Impotență la Petrolul! A doua repriză a meciului cu Daco-Getica trebuia interzisă de CNA. Echipa lui SMURD „fuge” de promovare și incasează umilințe după umilințe

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 15:15 Campionat
  • Cu toate adversarele din lupta pentru promovare, în afara Chindiei, pierzătoare în această etapă, Petrolul se regăsea în momentul ideal pentru a trece de modesta Daco-Getica, pe teren propriu, și să reintre cu adevărat în lupta pentru a ajunge în Liga 1.
  • Numai că ceea ce ploieștenii au văzut la adversarii lor în meciurile acestora cu Chindia (2-3 după 2-0) și „U” Cluj (2-6) nu au regăsit deloc acum, pe „Ilie Oană”. Trupa lui Marius Baciu s-a metamorfozat, a profitat de gravele erori devenite o obișnuință în defensiva Petrolului, s-a impus cu 3-1 și a alimentat și mai mult ura suporterilor prahoveni împotriva președintelui Cristi Vlad, considerat principalul vinovat pentru dezastrul actual de la club.
  • În repriza a doua nu s-a mai jucat nimic, iar publicul l-a înjurat încontinuu și i-a cerut demisia lui Cristi Vlad. Jucătorii au fost ironizați și meciul s-a terminat cu cântece ironice de mulțumiri și „oleuri” mexicane.

 

În loc să „muște” din adversari încă din prima secundă, „lupii” au început modest meciul de pe „Ilie Oană”, „templu” care nu le mai dă niciun imbold, niciun avantaj, deși au alături susținerea a mii de spectatori. Au început un joc pe contre, care avea însă să-i coste la prima greșeală. Nsiah a pasat prin părarea de brânză a ploieștenilor și Mihai Stancu (17) a înscris din 8 metri ușor lateral dreapta la colțul scurt, după ce Bolboașă a fost trimis după țigări. În minutul următor, Martin a scăpat singur cu portarul, însă asistentul l-a văzut eronat în offside, astfel că a amânat puțin dezastrul.

Publicul deja își imagina scenariul văzut și runda trecută, la Mioveni, sau și cel arătat de Daco-Getica la Târgoviște, iar atacurile succesive la poarta lui Gavrilaș le dădeau speranțe. Kozoronis (24) a fost cel mai aproape de egalare, însă din 6 metri a lovit mingea prost, cu talpa, și a trimis în plasa laterală, deși în careul mic echipa sa avea superioritate, trei contra unu. Marinescu ar fi putut înscrie și el cu o mai mare concentrare, după ce și-a făcut mingea în dreapta și a tras din 9 metri direct în plasa exterioară. A venit însă centrarea din stânga a lui Țigănașu, iar Sergiu Arnăutu (30) a îndeplinit o formalitate din 6 metri, la colțul lung, așa cum orice atacant adevărat ar face-o.

Sarris, „petarda” din defensiva Petrolului, descoperirea lui Vlad

Presingul a continuat, Marinescu și Arnăutu (32) s-au încurcat reciproc în goana după gol, același Marinescu (35) putea să imite reușita de mai devreme a coechipierului său, însă de la 8 metri a trimis cu capul peste poartă, iar totul s-a năruit. Același Sarris a schimbat total atmosfera pe stadion și i-a făcut, din nou, pe spectatori să se întrebe cum de l-a convins pe Cristi Vlad să-l transfere de nicăieri. La o centrare obișnuită în careu, grecul, dezordonat, l-a busculat în duel aerian pe Martin, iar arbitrul a dictat penalty. Philippe Nsiah (38) a începlinit o simplă formalitate de la punctul cu var și a dezamorsat defensiva ploieșteană.

Groggy, așa au fost Sarris și Ghinga minute bune, cu bucureștenii lovind transversala prin Robert Grecu (40), ca mai apoi același Grecu (41) să finalizeze simplu din fața careului mic, după o pasă de geniu a lui Nsiah. 1-3 și galeria n-a mai fost interesată de meci, ci de președintele Cristi Vlad, pe care l-au contestat încontinuu până la finalul jocului, înjurându-l, cerându-i demisia și punându-i în cârcă jocul și rișinea pe care o traversează clubul acum.

O mai fost o mică speranță în prelungiri, dar Prodan a ciupit mingea din fața lui Moldovean, la 4 metri, când se pregătea să trimită în poartă, iar la pauză s-a intrat cu avantaj de două goluri pentru oaspeți, pe ton de înjurături și huiduieli.

Remiza care trebuia interzisă de CNA: Cristi Vlad inamicul numărul 1 al publicului

Nici cu Rusu pe teren în locul lui Chindriș (46) lucrurile nu s-au schimbat în bine pentru Petrolul, chiar dacă Daco-Getica n-a mai avut pretenții de la ofensiva sa. Cu un Marinescu greoi, previzibil și ușor de blocat, ploieștenii au fost impotenți în atac, în timp ce din tribune se auzeau înjurături și scandări cu demisia pentru președintele neclintibil, așezat acolo, inițial, chiar de fani. S-a trecut la ironii, la „oleuri” mexicane la pasele „găzarilor”, iar jocul nu putea avea cum fi prea bun în asemenea atmosferă.

Ghinga (59) – dintr-un metru, Rusu (70) – din marginea careului mic sau Arnăutu (74) n-au putut să-l mai învingă pe Gavrilaș, deși s-au aflat în poziții bune. Iar când mingiile au fost reluate într-adevăr periculos pe poartă (Arnăutu cu capul din 7 metri central și din 5 metri cu șut în forță), Gavrilaș a intervenit miraculos.

Meciul s-a încheiat cu gântece ironice: „Ole, ole, mulțumim Petrolule! Ole, ole, mulțumim Petrolule!”, cu bucurie la auzul fluierului final, dar și cu „urări de bine” pentru președintele Cristi Vlad. S-a terminat 3-1 pentru Daco-Getica, echipă care a urcat de pe locul retrogradabil și i-a produs o nouă umilință Petrolului în acest sezon.

Pe locul 5, la opt puncte de Chindia (locul 2 promovabil direct) și patru de „U” Cluj (locul 3, care duce la baraj), Petrolul arată că e impotentă și nu are nicio șansă să ajungă în Liga 1. Șanse matematice mai sunt, dar doar pe hârtie.

PETROLUL PLOIEȘTI – DACO-GETICA BUCUREȘTI  1-3
Sergiu Arnăutu 30′ / Mihai Stancu 17′, Philippe Nsiah 38′ – pen., Robert Grecu 41′

Bolboașă – Alb. Olaru, Sarris, Ghinga, Țigănașu (Ștefănescu 66′) – M. Chindriș (Bg. Rusu 46′) – Borța (Țicu 81′), Laur. Marinescu (cpt.), Kozoronis, Rob. Moldoveanu – Arnăutu
Rezerve neutilizate: C. Lungu – L. Cazan, Rob. Enache, N. Popescu
Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Gavrilaș (cpt.) – C-tin Dedu, I. Prodan, Motroc, Mușat – Mih. Stancu, D. Cârjan (Rob. Neacșu 75′), Călințaru – Rob. Grecu (Al. Ilie 85′), Nsiah, Măd. Martin (Bustea 67′)
Rezerve neutilizate: Isvoranu – Rz. Prodan, Cotigă, Ct. Stoichiță
Antrenor: Marius Baciu

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești); Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Cristian Voicu (Focșani); Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); Observatori: Lucian Măiereanu (Brașov) și Florentin Barbu (Giurgiu).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: George FLUȘTER / Mediafax foto

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 15:15 Campionat
Pe aceeași temă