„Găzarii” au luat foc! Jucătorii Petrolului au rămas fără tricouri după umilința cu Daco-Getica și au ieșit în lacrimi de pe teren. Galeria a făcut scandal și la porțile stadionului

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 18:00 Campionat

 

După o nouă umilință suferită în acest sezon, într-un nou meci în care a încasat trei goluri (1-3 pe teren propriu cu Daco-Getica), Petrolul și-a compromis în mare parte șansele de a promova direct în Liga 1 și mai menține speranțe doar la a prinde locul 3, care duce la baraj, cu șase etape înainte de finalul campionatului.

Eșecul cu echipa bucureșteană aflată înaintea partidei pe loc retrogradabil i-a „înnebunit” pe suporteri ploieșteni. De la golul de 2-1, spectatorii prezenți pe stadionul „Ilie Oană” n-au mai avut treabă cu meciul, ci l-au contestat și înjurat încontinuu pe președintele Cristi Vlad, i-au ironizat pe jucători, au făcut „oleuri” la pasele lor, au cântat ironic „Ole, ole, mulțumim Petrolule! Ole, ole, mulțumim Petrolule!”, iar la fluierul final au aplaudat.

Tricourile jos: „Nu meritați, la Petrolul să jucați”

A fost atmosferă incinsă în tribune, iar, la final, jucătorii au fost umiliți. Laurențiu Marinescu și compania au fost chemați la galerie, certați și obligați să-și predea tricourile de joc. „Nu meritați, la Petrolul să jucați” și „Rușine! Rușine” s-a auzit din tribune la adresa jucătorilor, mulți dintre ei părăsind gazonul cu ochii în lacrimi, în huiduieli asurzitoare.

Mihailovici, față în față cu suporterii revoltați: „Vrem transparență și corectitudine față de noi”

Scandalul s-a mutat apoi la poarta principală a stadionului, acolo unde fanii i-au cerut din nou demisia președintelui Cristian Vlad. Spriritele s-au calmat după ce Mădălin Mihailovici, reprezentantul Veolia, principalul sponsor al echipei a venit la discuții.

„Nu e o problemă, mai stăm un an în B. Mergem înainte, că suntem pentru ei, dar, vă rugăm frumos, vrem transparență și corectitudine față de noi”, a transmis unul dintre liderii suporterilor (cel suit pe gard, surprins în imaginea de mai jos), în dialogul lui Mihailovici.

„Numa’ mercenari, numa’ comisioane. Toate ciurucurile de la liga întâia au ajuns la ploiești” și „Cu amatori nu se poate face performanță” au mai spus suporterii Petrolului la aceste discuții.

Mulțescu dă vina pe arbitraj

La finalul meciului, antrenorul Gigi Mulțescu a comentat scandările spectatorilor. „Dacă erau la adresa mea, eu în secunda unu mă puneam la dispoziția… Nu asta e problema”, a spus SMURD, citat de DigiSport.

Acesta crede că arbitrul a influențat meciul, cu penalty-ul acordat la duelul aerian dintre Sarris și Martin. „A ieșit la rampă omul negru și a pus-o pe var. Că așa a vrut el. Eu nu am văzut nimic, nici fault, nici vorbă de așa ceva”, a comentat Mulțescu, care a vorbit și despre ultimele meciuri rămase de disputat în acest sezon: „Eu nu vrea să mă joc cu cuvintele, dar avem datoria să jucăm în continuare. Acum nu pot să spun că avem șanse. Jucăm și vedem ce se întâmplă. Mai sunt șase etape”.

După 32 de etape, cu șase runde înainte de finalul sezonului, Petrolul ocupă locul 5 în clasamentului Ligii 2, cu 62 de puncte, la 11 de liderul Clinceni, opt de Chindia, patru de „U” Cluj și unul de Snagov. Primele două clasate promovează direct, iar a treia merge la baraj. Sanse matematice sunt să prindă inclusiv un loc promovabil direct, însă practice, la cum joacă echipa, nici locul 3 nu îl pot ajunge.

Etapa următoare, Petrolul joacă sâmbătă, de la ora 15:30, la Constanța, cu SSC Farul, altă echipă care luptă pentru evitarea retrogradării.

În acest sezon, Petrolul i-a avut antrenori pe Leo Grozavu, Octavian Grigore, Mugurel Cornățeanu și Gheorghe Mulțescu. În iarnă, lotul a fost schimbat în mare parte, iar rezultatele se văd.

Umilințe suferite de Petrolul în acest sezon și meciuri în care a luat trei goluri:

1-2 cu CS Tunari / Cupa României (d)
2-3 cu „U” Cluj (d)
0-3 cu FC Argeș (d)
0-3 cu ASU Poli (d)
1-3 cu Luceafărul Oradea (d)
1-3 cu Daco-Getica (a)

Peluza Sud a procedat la fel cu jucătorii echipei lui Adrian Mititelu

În acest sezon, însă de Liga 3, o altă galerie importantă din România, a echipei „FC U Craiova”, și-a umilit jucătorii punându-i să-și dea jos tricourile și să le predea după un rezultat de egalitate care au compromis șansele la promovare.

La finalul meciului de la Pucioasa, încheiat la egalitate, scor 2-2, la mijlocul lunii martie, Ovidiu Dănănae și colegii lui de la U Craiova 1948 SA au trecut prin momente care le-a reamintit cum se trăiește fotbalul în sânul Peluzei Sud ’97. Fotbaliștii Craiovei au rămas fără tricouri, unele pe care ultrașii le-au afișat invers într-o postare acidă pe facebook.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FLUȘTER / Mediafax foto
Video: Liga lui Adiță

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 18:00 Campionat
Pe aceeași temă