Marica nu dramatizează după eșecul Farului cu Petrolul: „Poate aveam nevoie, să ne trezim puțin. Nu asta e fața echipei”

Marius ANGHEL 06 May. 2019, 16:29 Campionat

SSC Farul își punea mari speranțe într-o victorie pe teren propriu cu Petrolul, în fața unei echipe aflate în criză, după ce pierduse acasă cu Daco-Getica, președintele Cristi Vlad își dăduse demisia, iar suporterii i-au dezbrăcat pe jucători de tricouri. Constănțenii veneau după două victorii imortante, 2-1 cu Aerostar și 1-0 cu FC Argeș, aveau un moral excelent, însă startul jocului cu ploieștenii a fost unul în care au fost surprinși.

SSC Farul a pornit foarte prost meciul cu Petrolul, iar acest lucru a costat-o toate punctele puse în joc. Ploieștenii aveau deja 2-0 în minutul 9, după golurile lui Cristian Pușcaș (2) și Alexandru Tudor Șaim (9), și au stabilit scorul final, 3-0, în ultimele minute, prin Florin Borța (89). De altfel, pe toată durata partidei, constănțenii n-au avut nicio mare ocazie de gol, în timp ce echipa lui Gheorghe Mulțescu a mai irosit câteva situații de a înscrie.

La final, antrenorul Petre Grigoraș a fost extrem de nemulțumit, spunând că nu se aștepta un meci atât de slab făcut de jucătorii săi, într-un moment în care puteau să se desprindă de ultima clasată pe locurile retrogradabile.

Mult mai destins a fost însă Ciprian Marica, finanțatorul echipei constănțene. Acesta a vorbit relaxat, aproape cu zâmbetul pe buze despre eșecul cu Petrolul, spunând chiar că poate era nevoie de un astfel de rezultat, pentru ca jucătorii să se trezească la realitate.

„A fost un meci greu, așa cum ne așteptam. 3-0, un duș rece chiar. Poate aveam nevoie, să ne trezim puțin, pentru că am avut noroc în meciul trecut, în care am câștigat, și… asta e. E o zi tristă pentru noi, însă suntem încrezători că putem să scoatem rezultate mult mai bune. Nu asta este fața Farului. O luăm de la capăt. Urmează o săptămână greu, jucăm joi la Mioveni. Mă bucur însă de numărul mare de spectatori, de suporteri care au venit la joc. Mă bucur că o parte dintre autorități au fost astăzi la joc și ne dau speranțe și încredere că lucrurile vor merge pe un făgaș bun și frumos”, a spus Marica pentru Realitatea sportivă.

Căzută pe locul 14 și rămasă la patru puncte peste Energeticianul, ultima clasată pe locurile retrogradabile, Farul are o serie de meciuri decisive în imediata perioadă, în care întâlnește contracandidate ca Daco-Getica sau Luceafărul Oradea. Grigoraș era optimist la conferința de presă că echipa sa va reuși să se mențină în Liga 2. „Până la urmă, nu mai putem să întoarcem nimic. Trebuie să uităm partida asta și să ne gândim că joi vom avea o deplasare foarte grea la Mioveni și că trebuie să adunăm puncte. Va fi o perioadă acum destul de încărcată. Jucăm la Mioveni, vine Daco-Getica marți, după care plecăm la Luceafărul Oradea. Sunt jocuri din care trebuie să scoatem puncte ca să nu ne îngreunăm situația. Sunt convins că o să revenim și ne vom îndeplini obiectivul, cu toate că acum este o perioadă grea”, a mai spus Petre Grigoraș.

Următorul meci al Farului are loc joi, de la ora 19:00, la CS Mioveni, o echipă fără grijile retrogradării.

Foto: Farul Constanța

Marius ANGHEL 06 May. 2019, 16:29 Campionat
Pe aceeași temă