Marius Stoica a început cu dreptul sezon la cârma Mioveniului. Cum explică de ce îi plac meciurile în care se dau mai multe cartonașe

Fără să joace extraordinar, CS Mioveni a bifat prima victorie în primul meci din noul sezon, la scorul de 1-0 cu ASU Politehnica. Golul a venit în urma execuției partidei, reușită de Andrei Hergheligiu. La final, antrenorul a explicat cum a anihilat jocul alb-violeților și a spus că i-a plăcut că meciul a fost mai dur, deoarece asta arată că jucătorii au voință.

Stoica a precizat că știa că cum vor ataca alb-violeții, dar că ar fi vrut și el mai multă coerență în jocul echipei sale. „Ne-am pregătit foarte bine toată săptămână. Știam că Timișoara e o echipă care joacă bine acasă, cu jucători de valoare, Mera, Scutaru, care știam că sunt foarte buni, Ignea, pe care îl știu de mult timp, la fel și Axente. Nu ne-am asumat riscuri, le-am putut închide jocul. Știam că vor veni cu minge înaltă la nivelul careului. Nu am avut probleme și îmi felicit jucătorii. Nu pot decât să-mi felicit întreaga echipă, toți au fost minunați astăzi. Puteam să facem și 2-0 să închidem jocul, dar și presiunea a fost mai mare pe final. Mi-aș fi dorit să avem mai multă cursivitate în joc în momentele decisive, deoarece pe final puteam să fim egalați, a precizat Stoica.

Cel care a pregătit echipa argeșeană și pe finalul sezonului trecut a precizat că mai așteaptă și astfel de șuturi ale lui Andrei Hergheligiu.Hergheligiu este un jucător de calitate, a mai avut asemenea execuții în trecut, va mai avea sigur și pe viitor”, a spus Marius Stoica despre marcatorul unicului gol.

I-a plăcut meciul pentru că s-au dat multe cartonașe

Deși pentru un microbist din tribună, partida a fost plictisitoare, Stoica e de părere că meciul a fost palpitant, din cauza implicării cu intrări mai dure.  „A fost un joc disputat, probabil și plăcut ochiului, pentru că la Timișoara este și o atmosferă deosebită, cu suporteri deosebiți. Este un joc bărbătesc, care ar trebui să fie disputat, îmi plac aceste jocuri, în care se pune piciorul pentru a câștiga mingea și teren” , a mai precizat Stoica.

Mioveniul nu-și propune promovarea

Tehnicianul a precizat că la club, dorința e de a crește de la meci la meci, fără să se vorbească de o promovare. Mioveniul își propune jocuri din ce în ce mai bune, să pună probleme la toată lumea. Am încredere în acești băieți. Eu vreau să continui munca de anul trecut. Vreau ca CS Mioveni să fie respectată și luată în seamă. Ne-am dori să nu ne bage nimeni în seamă și astfel de meciuri să mai vină. La promovare deja au vorbit 12 echipe că-și doresc cele două locuri. Noi ne propunem să fim acolo sus, să ne bucurăm suporterii. Încercăm să jucăm bine acasă, pentru că anul trecut am avut probleme în meciurile de acasă, și ne propunem să jucăm bine și în deplasare, a mai spus Stoica.

Etapa următoare, CS Mioveni joacă acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSM Reșița, echipă care a învins-o vineri pe „U” Cluj, cu 2-0.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Pe aceeași temă