Pandurii așteaptă sprijinul FRF pentru a putea continua competiția Ligii 2. Majoritatea colegelor sunt de acord. „Este benefic pentru fotbal și este în spiritul fair-play-ului”

Marius ANGHEL 10 Feb. 2020, 17:59 Campionat

Ultima clasată în Liga 2 după 21 de etape, Pandurii Târgu Jiu, așteaptă în aceste zile convocarea de către conducerea Federației Române de Fotbal a unui Comitet de Urgență în care să se aprobe ridicarea interdicției de a transfera măcar jucători sub 19 ani, problemă cu care se confruntă echipa gorjeană cât și Sportul Snagov.

Cluburilor Pandurii, Sportul Snagov, cât și retrasei Daco-Getica București, li s-a interzis de către FRF, la începutul sezonului, să legitimeze jucători, pentru că nu au îndeplinit condițiile solicitate la licențiere. În această iarnă, Pandurii a obținut aprobare de la majoritatea colegelor din campionat pentru a i se ridica această interdicție, altfel va avea o misiune grea să încheie acest sezon.

Față de anunțul inițial, Metaloglobus, unde președinte este Marius Burcă, s-a răzgândit și și-a dat și ea acordul, doar CSM Reșița și ASU Politehnica Timișoara fiind singurele care nu doresc ca Pandurii să își poată legitima jucătorii juniori aflați acum în perioada de pregătire cu echipa de seniori.

Perioada de transferuri din această iarnă se încheie pe 19 februarie.

„În urma demersurilor noastre, le mulțumim cluburilor care ne-au dat acordul și celor doi reprezentanți ai echipelor din liga a doua în Comitetul Executiv al FRF, domnului Marius Burcă și domnului Auraș Brașoveanu pentru că ne susțin. Domnului Marius Burcă îi mulțumesc și pentru implicarea și ajutorul dat clubului Pandurii în trecut și pentru că este un om de calitate, care se zbate pentru problemele cluburilor din Liga a 2-a. Așteptăm, conform regulamentului, ca domnul președinte Răzvan Burleanu sau domnul secretar general Radu Vișan să convoace Comitetul de Urgență pentru a pune în discuție problema clubului nostru, deoarece Comitetul Executiv este programat pe data de 19.02.2020, după închiderea perioadei de transferuri. Am apreciat faptul că domnul președinte Răzvan Burleanu este inițiatorul regulilor de la Liga 1, 2 și 3, reguli care au crescut nivelul fotbaliștilor tineri și, implicit, al naționalelor de juniori și tineret. Credem că este benefic și pentru fotbal și este în spiritul fair-play-ului ca noi să putem transfera jucători juniori, și că transferurile juniorilor nu ar trebui obstrucționate chiar dacă cluburile nu au îndeplinit anumite criterii. Cum am mai menționat, clubul Pandurii face acest demers pentru a putea continua competiția, atât la nivel de juniori, cât și la nivelul Ligi a 2-a. Altfel, vom fi în imposibilitatea de a onora una din competiții, lucru care ar atrage automat și excluderea noastră din campionat, fapt pe care nu îl dorim, deoarece vrem să continuăm competiția”, a spus Călin Cojocaru, antrenorul principal al echipei Pandurii.

Pandurii Târgu Jiu are acum în lot, la antrenamente, un număr de 28 de jucători, dintre care mai mult de jumătate sunt juniori, iar majoritatea lor sunt înscriși deja la cursuri ale liceelor din Târgu Jiu.

Liga 2 se reia pe 22 februarie, iar Pandurii va primi vizita echipei CSM Reșița.

Marius ANGHEL 10 Feb. 2020, 17:59 Campionat
Pe aceeași temă