Marius Stoica, revenire cu ghinion la Târgoviște. Chindia i-a întrerupt seria consecutivă de victorii: „Nu ne-am ridicat la nivelul jocului”

Marius ANGHEL 23 Nov. 2015, 14:12 Campionat

CS Mioveni a ratat ocazia de a rămâne în primele șase lo­curi ale clasamentului Seriei a II-a a Ligii 2, după ce a pierdut clar la Târ­goviște, sâmbătă, cu Chindia, scor 3-1, în etapa a 15-a.

Meciul a început prost pentru galben-verzi, iar Popa a deschis scorul în minutul 4, cu un șut imparabil, bară-gol, la prima acțiune de poartă a dâmbovițenilor. În minutul 29, același Popa a scăpat singur cu Croitoru, defensiva oaspeților a încercat să respingă, dar Neniță a înscris simplu, din fața porții. În mitanul secund, nou-intratul Răuță a punctat norocos (52), după un corner, pe fondul unui început de repriză bun al Mioveniului. A urmat un joc pe contre, cu Chindia care a lăsat senzația că cedează inițiativa. Cherchez, intrat în teren imediat după golul Mioveniului, a lucrat perfect faza golului trei cu Popa (74) și Chindia a rezolvat problema punctelor.

Cu această înfrângere, CS Mioveni nu numai că a fost întrecută în clasament de adversara directă, Chindia, dar a și căzut trei locuri, ajungând acum pe 8, la un punct de play-off, la patru de locul doi ce duce la baraj și la cinci de locul care promovează direct.

Antrenorul Mioveniului, Ma­rius Stoica, a recunoscut, la finalul partidei pierdute la Târgoviște, superioritatea gazdelor în acest joc. „Am făcut un joc slab. Nu ne-a ieșit nimic. Nu am avut prospețimea de care aveam nevoie. Gazdele au fost mai agresive în joc și la câteva decizii ale arbitrilor au fost părtinitoare. Dar, ce să mai, nu am fost noi, nu am avut agresivitate. Asta a făcut diferența. A venit și eliminarea lui Răuță pe un fond de joc bun al nostru și toate speranțele s-au năruit pe final. Revenisem pe tabelă după pauză, revenisem apoi în joc pe final, dar asta a fost. A fost un contact la un duel aerian și arbitrul a considerat că a lovit… Am așteptat multe de la acest joc, dar nu ne-am ridicat la nivelul meciului și importanței acestei partide. În deplasare, trebuie să fii bătăios, să te bați pentru mingii… Încercăm acum să ne refacem pentru jocul de miercuri, cu UTA”, a declarat Marius Stoica.

Revenire cu ghinion

Revenirea lui Marius Stoica la Târgoviște nu a fost de bun augur, antrenorul Mioveniului suferind de data aceasta o înfrângere. Tehnicianul argeșenilor a jucat la Târgoviște patru sezoane, fiind coleg printre alții cu Laurențiu Reghecampf, dar și cu Marcel Ghergu actualul președinte al Chindiei.

Răuță, eliminat pe final

Căpitanul Mioveniului, Alexandru Răuță, este urmărit de ghinion în acest final de an. Astfel, după ce a revenit în urma unei suspendări de șase etape pentru eliminarea din partida cu U Cluj, mijlocașul a efectuat o nouă etapă de suspendare după jocul cu Reșița pentru cumul de cartonașe galbene. La meciul de sâmbătă, Răuță a fost din nou eliminat, primind direct cartonașul roșu, în minutul 84, arbitrul considerând că a lovit în săritură un adversar. Cel mai probabil, având în vedere că este recidivist, pentru Răuță va urma o nouă suspendare drastică, jucătorul urmând a fi astfel scos din circuit și pentru începutul sezonului de primăvară.

Galeria Mioveniului, evacuată la pauză

CS Mioveni a fost susținută în deplasarea de la Târgoviște și de un grup de suporteri. Fanii au luat loc în marginea tribunei, însă nu au putut vedea tot meciul, pentru că, la pauză, au fost evacuați de pe stadion de jandarmi. Oamenii legii au considerat comportamentul ultrașilor din Mioveni necorespunzător pe durata primei reprize și, în pauză, au decis să îi dea afară de pe stadion. În timpul evacuării, jandarmii le-au spart și una dintre tobe suporterilor galben-verzi, fără a le da vreo explicație.

2.000 de spectatori în tribune

Vremea a fost bună de fotbal, sâmbătă dimineață, la Târgoviște, deși la ora începerii partidei, termometrele nu arătau mai mult de 10 grade. Cu toate acestea, la meciul desfășurat pe stadionul Eugen Popescu au venit să asiste în jur de 2.000 de spectatori, susținători ai echipei gazdă, cu excepția grupului de 30 de fani veniți de la Mioveni. Gazdele au avut și ele galerie, Commando Dracula fiind la post și la acest joc.

Din nou moment de reculegere

Înaintea fluierului de start s-a ținut un moment de reculegere în memoria handbaliștilor târgovișteni de la CSU Valahia, decedați în accidentul de la Rm. Sărat. De asemenea, momentul de reculegere a fost ținut și in memoria victimelor de la clubul Colectiv, moment ce se va ține la toate jocurile de Liga a II-a până la finalul sezonului.

Șase goluri de la Chindia

Chindia Târgoviște a luat toate cele șase puncte puse în joc în cele două meciuri directe cu CS Mioveni. Astfel, dâmbovițenii i-au învins pe argeșeni mai întâi în turul campionatului, scor 3-2, la Mioveni, după ce, la un moment dat, conduceau cu 3-0. Iar acum, Chindia s-a impus cu 3-1, dând în total Mioveniului șase goluri în două partide. Daniel Popa a fost singurul jucător care a reușit să înscrie în ambele partide, un gol în tur și două în retur.

Articol scris de Silviu MIHAI
Capturi foto: DB Sport
 

Marius ANGHEL 23 Nov. 2015, 14:12 Campionat
Pe aceeași temă