Cristi Vlad a demisionat! Ultima umilință suferită de Petrolul și compromiterea promovării l-au făcut să plece pe președintele hulit de suporterii ploieșteni

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 15:40 Campionat
Cristi Vlad a demisionat!** Ultima umilință suferită de Petrolul și compromiterea promovării l-au făcut să plece pe președintele hulit de suporterii ploieșteni

Umilința de pe teren propriu suferită astăzi de Petrolul, 1-3 cu Daco-Getica București, și compromiterea în mare măsură a șanselor la promovare l-a determinat pe președintele clubului ploieștean, Cristian Vlad, să demisioneze.

„Cristian Vlad demisionează din funcția de președinte al FC Petrolul Ploiești

În urma rezultatului consemnat în partida de astăzi, dintre FC Petrolul Ploiești și ACS Daco-Getica București, încheiată cu victoria oaspeților, scor 3-1, președintele clubului, Cristian Vlad, a luat decizia de a demisiona din funcție.

În perioada următoare vor fi luate deciziile în ceea ce privește viitoarea structură de conducere a clubului nostru”, sună comunicatul clubului Petrolul.

Instalat în această funcție încă din 2016, de la pornirea noului proiect Petrolul, chiar de către suporteri, Cristi Vlad a devenit, în ultima perioadă, din idol al echipei ploieștene în inamicul numărul 1 al galeriei Peluza I Ilie Oană. Fostul căpitan al Petrolului a fost acuzat că le-a întors spatele suporterilor și e considerat principalul favorit al ratării promovării, prin mutările de antrenori, campania eșuată de transferuri, pentru toată strategia sa.

Suporterii de la Peluza I Ilie Oană l-au contestat și i-au cerut demisia aproape pe toată durata acestui sezon, iar la meciul de astăzi, cu Daco-Getica, l-au contestat aproape tot meciul după ce Petrolul a primit golul de 2-1.

După 32 de etape, cu șase runde înainte de finalul sezonului, Petrolul ocupă locul 5 în clasamentului Ligii 2, cu 62 de puncte, la 11 de liderul Clinceni, opt de Chindia, patru de „U” Cluj și unul de Snagov. Primele două clasate promovează direct, iar a treia merge la baraj. Sanse matematice sunt să prindă inclusiv un loc promovabil direct, însă practice, la cum joacă echipa, nici locul 3 nu îl pot ajunge.

Răchită, unul dintre contestatarii săi: „Ascultă ordinele celui care îl plătește. Pe suporteri i-a trădat”

Unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Cristi Vlad este Valeriu Răchită, jucător emblematic al Petrolului, fost antrenor și manager, acum la ACS Poli Timișoara. Nu cu mult timp în urmă, Răchită nu-și ascundea dezamăgirea față de Vlad, pe care îl considera principalul vinovat pentru orice se întâmplă la Petrolul.

„Cristi Vlad este o persoană pe care eu am ajutat-o toată viața. L-am pus căpitan de echipă la proiectul CSM FC Ploiești, la proiectul suporterilor Petrolului, acel „Petrolul e al nostru”, care a strâns pe stradă 25 de mii de euro. Este o persoană, cum să spun eu, maleabilă, așa, cu o coloană vertebrală destul de flexibilă, care ascultă ordinele celui care îl plătește (n.r. – se referă la Mădălin Mihailovici, reprentantul Veolia, principalul sponsor al echipei). N-am ce să discut cu el. Este pus președinte de către suporteri, pe care i-a trădat în perioada asta. Acum doi ani și jumătate, când s-a plecat cu noul proiect, suporterii l-au pus pe el președinte, pentru că pe mine nu mă puteau manevra. Au recunoscut suporterii. Și acum îi puteți întreba. L-au pus cu condiția ca suporterii să decidă la club. Vlad, normal că a acceptat. Când a venit investitorul de la această companie, Cristi Vlad i-a trădat. I-a scos din Consiliul de Administrație, din actele clubului și, acum, practic, nu mai este echipa suporterilor, este echipa domnului finanțator de la Veolia, Mihailovici. Să facă și cei care sunt acum la club management prin care să alimenteze conturile clubului. Nu, ei doar cheltuiesc. E ușor să stai ca președinte, să îți iei salariul, cu o companie puternică în spate care îți plătește. Făcând o comparație cu alte echipe. Păi Petrolul a adus din vară, de când a promovat din Liga a 3-a în Liga a 2-a, 40 de jucători, din vară până în primăvară. Cum să faci relații de joc? Cine i-a adus pe acești jucători?, a spus, fără ezitare, Valeriu Răchită.


Cristi Vlad, Leo Grozavu și Mădălin Mihailovici, bat palma la instalarea antrenorului. Foto: Petrolul

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 27 Apr. 2019, 15:40 Campionat
Pe aceeași temă