fotbal. Acțiunea va fi înregistrată zilele viitoare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și apoi vom reveni cu detalii. Poate chiar îl vom prezenta pe partenerul nostru din Cluj în cadrul unei conferințe de presă. Cu această ocazie vom anunța și motivele pentru care am apelat la serviciile sale”, spune, pentru Sport Arad, Codru Grădinariu, managerul general al „Bătrânei Doamne”.
Grădinariu a reiterat motivul pentru care liderul ligii secunde a apelat la TAS. „S-a ajuns în situația asta, deoarece decizia federației, aceea de ne a înjumătăți punctele, a prejudiciat antrenorii, jucătorii și suporterii noștri, care au stat la baza performanței din acest sezon. Munca lor a fost călcată în picioare și nu ni se pare normal acet lucru. Nu vreau să mă pronunț la un procent de reușită, judecătorii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne vor decide cine are dreptate”, a adăugat Codru Grădinariu pentru sursa citată.
8 zile au trecut de la ședința din Comitetul Executiv al FRF, în care s-a aprobat decizia din Comitetul de Urgență privind înjumătățirea punctelor celor șase echipe ce participă la play-off-ul ligii secude. UTA e cea mai dezavantajată echipă dintre toate cele care vor participa în acest mini-turneu, atâta timp cât și-a redus avansul de 11, 12 și 13 puncte din fruntea clasamentului la 5, respectiv 6 puncte față de urmăritoarele sale. Totodată, UTA nu va mai avea de trecut prin 14 etape până la finalul sezonului, ci doar prin cinci.
Până ca UTA să apuce să facă apel la TAS, mai rapidă a fost Progresul Spartac, echipă din Liga 3 care contestă, la rândul ei, decizia FRF. Clubul bucureștean vrea să fie declarat direct promovat în Liga 2, fiindcă se află pe locul 1 în Seria 3, nu să joace baraj cu CSM Slatina.
Altfel, UTA a contactat clubului maghiar Szeged pentru a disputa un amical. Acesta ar urma să aibă loc în Ungaria, după 15 iunie.
https://liga2.prosport.ro/seria-1/comitetul-executiv-al-frf-a-aprobat-toate-deciziile-anuntate-pana-acum-privind-modalitate-de-incheiere-a-campionatelor-liga-2-si-3-au-fost-anuntate-si-primele-reguli-pentru-play-off-ul-ligii-2-19133827
https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-progresul-spartac-a-facut-apel-la-tas-impotriva-deciziei-frf-de-a-o-trimite-la-baraj-de-promovare-pentru-liga-2-hotararea-nu-o-consideram-ca-avand-acoperire-regulamentara-19134706