Sportul Snagov refuză să se retragă din Liga 2! Motivul pentru care conducătorii se tem să anunțe abandonul și așteaptă excluderea. „Este o bătaie de joc incredibilă”. Falimentul bate la ușă

Marius ANGHEL 20 Feb. 2020, 19:32 Campionat

Campionatul Ligii 2 se reia vineri, 21 februarie, cu un meci programat la Cluj-Napoca, iar în etapa a 22-a a sezonului, sâmbătă, de la ora 11:00, este stabilit să se dispute și jocul Sportul Snagov – SCM Gloria Buzău, la stadionul Voința din satul Ghermănești, aparținând de comuna Snagov. Partida este programată de FRF, în ciuda faptului că Sportul Snagov este ca și desființat, însă forul condus de Răzvan Burleanu nu poate face nimic în acest moment.

Liga2.ro vă dezvăluie motivele pentru care conducerea clubului ilfovean nu a depus cerere la FRF pentru retragerea din campionat și de ce nu o va face nici până se va ajunge la excluderea din competiție. Liga 2 va continua cu cel puțin două echipe în minus pentru restul sezonului, după ce Daco-Getica București a avut bunăvoința de a se retrage din campionat după 13 etape din cauza problemelor financiare.

Sportul Snagov va fi exclusă după neprezentările cu SCM Gloria Buzău și Metaloglobus

Sâmbătă, de la ora 11:00, la stadionul Voința din Ghermănești, este programat să aibă loc meciul dintre Sportul Snagov – SCM Gloria Buzău, ocupantele locurilor 18, respectiv 10 din Liga 2, după 21 de etape. Totuși, jocul nu va avea loc, fiindcă echipa gazdă și-a întrerupt activitatea pe 31 ianuarie, iar în acest moment nu mai are suficienți jucători pentru a putea disputa un meci. Cu toate aceste, patronul Ovidiu Onosă a refuzat să trimită hârtie către FRF că își retrage echipa din competiție, iar federația a fost obligată să o programeze în campionat și să delege observatori și arbitri la joc.

În aceste condiții, adversara, SCM Gloria Buzău, trebuie să facă deplasarea la meci, cu toate că știe că Snagovul nu se va prezenta, însă trebuie să respecte regulamentul. La fel vor face și observatorii și arbitrii.

Conform regulamentului, Sportul Snagov va pierde acest meci la „masa verde” pentru neprezentare și, dacă tot nu se va retrage, va fi programată și în următoarea etapă, atunci când va avea deplasare la București, pentru meciul cu Metaloglobus. În cazul în care nici la acest joc nu se va prezenta, abia atunci FRF va sancționa clubul ilfovean deținut de Ovidiu Onosă cu amendă și excluderea din campionat tocmai în ultima ligă a județului din care face parte (Ilfov). Ulterior, toate echipele care ar fi trebuit să întâlnească Snagovul va câștiga, din oficiul, meciul cu 3-0.

Conducerea echipei ilfovene refuză să anunțe abandonul la FRF de frica administratorului judiciar

Liga2.ro a aflat motivul pentru care Ovidiu Onosă refuză să vorbească despre situația clubului său și cauza pentru care nu vrea să anunțe FRF că retrage echipa din competiție și așteaptă să fie exclusă după două neprezentări, cu toate că știe că pune pe drumuri și la cheltuieli inutile adversarele SCM Gloria Buzău și Metaloglobus.

„Domnii de la Sportul Snagov refuză să trimită hârtie de retragere din campionat. S-a încercat inclusiv dinspre FRF. Au motivat această decizie prin faptul că sunt în insolvență și trimiterea unei hârtie că nu se mai prezintă ar putea să îndrepte pe cineva împotriva celui care ar semna hârtia respectivă (n.r. – cel mai probabil administratorul judiciar al clubului din Snagov, aflat în insolvență), spune, sub protecția anonimatului, o sursă bine informată despre situația Sportului Snagov.

„Arbitrii și observatorii care vor fi delegați la meciul de la Snagov, cu Gloria Buzău, nu știu dacă îi va bagă cineva în seamă. S-ar putea să nu le deschidă nimeni ușa acolo. Așa-zisul finanțator (n.r. – Ovidiu Onosă) am înțeles că n-ar fi în acte nici la Sportul Snagov și nici la Dacia Unirea Brăila (n.r. – club unde a fost anunțat, de curând, oficial, ca membru-asociat/finanțator în Consiliul Director). Regulamentul interzice să fi acționar sau sub orice altă formă la două cluburi afiliate la FRF.

Buzău va trebui să se prezinte la joc, iar Metaloglobus, nu numai că va trebui să se prezinte la joc, ci va trebui să organizeze meciul cum scrie la carte, cu salvare, cu pază, cu observatori, cu arbitri, cu tot ce înseamnă o partidă de Liga 2. Este o bătaie de joc incredibilă”, a mai dezvăluit, pentru Liga2.ro, sursa respectivă despre clubul lui Ovidiu Onosă, „finanțator” care va ajunge, astfel, la două echipe marculine de fotbal „îngropate”, prima fiind Carmen București.

La meciul de la Ghermănești dintre Sportul Snagov și SCM Gloria Buzău, CCA a dezvăluit, momentan, unul dintre observatorii delegați. Este vorba despre Aurel Ionescu (București), chiar un membru al Departamentului Competiții al FRF.

Sportul Snagov are „șanse foarte mari” să intre în faliment pe 27 februarie

Contactat telefonic săptămâna trecută pentru a explica situația actuală a clubului Sportul Snagov, dacă își va continua sau nu activitatea, Ovidiu Onosă (foto) nu a dorit să vorbească absolut deloc despre echipa sa, rezumându-se să răspundă la întrebările care i-au fost adresate cu: „Nu am niciun comentariu!”

În schimb, Cristian Stângaciu, administratorul judiciar al Sportul Snagov, a fost mult mai amabil, însă nu a putut oferi nicio informație despre situația clubului, fiindcă se lovește de aceeași reticență din partea lui Onosă.

„Din păcate, nu pot să dau nicio informație, pentru că și noi întâmpinăm dificultăți de comunicare cu conducerea clubului. Noi avem drept de supravedere, nu și de conducere și nu putem să reprezentăm societatea. N-am nicio informație dacă echipa va continua sau nu. Dacă aș fi avut-o, cu mare plăcere v-aș fi dat-o”, a explicat Stângaciu pentru Liga2.ro.

În schimb, administratorul judiciar a spus că șansele ca Sportul Snagov să intre în faliment în scurt timp sunt foarte mari. Pe 27 februarie, fostul club al lui Cătălin Rufă are termen în dosarul de insolvență, în care se judecă cererea de faliment înaintată chiar de către administratorul judiciar.

„Există o solicitare de intrare a faliment din partea administratorului judiciar, având în vedere că s-au acumulat datorii pe pedioada scurtă în care au fost în reorganizare și legea ne obligă să facem acest lucru. Șansa de intrare în faliment este foarte mare. Legea este foarte clară în această privință. Dacă se acumulează datorii noi, se deschide procedura de faliment. Dacă nu vin acționarii actuali sau oricare să continue, să achite din propriul buzunar aceste datorii, vă dați seama că la faliment se ajunge. Din păcate, până acum nu s-a prezentat niciun plan de reorganizare și am făcut apel la toți. Doar trebuia să se dorească și să existe sumele necesare pentru investiții”, a mai spus Cristian Stângaciu pentru Liga2.ro.

Actuala Sportul Snagov, fostă Damila Măciuca, fostă Metalul Reșița, va dispărea în scurt timp din fotbalul românesc fără nicio performață semnificativă realizată în scurta sa istorie. Echipa se află acum pe locul 18 din 19 în Liga 2, cu 9 puncte acumulate după 21 de etape desfășurate în acest sezon. Fiindcă va fi exclusă din competiție după ce returul a început deja, echipa va înregistra, rundă de rundă până la finalul sezonului, înfrângeri cu 3-0.

Cât îl privește pe „așa-zisul finanțator” Ovidiu Onosă, după desființarea echipei masculine de fotbal a clubului Carmen București, campioana en-titre a Ligii a 4-a București, cât și a Sportului Snagov, să sperăm că „antreprenorul de succes” din București, așa cum a fost prezentat la Brăila, nu va duce și la dispariția clubului Dacia Unirea, unde, mai nou, este membru-asociat/finanțator în Consiliul Director, potrivit lui Valentin Avramescu, administratorul special al Dacia Unirea Brăila.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 20 Feb. 2020, 19:32 Campionat
Pe aceeași temă