Pandurii rămâne cu interdicția de a face transferuri și fără jucătorii aduși în această iarnă. FRF nu a ținut cont de solicitatea echipei gorjene. Antrenorul ar putea demisiona

Deși Pandurii Târgu Jiu își punea mari speranțe în Comitetul Executiv al FRF, întrunit miercuri, solicitarea echipei gorjene nici măcar nu a mai intrat pe ordinea de zi, astfel că ultima clasată din Liga 2 are în continuare interdicție în privința transferurilor. Trupa condusă de Marin Condescu solicitase ca măcar juniori U19 să poată ligitima și obținuseră acordul majorității colegelor de serie, în acest sens.

În situația dată, jucătorii pe care Pandurii spera să-i împrumute de la FCSB și Rapid vor reveni la echipele cu care se aflau sub contract. Este cazul lui Alexandru Achiriloaei, Matei Babaua, Alexandru Catrici, Alexandru Bodea, Aurel Pirciu și Cristian Ștefan. În aceeași situație se mai răgăsește juniorul Cătălin Iovicin, de la CS Bega Timișoara, dar și cei patru străini: sârbul Borisav Zlataric, francezul Stevan Goma și nigerienii Korede Adedoyin și Emmanuel Okeke.

Camilian Floroiu: „Pur și simplu, a fost o joacă de-a șoarecele și pisica. Ne-au pus să facem solicitări, ne-au spus că mai există o șansă”

„Ni s-a spus că nu au pus pe ordinea de zi memoriul pe care noi l-am depus la federație. Au argumentat că, în vară, ne-au dat voie să facem transferuri, și au luat decizia de a transfera juniori Under 17. Toți jucătorii care au venit în iarnă erau 2001, niciunul nu poate fi legitimat. Noi vom face tot posibiliul să continuăm competiția. O să avem o discuție cu creditorii, cu administratorul special, voi merge la București pentru vize. Voi avea o discuție și cu conducerea, trebuie să fim pregătiți pentru absolut orice. Trebuie să ne spună și nouă federația de ce s-a procedat în modul acesta? Era foarte simplu să ni se spună de când am mers prima oară acolo că nu se fac transferuri. Pur și simplu, a fost o joacă de-a șoarecele și pisica. Ne-au pus să facem solicitări, ne-au spus că mai există o șansă. Lucrurile acestea nu sunt în regulă. Într-un parteneriat trebuie să existe transparență și credibilitate. Am pierdut zile întregi pe la București. Mi se pare o discriminare să le interzici unor copii să intre pe teren”, a declarat, pentru gorjeanul.ro, directorul sportiv al clubului Pandurii, Camilian Floroiu.

Echipele de republicani vor miza pe juniori U15

Acesta a dezvăluit și strategia pentru partea a doua a sezonului, pentru ca Pandurii să poată duce la final sezonul de Liga 2. „Dacă o echipă greșește, trebuie să o sancționezi la seniori, nu la juniori. Acum, vom muta tot ce înseamnă Under 19 la echipa mare și va trebui să facem din Under 17 și Under 15 două echipe pentru juniori, ducând în momentul acesta în derizoriu competițiile respective. La Under 19, echipa era pe locul 2, în situația în care pierdusem două meciuri la masa verde (n.r.- lipsă salvare la terenul de joc). Suntem nevoiți să prăbușim și munca de la U19 acum, ca să putem avea continuitate la Liga 2, să facem o echipă cu care să nu ne facem de râs. Sper să demonstrăm că la Pandurii sunt încă juniori și fotbaliști de valoare”, a mai spus Floroiu.

Totodată, antrenorul Călin Cojocaru ar putea părăsi formația. „Din discuțiile pe care le-am avut cu el, își dorește să continue, să confirme că poate să facă ceva și în condițiile astea. Nu pot să vă spun nimic cert. Sunt și informații că ar vrea să plece”, a conchis Floroiu.

Aflată pe ultimul loc, 19, la 14 puncte sub linia care asigură menținerea în eșalonul secund, Pandurii avea oricum șanse infime de salvare de la retrogradare. Având și lotul descompletat, după ce, în iarnă, mai mulți titulari au părăsit lotul, Pandurii pare deja condamnată la retrogradare.

Au doar un portar de 18 ani valid pentru meciul cu Reșița

De exemplu, pentru meciul cu CSM Reșița, de sâmbătă, ora 17:00, Pandurii are un singur portar valid. După ce Mihai Cotolan și Iulian Dinu au plecat în iarnă, echipa gorjenă spera să-i legitimeze pe Cătălin Iovicin (Bega Timișoara) și Alexandru Achiriloaei (Rapid).

Astfel, Pandurii va miza doar pe juniorul Alexandru Krupenschi, chemat la echipa de seniori de câteva săptămâni. Alexandru Oprița, care n-a apărat niciun minut în prima parte a sezonului, a luat roșu la finalul partidei de la ASU Politehnica Timișoara, pierdută cu 1-0, în minutul 90+7. Rezerva sa va fi portarul de la juniori în speranța că urma să-i legitimeze pe cei șase jucători aduși de la Rapid și FCSB, Pandurii i-a mai și împrumutat, în Liga 3, la Gilortul Târgu Cărbunești, pe juniorii Ionuț Sebastian Safta (2002), Ion Cătălin Afrim (2003), Ianis Stăniloiu (2002) și Ion-Lucian Bărăitaru (2003). Safta chiar debutase la Pandurii în tur, în meciul de la Universitatea Cluj, pierdut cu 2-0.

Lotul pe care va miza Pandurii în 2020:

portari: Alexandru Oprița, Alexandru Krupenschi (juniori);
fundași: Daniel Ciobanu, Alexandru Vasilescu, Nicolae Cotolan, Robert Gheorghe (accidentat de mai multe luni);
mijlocași: Kazuki Takahashi, Alexandru Trancă, Alexandru Dinu-Ivănescu, Adrian Tănăsoiu, Ludovic Erhard, Robert Lică (accidentat de mai mule luni), Alexandru Cuțitoiu (juniori), Horațiu Peia (juniori), Albert Cornicioiu (juniori), Leonard Gheorghe (juniori), Bogdan Dănăricu (accidentat de 1 an);
atacanți: Andrei Șendroiu, Patrick Popescu, Iulian Măicăneanu (accidentat de mai multe luni).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă