UTA a făcut rost de bani pentru a nu-și lăsa jucătorii și angajații cu buzunarele goale de Paște. Grădinariu: ”Să dea bunul Dumnezeu să trecem, împreună, cu bine peste această perioadă”

17 Apr. 2020, 14:34 Liga 2
UTA a făcut rost de bani pentru a nu-și lăsa jucătorii și angajații cu buzunarele goale de Paște. Grădinariu: ”Să dea bunul Dumnezeu să trecem, împreună, cu bine peste această perioadă”

UTA este printre puținele cluburi din România care nu a tăiat salarii sau a suspendat contracte, deși e cunoscut faptul că în cont îi cam bate vântul. Banii din transferul lui Albert Stahl la Astra nu au venit încă, primăria Arad a blocat acordarea fondurilor nerambursabile câștigate prin proiect (2,9 milioane de lei), iar alte venituri în plină perioadă de pauză cauzată de epidemia de coronavirus nu prea există.

Și, totuși, conducerea clubului clasat pe locul 1 în Liga 2 după 24 de etape a găsit resurse pentru ca jucătorii, antrenorii și restul angajaților grupării să-și încaseze o parte din salariul pe luna februarie, chiar înainte de Paști, anunță Sport Arad.

„Cu toate că finanțarea echipei este suspendată în această perioadă, ne bucurăm că înaintea Sfintelor Sărbatori de Paști am reușit să virăm în conturile jucătorilor și a persoanelor din stafful administrativ o parte a salariului. Profităm de ocazie și urăm pe această cale > tuturor suporterilor și a celor care iubesc această echipă. Să dea bunul Dumnezeu să trecem, împreună, cu bine peste această perioadă și să ne revedem sănătoși cât mai curând posibil”, a transmis Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”, citat de Sport Arad.

Competițiile sportive au fost oprite însă de o lună din cauza pandemiei de coronavirus și vor mai rămâne așa cel puțin încă o lună, iar printre scenariile făcute se numără și ”înghețarea” sezonului. UTA, aflată pe locul 1, ar fi sigură de accederea în Liga 1 în cazul în care s-ar trage linie după rezultatele obținute până acum, însă nimic nu e cert.

După 24 de etape, UTA ocupă locul 1 în Liga 2, cu 50 de puncte acumulate în 23 de meciuri și are un avans de 11 puncte față de echipele clasate pe pozițiile 2 și 3, CS Mioveni, respectiv Turris Oltul. Formația arădeană e principala favorită la obținerea promovării. În cazul în care se va opta pentru varianta play-off-ului, respectiv play-out-ului pentru încheierea sezonului, atunci UTA va pierde cele trei puncte obținute în retur la „masa verde” cu Sportul Snagov, astfel că și diferența față de unele dintre următoarele clasate se va micșora.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frf-a-decis-modificarea-termenelor-stabilite-in-cadrul-procesului-pentru-obtinerea-certificatului-de-participare-in-noul-sezon-de-liga-2-cand-incepe-procesul-si-zilele-in-care-se-depun-documentele-19129983

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-dublu-campion-cu-uta-fundasul-de-fier-al-batranei-doamne-e-convins-ca-echipa-aradeana-va-reveni-in-liga-1-in-acest-an-categoric-e-principala-favorita-19129946

17 Apr. 2020, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă