Miriuță, după victoria celor de la FC Hermannstadt la Cluj: „E meritată, după aspectul jocului”. Ce a răspuns la întrebarea: „Pleci de la Sibiu?”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Jun. 2019, 21:05 Actualizat: 09 Jun. 2019, 21:06 Campionat

FC Hermannstadt a făcut un pas important pentru a juca și în sezonul următor în Liga 1. Echipa pregătită de Vasile Miriuță s-a impus în fața celor de la Universitatea Cluj, scor 2-0, în meciul tur din dubla din barajul pentru menținerea în primul eșalon fotbalistic, desfășurat pe Cluj Arena.

FC Hermannstadt a marcat două goluri în două minute. Petrișor Petrescu (79) și Juvhel Hama Tsoumou (80) au fost jucătorii care au punctat în poarta ardelenilor.

„Știam că va fi o partidă dificilă, nici noi, nici ei nu ne-am dorit să riscăm, pentru că un gol conta mult astăzi. Noi ne-am dorit să nu primi gol, ci să marcăm. Am reușit acest lucru. Am început bine, am avut o ocazie mare prin Juvhel, a urmat o perioadă de dominare teritorială a lor. E normal. Când ai un așa public acasă, cu 20-22 de mii de oameni care te înping de la spate, te simți fotbalist. Și au încercat, au jucători de valoare. Noi ne-am apărat bine. A început a doua repriză cu acea ocazie mare a lui Pîrvulescu. Noi am marcat la acel șut al lui Petrișor și apoi prin Juvhel. După mine, e o victorie meritată, să zic, după aspectul jocului.

Este un meci câștigat de băieți în primul rând, pentru că ei joacă. Noi degeaba le arătăm, facem analiză, pentru că ei până la urmă și iau ultima decizie acolo, în ultimii 20 de metri. I-am blocat bine. Trebuia să avem mai multă grijă la Goga, pentru că de vreo două-trei ori l-am lăsat singur acolo. E un jucător de valoare, chiar dacă are o vârstă e un jucător foarte bun.

Este o victorie, dar mai avem un meci foarte greu miercuri. Ei nu mai au nimic de pierdut, noi trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere în fața publicului fantastic pe care îl avem îl la Sibiu. Va umple iar tribuna și sunt sigur că va fi alături de noi”, a spus Vasile Miriuță la microfonul Digi Sport, la finalul partidei de la Cluj Napoca.

„Important e să îmi ating obiectivul pentru care am venit aici și vom vedea apoi ce va fi”

Întrebat despre informația care a apărut în presă, că ar pleca de la FC Hermannstadt la Kisvarda, în Ungaria, antrenorul a spus: „Nu Miriuță este important, important este ca echipa să rămână în Divizia A, să îmi ating obiectivul pentru care am venit aici și vom vedea apoi ce va fi. Ce am eu în cap la ora asta este meciul de miercuri. Nu confirm nimic”.

Miercuri, 12 iunie, de la ora 18:00, FC Hermannstadt o așteaptă acasă pe Universitatea Cluj pentru partida retur din barajul pentru Liga 1.

Foto: Dan TĂ‚UȚAN / Mediafax foto

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 09 Jun. 2019, 21:05 Actualizat: 09 Jun. 2019, 21:06 Campionat
Pe aceeași temă