Metaloglobus, cu procentaj maxim cu Popovici pe bancă! Ce le-a spus antrenorul jucătorilor înaintea meciului cu Pandurii: „Se pare că am reușit să-i motivez”

Marius ANGHEL 04 Nov. 2018, 16:04 Campionat

Metaloglobus are procentaj maxim cu noul antrenor pe banca tehnică. După succesul de pe teren propriu de săptămâna trecută, 1-0 cu CS Balotești, echipa bucureșteană a câștigat și meciul din acest weekend, din etapa a 15-a, din deplasarea de la Târgu Jiu, 2-1 cu Pandurii. Aducerea lui Cristian Popovici ca antrenor principal se dovedește cu noroc pentru formația din cartierul Pantelimon.

Metaloglobus a deschis scorul în minutul 15 al meciului cu Pandurii, prin Ștefan Niculae și l-a majorat apoi prin Ovidiu Herea (19), după un penalty. Gorjenii au redus din diferență în repriza secundă, prin Milenko Skoric (61), însă n-au mai putut egala.

În primele 12 etape cât a condus-o pe Aerostar, Cristian Popovici obținuse doar două victorii cu echipa nou-promovată în Liga 2. La Metaloglobus, antrenorul are două succese consecutive.

„Sunt foarte mulțumit că am câștigat la Pandurii, o echipă care a mers foarte bine în prima parte a turului. E adevărat că de câteva etape a reușit să adune doar patru puncte. Eu asta le-am spus băieților, că adversarii sunt în scădere de formă și că trebuie să profităm de acest aspect. Se pare că am reușit să-i motivez, spunându-le asta. Am reușit să facem o repriză foarte bună. Am marcat două goluri rapid, am mai avut alte două oportunități. În partea secundă, deși eu nu le-am cerut asta jucătorilor, ne-am retras, am cedat terenul și i-am băgat pe adversari în joc. Nici fizic nu am stat foarte bine spre final. Eu zic că rezultatul e însă echitabil. Am meritat victoria. Cele trei puncte sunt foarte importante pentru noi. Avem ca obiectiv evitarea retrogradării și, dacă se poate, să și urcăm cât mai mult în clasament. Această victorie ne dă o liniște. Urmează deplasarea de la Luceafărul. E o contracandidată și nu trebuie să pierdem”, a declarant Popovici la finalul jocului de la Târgu Jiu.

După 15 etape, Metaloglobus are 20 de puncte și a urcat pe locul 12, fiind la egalitate cu ASU Poli, care e pe poziția a 11-a. Ultimele două locuri retrogradabile sunt ocupate de SSC Farul și Ripensia, ambele cu 14 puncte. În runda următoare, Metaloglobus joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea (locul 15, cu 15 puncte).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Gorjeanul

Marius ANGHEL 04 Nov. 2018, 16:04 Campionat
Pe aceeași temă