Marius Cociu explică de ce ASU Poli nu s-a înscris pe lista echipelor care voiau ca Pandurii să poată face transferuri. „Poziția noastră e foarte clară”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 14:22 Campionat

Pandurii Târgu Jiu, prin vocea antrenorului Călin Cojocaru, s-a plâns că nu a primit drept de a legitimat jucători din partea FRF pentru că CSM Reșița și ASU Politehnica Timișoara, dintre toate celelalte echipe participante în Liga 2, nu au fost solidare cu clubul gorjean. Directorul sportiv al timișorenilor, Marius Cociu, spune că lucrurile stau mai nuanțat și că, de fapt, problema ridicată de Cojocaru, antrenor timișorean și el, este una falsă.

Marius Cociu spune că, tot timpul, mingea a fost „în terenul” FRF și mutarea problemei spre cluburile care nu au fost de acord cu solicitatea echipei Pandurii, de a i se ridica interdicția de a face transferuri, primită la începutul sezonului, e doar una de imagine.

„În primul rând, o decizie a Comitetului Executiv e executorie. Nu mai poți să fii sau să nu fii de acord cu ea. Ea, inevitabil, apare și în statutele și regulamentele FRF și intră în vigoare. Nu avem cum să spunem că suntem sau nu suntem de acord”, a declarat Marius Cociu.

Demersul clubului Pandurii către celelalte echipe din campionat a fost inutil, spun sursele Liga2.ro din cadrul FRF, fiindcă o astfel de hârtie nu poate schimba cu nimic o decizie a unei comisii. Totuși, oficialii echipei gorjene au primit unele speranțe din partea unor persoane din cadrul federației, de asta și nemulțumirea din acest moment a oltenilor, după ce Departamentul Juridic al FRF a transmis în CEx că decizia de interzicere a transferurilor nu poate fi ridicată în niciun mod în acest sezon și nici nu se pot face legitimări de orice fel, de jucători under 19 sau amatori.

Cociu spune că a vorbit cu Cojocaru pe această temă

Oficialul bănățenilor spune că i-a transmis asta direct lui Călin Cojocaru. „Noi am stat de vorbă cu Călin Cojocaru și i-am spus că domnul rector și noi nu considerăm că trebuie să intrăm în astfel de discuții. Sunt discuții și o speță care țin exclusiv de federație, de comisiile respective. Poziția noastră e foarte clară. Trebuie respectate statutele și regulamentele FRF”, explică Marius Cociu.

Directorul sportiv al ASU Poli spune că dacă Pandurii se simte nedreptățită regulamentar, trebuie să se judece cu FRF. „Dacă regulamentul îți permite să transferi jucători U19 și federația se opune, ai comisiile unde poți să mergi să contești”, consideră Cociu.

Interdicția nu s-a ridicat

La solicitarea clubului Pandurii către colegele din campionat, ASU Poli și CSM Reșița nu au dat niciun răspuns, spre deosebire de celelalte echipe, care și-au dat acordul ca, dacă se găsește vreo posibilitate în regulament, trupa gorjeană să legitimeze măcar jucători sub 19 ani.

„A apărut în presă că numai noi și Reșița nu am răspuns (n.r. – presa a relatat declarația lui Călin Cojocaru). Dar nu au spus adevărul, că cele mai multe cluburi au răspuns că doresc respectarea regulamentului. Nu a fost răspunsul pe care îl așteptau ei, că cluburile vor putea să legitimeze. Ca dovadă, ieri a fost Comitet Executiv și nu s-a luat nicio decizie. Era pe ordinea de zi și a fost o discuție informală”, a mai adăugat Marius Cociu.

Pandurii Târgu Jiu și Sportul Snagov nu pot legitima jucători. Cluburile au această sancțiune pentru că aveau datorii la începutul sezonului, atunci când a fost procesul de certificare (certificare se numește la Liga 2, licențiere la Liga 1). Inclusiv Daco-Getica București a avut această sancțiune, clubul retrăgându-se din campionat după 13 etape, din cauza acestei probleme. Și Sportul Snagov va abandona competiția în această iarnă, în timp ce Pandurii va încerca să ducă campionatul la final cu jucătorii pe care îi mai are în club în acest moment.

Totuși, în vară, FRF a comis o ilegalitate față de decizia dată chiar de ea, lăsând o „fereastră” de două zile celor trei cluburi care primiseră deja interdicția pentru a legitima jucători. Atunci s-a putut, acum nu.

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 14:22 Campionat
Pe aceeași temă